Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 25 Απρ 2024 11:00

Νίκη του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός «διάβασε» άψογα το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, «αρπάζοντας» το πλεονέκτημα της έδρας από το Game 1 της σειράς των πλέι οφ της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα με 77-75 από τη Βαρκελώνη, έγραψαν το 1-0 στη σειρά και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στο φάιναλ φορ του Βερολίνου. Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων την Παρασκευή (26/4) και πάλι στο «Palau Blaugrana».
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 35-44, 54-61, 75-77
Στους πρώτους αγώνες των πλέι οφ της Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -Μακάμπι     87-91    (0-1)
Ρεάλ Μαδρίτης -Μπασκόνια     90-74    (1-0)
Μονακό -Φενερμπαχτσέ     91-95 παρ. (81-81κ.α.), (0-1)
Μπαρτσελόνα -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ     75-77    (0-1)
* Οι σειρές κρίνονται στις 3 νίκες.

 

ΠΑΟ
Παρελθόν το Game 1 και θέλει το… 1-1

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΑΚΑΜΠΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Έχοντας απωλέσει το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των πλέι οφ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, το οποίο του είχε εξασφαλίσει η κατάληψη της 2η θέσης (23-11) στην κανονική περίοδο, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται εκ νέου, για το Game 2 τους Ισραηλινούς σήμερα το βράδυ (21:15), με στόχο να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1. Και αυτό που καλούνται πρωταρχικά να διαχειριστούν οι «πράσινοι» είναι τα... συναισθήματα.
Με τη νίκη τους, με 87-91 στο ΟΑΚΑ, οι Ισραηλινοί έκαναν την περασμένη Τρίτη (23/4), το 3-0 απέναντι στους «πράσινους» την τρέχουσα σεζόν, αφού είχαν νικήσει την ομάδα του Εργκίν Αταμάν εντός και εκτός στη regular season, επιβεβαιώνοντας όσους μιλούσαν για μία αθλητική ομάδα που δεν ταιριάζει στο στιλ του Παναθηναϊκού, ικανή ακόμη και για τον τίτλο αν βρεθεί στη μέρα της. Για τον Παναθηναϊκό αυτή ήταν μόλις η πρώτη εντός έδρας ήττα στη Euroleague από τις 7 Δεκεμβρίου! Την επομένη του 1-0 της Μακάμπι στα πλέι οφ, στον Παναθηναϊκό υπάρχει, εκτός από απογοήτευση και... οργή, η οποία αποτυπώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ την Τετάρτη (24/4) και στην οποία γίνεται λόγος για «»καταδρομική επιχείρηση» βγαλμένη από τις αλήστου μνήμης «σφαγές» που έχουμε υποστεί επί ημερών του Τζόρντι Μπερτομέου». Ο Παναθηναϊκός ζήτησε «σεβασμό» ενόψει του Game 2, αλλά η αλήθεια είναι πως οι παίκτες χρειάζονται ηρεμία και «καθαρό» μυαλό για να μπουν αποφασισμένοι στο παρκέ, να κάνουν το 1-1 και να πάνε εν συνεχεία στο Βελιγράδι, με στόχο να πάρουν πίσω αυτό που τους ανήκε στο εναρκτήριο τζάμπολ των πλέι οφ... το πλεονέκτημα έδρας.

 

ΒΟΛΕΪ
Oι γυναίκες του Παναθηναϊκού ισοφάρισαν τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός υπερασπίστηκε την έδρα του με 3-1 σετ, απέναντι στον Ολυμπιακό, στον 4ο τελικό της Α1 Γυναικών στο Βόλεϊ (Volley League γυναικών), ισοφαρίζοντας σε 2-2 τη σειρά, η οποία θα κριθεί πλέον το προσεχές Σάββατο (27/4) στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».
Τα σετ: 25-15, 25-23, 23-25, 25-23.

 

Νεωτερισμοί στην τελική φάση πόλο του κυπέλλου ανδρών και γυναικών

Με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ, χρήση VAR σύμφωνα με τους κανονισμούς της διεθνούς ομοσπονδίας, αλλά και live score και στατιστικά, θα διεξαχθούν το final-8 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών και το final-4 της αντίστοιχης διοργάνωσης των γυναικών, στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, στην εισαγωγική τοποθέτησή του πριν την κλήρωση των δύο διοργανώσεων, που έγινε σήμερα (24/4) το μεσημέρι. Ανέφερε ακόμη ότι θα αναδεικνύεται MVP μετά από κάθε αγώνα, ενώ κάθε ομάδα θα πάρει από 40 προσκλήσεις.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των αγώνων, οι προημιτελικοί των ανδρών θα γίνουν στις 9 Μαΐου, με προτεινόμενες ώρες έναρξης 14:00, 16:00, 18:00 και 20:00. Το ακριβές πρόγραμμα θα καθοριστεί μετά από συνεννόηση με την ΕΡΤ και το ίδιο ισχύει και για τις άλλες δύο ημέρες. Στις 10/5 θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί σε άνδρες και γυναίκες και το Σάββατο 11 Μαΐου οι τελικοί.

 

Πρόδρομες δράσεις στην Ελασσόνα

Ο Δήμος Ελασσόνας υποδέχεται ως συνδιοργανωτής τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας, τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024, και είναι ένας από 22 Δήμους της Ελλάδας, που θα φιλοξενήσουν την παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση, που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με την Αθήνα.
Στο πλαίσιο του Διεθνή αγώνα, διοργανώνονται ποικίλες δράσεις που προωθούν την οδική ασφάλεια και την αστική κινητικότητα με στόχο να γίνουν όλες οι δράσεις μέρος της μεγάλης ποδηλατικής γιορτής στις 16 Μαΐου, την ημέρα Διέλευσης του Ποδηλατικού Αγώνα από την Ελασσόνα.
Μια από τις δράσεις θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ελασσόνας και ώρα 09:00-11:30, με τη συμμετοχή μαθητών των Δ’ και Ε’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Απώτερος σκοπός αυτών, είναι να επιτευχθεί η μεγαλύτερη γνωριμία των παιδιών με το ποδήλατο, καθώς και η σταδιακή εξοικείωσή τους με την ορθή και ασφαλή χρήση του.  Το σημερινό πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:
* «Αγκαλιάζω την πόλη μου»: Συμβολική δενδροφύτευση από τους μαθητές, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου και το Κ.Π.Ε.-Κ.Ε.Π.Ε.Α. ΚΙΣΣΑΒΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
* «Κινούμαι με ασφάλεια στο δρόμο» Παρουσίαση Κανόνων και Πινακίδων του Κ.Ο.Κ από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας.
* «Ποδήλατο με ασφάλεια» Ασκήσεις δεξιοτεχνίας με ποδήλατο και σωστής χρήσης αυτού, από την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.
* «Παίζω και μαθαίνω τον Κ.Ο.Κ.» Βιωματικά παιχνίδια πάνω σε κανόνες του Κ.Ο.Κ. από την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.
* «Ζωγραφίζω το ποδήλατό μου» Ζωγραφική με θέμα το ποδήλατο. Συμμετοχή από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Μελέτης (ΚΔΑΠ) Ελασσόνας «Παιχνιδαγωγή» της κα Εύης Μιχάλη.

 

Οι σημερινές αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις

Οι σημερινές αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις έχουν ως ακολούθως:

03:30    COSMOTE SPORT 8 HD    Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε-Παλμέιρας    Copa Libertadores 2024
19:45    Novasports Start    Χέρενφεϊν-Άιντχοφεν    Eredivisie
21:00    COSMOTE SPORT 1 HD    Ουντινέζε-Ρόμα    Serie A 2023-24
21:15    Novasports Prime    Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ    EuroLeague
21:30    Novasports 1HD    Αντβέρπ-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ    Βελγικό πρωτάθλημα
22:00    Novasports Premier League Μπράιτον-Μάντσεστερ Σίτι    Premier League
22:00    Novasports 2HD    Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Φέγενορντ    Eredivisie
22:00    Novasports 4HD    Ρεάλ Μαδρίτης-Μπασκόνια    EuroLeague

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass