Ο Κίσσαβος ανοίγει την αγκαλιά του

ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ, ΕΚΤΟ, ΟΡΕΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ, «KISSAVOS MARATHON RACE - ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ» - ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ - ΚΥΜΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2024 11:15

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Ο χρόνος μετράει, πια, αντίστροφα στην Αγιά για το απόλυτο, κορυφαίο της, αθλητικό γεγονός της χρονιάς. Δεν έμεινε παρά μόνο μία εβδομάδα για να ζήσει η περιοχή, για να βιώσουν όλοι αυτοί που με τον έναν ή άλλο τρόπο θα πάρουν μέρος, τον φημισμένο, πλέον σε όλη την Ελλάδα, ορεινό αγώνα «Kissavos Marathon Race – Ευάγγελος Κουμπάρος».


Τέσσερις διαδρομές, τέσσερις διαφορετικές εμπειρίες, για τους περίπου 800 (!) ανθρώπους που θα τρέξουν την ερχόμενη Κυριακή 28 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, στον πανέμορφο, καταπράσινο και ολάνθιστο αυτήν την εποχή Κίσσαβο, σε ένα βουνό χαρακτηρισμένο ως βοτανικός κήπος της Ευρώπης, ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000, με απίστευτες εναλλαγές τοπίων και θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους.
Πρόκειται για τον έκτο ετήσιο κατά σειρά, κι όχι συνεχόμενο λόγω εποχής Covid, «Kissavos Marathon Race», που από τον δεύτερο και μετά συνδιοργανώνει – πάντα με εξαιρετική επιτυχία – ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγιάς, με τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο πρώτος είχε συνδιοργανωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αγιάς, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και τον Σύλλογο Λάρισας «Υπαίθριος Ζωή».
Η Επιτροπή Αγώνα δηλώνει ότι η προετοιμασία φέτος έχει περάσει σε ένα άλλο, ανώτερο επίπεδο, όλα είναι δρομολογημένα, τοπικοί σύλλογοι συνδράμουν όπως μπορούν, και πλήθος εθελοντών κάθε ηλικίας, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, στηρίζουν και βοηθούν ολόψυχα και με έκδηλο ενθουσιασμό ώστε, από τη μια, να είναι όλα έτοιμα έγκαιρα και, από την άλλη, η Αγιά να σταθεί στο ύψος και στις απαιτήσεις μιας τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης και μιας σωστής, ταυτόχρονης φιλοξενίας πολλών ανθρώπων από διάφορα μέρη της χώρας.
Σπουδαίοι αθλητές, μεγάλες μορφές των διαδρομών βουνού, θα δώσουν το «παρών».
Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι στο κέντρο της κωμόπολης αυτήν την ημέρα θα βρεθούν τουλάχιστον 2000 άνθρωποι (δρομείς, συνοδοί δρομέων, εθελοντές, επισκέπτες και κάτοικοι της κωμόπολης) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία σε εστίαση και διαμονή, και, αν μη τι άλλο, στην προβολή του τόπου. Πρωταγωνιστής και στη φετινή διοργάνωση θα είναι τα «Μήλα Αγιάς», το βασικό προϊόν της περιοχής που τα τελευταία χρόνια έχει επιλεγεί να αποτελεί τη μοναδική διαφήμιση με αποκλειστικό σκοπό φυσικά την προβολή του.
«Όλα θα πάνε καλά» λένε τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα. «Ένας ολόκληρος χρόνος σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας φτάνει στο τέλος του. Η όλη διοργάνωση θα είναι μια μεγάλη, πραγματική γιορτή του δρομικού κινήματος. Με χαρά θα υποδεχτούμε όλους τους ξένους συμμετέχοντες, με υπερηφάνεια θα τους “δείξουμε” τον όμορφο τόπο μας, την όμορφη Αγιά μας, τα όμορφα χωριά μας, το όμορφο, ξακουστό βουνό μας, τον αγαπημένο μας Κίσσαβο. Δίνουμε έμφαση στο ξεχωριστό κάλλος της περιοχής μας, δίνουμε έμφαση στο προϊόν στο οποίο στηρίζεται κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος η οικονομία της τις τελευταίες δεκαετίες και δεν είναι άλλο από το μήλο, τιμούμε όλους αυτούς που αγαπούν τη φύση και την άθληση σε αυτή, και δεν ξεχνούμε έναν εκ των πρωτεργατών αυτού του αγώνα που πρόωρα έφυγε από τη ζωή και το όνομά του πια λαμπρύνει την επωνυμία του Kissavos Marathon Race, του Ευάγγελου Κουμπάρου. Καλούμε όλον τον κόσμο να στηρίξει τον αγώνα, να χαρεί τη διοργάνωση και να νιώσει την ομορφιά του αθλητισμού και του εθελοντισμού».

 

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Η διοργάνωση περιλαμβάνει τέσσερις διαδρομές:
1. 40 χλμ., για έμπειρους δρομείς, με ώρα εκκίνησης 7:30 π.μ. Στα μισά της διαδρομής ο δρομέας φτάνει στην κορυφή του Κισσάβου (προφήτης Ηλίας, 1.978 μ.) και η θετική υψομετρική διαφορά στο σύνολό της είναι 2.470 μέτρα. H διαδρομή «πατάει» πάνω σε παραδοσιακά μονοπάτια του ορεινού όγκου του Κισσάβου που κάποτε συνέδεαν τα χωριά της περιοχής, καθώς και σε μονοπάτια που οδηγούν στην κορυφή του Κισσάβου (1.978 μ.), χαρίζοντας στον δρομέα όμορφες εικόνες εναλλαγής τοπίων βλάστησης και αλπικού τερέν.
2. 21 χλμ., με ώρα εκκίνησης 9:00 π.μ. Θετική υψομετρική διαφορά (ανάβαση) 1.350 μέτρα.
3. 12 χλμ., κατάλληλη και για πεζοπόρους, με ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ. Θετική υψομετρική διαφορά (ανάβαση) 480 μέτρα.
Και οι τρεις αυτοί αγώνες έχουν εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική πλατεία Αγιάς, ενώ περνάνε, κυρίως, από παραδοσιακά μονοπάτια μέσα στο δάσος, αλλά και μέσα από τα πανέμορφα χωριά Μεγαλόβρυσο και Μεταξοχώρι.
4. Παιδικός αγώνας 1.500 μέτρων για παιδιά από 6 έως 12 ετών. Εκκίνηση στις 10:15 π.μ. από την πλατεία Μεταξοχωρίου και τερματισμός στην Αγιά.
Πληροφορίες στο site www.kissavosmarathonrace.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass