Η Ελασσόνα πρωταγωνίστρια στον διεθνή ποδηλατικό γύρο

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2024 11:30

Με νέες διαδρομές και νέα ετάπ θα γίνει φέτος ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας που θα έχει εκκίνηση τη Θεσσαλονίκη στις 15 Μαΐου με 5 ετάπ (αγωνιστικές διαδρομές) που θα διατρέξουν τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική, για να καταλήξει στις 19 Μαΐου στην Αθήνα, με εκκίνηση από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.


Χθες με αφορμή το γεγονός ότι θα υπάρχει πέρασμα από Καρδίτσα και την περιοχή της Ελασσόνας που ετοίμασε πολλές παράλληλες δράσεις (θα γίνει και ένα σπριντ στο Μεζούρλο στη Λάρισα) δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου του νέου Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στην οποία μίλησαν ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Βρούτσης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, οι αντιδήμαρχοι Αθλητισμού των Δήμων Ελασσόνας, Αστέριος Δημουλάς, Λάρισας Ηρακλής Γερογιώκας, και Καρδίτσας Παναγιώτης Ευθυμίου, ο πρόεδρος της Cycling Greece Γιώργος Λεβεντάκης, ο διευθυντής Μάρκετινγκ και Εταιρικής Ευθυνης της Cycling Greece, Τάκης Ξουρής και ο διευθυντής των παράλληλων δράσεων Θάνος Γεωργίου.  Στον αγώνα συμμετέχουν 120 ποδηλάτες από 20 ομάδες, ενώ το κόστος θα ξεπεράσει τα δυο εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων το ένα εκατομμύριο περίπου προέρχεται από το Στοίχημα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, σημείωσε την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να αναβαθμίσει φέτος τον Γύρο, εντάσσοντας τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, δηλαδή την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και χαράσσοντας μία πολύ προσεγμένη αγωνιστική διαδρομή, απόλυτα αντιπροσωπευτική της γεωμορφίας της χώρας: «Πρόκειται για ένα τεράστιο αθλητικό γεγονός, σε μία Ολυμπιακή χρονιά, όπου η Ελλάδα οφείλει να είναι αθλητικά στην πρώτη γραμμή, είκοσι χρόνια μετά τους δικούς της Ολυμπιακούς Αγώνες που μάγεψαν όλον τον κόσμο! Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 αναβαθμίζεται τρία χρόνια μετά την αναβίωσή του, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της χώρας, αλλά και τα μνημεία της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της. Είναι επιλογή του Υπουργείου Αθλητισμού να στηρίζει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και να υποστηρίζει την ελληνική περιφέρεια. Με τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας και το Ράλλυ Ακρόπολις, σφραγίζουμε την πρόθεσή μας για αθλητική εξωστρέφεια και συνεχίζουμε δυναμικά. Στόχος μας, με το πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα των Παράλληλων Δράσεων, είναι η εμπλοκή και των πολιτών στην αθλητική κουλτούρα της καθημερινής άσκησης, ενώ παράλληλα επιδιώκουμε να προωθήσουμε το ποδήλατο ως μέσο, καθώς είναι απόλυτα σύμφωνο με τις σύγχρονες επιταγές της βιώσιμης κινητικότητας και της πράσινης ανάπτυξης! Στη Θεσσαλία ο Γύρος θα περάσει με σεβασμό και ευαισθησία από τις πρόσφατα πληγείσες περιοχές, για να τονώσουμε την περιοχή και τους κατοίκους της που τόσο πολύ αγαπούν το ποδήλατο. Εχουμε σηκώσει ψηλά τον πήχη συνολικά για τη διοργάνωση και πιστεύω θα τα καταφέρουμε!».
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, υπογράμμισε τη δική του σχέση με το ποδήλατο και το πόσο σημαντικό θεωρεί ότι είναι να διαδοθεί ως μέσο μετακίνησης και άθλησης, αλλά και να αναπτυχθεί το άθλημα της ποδηλασίας: «Είμαι ποδηλάτης πάρα πολλά χρόνια. Μόλις άκουσα από τους ανθρώπους της οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece το όραμά τους για τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024, ενθουσιάστηκα και αμέσως συμφώνησα να γίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας θεσμικός συνδιοργανωτής του Γύρου. Σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές έρευνες, οι αθλητές του ποδηλάτου είναι εκείνοι που σε σύγκριση με τους υπόλοιπους αθλητές ασχολούνται συστηματικά με το αγώνισμά τους και πολύ μετά από το πέρας της καθαρά αγωνιστικής δραστηριότητάς τους! Αυτό λοιπόν τους καθιστά πιο υγιείς σε βάθος χρόνου και σύμφωνα με τα συμπεράσματα όλων των μελετών οι ποδηλάτες φαίνεται ότι έχουν το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας! Είναι για μένα ξεκαθάρο ότι στις εποχές που ζούμε, το ποδήλατο πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ειδικά ως μία μορφή ήπιας άσκησης για τον πληθυσμό. Οι μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις όπως είναι ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, τονώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου και εμπλέκουν περισσότερο κόσμο σε μία αθλητική κουλτούρα. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ξέρουμε τα οφέλη και έχουμε κάνει το ποδήλατο τρόπο ζωής». Ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί ασφαλής λωρίδα για ποδήλατα και στις δύο πλευρές των παραδρόμων της Μεσοράχης.
Ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας ανέλυσε τις παράλληλες δράσεις που θα γίνουν, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων ότι δυο ώρες το Μεζούρλο θα είναι το αθλητικό επίκεντρο της Λάρισας, ενώ ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας ότι θα συμμετέχουν πολλοί κάτοικοι και κυρίως παιδιά.

 

ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ακόμα οι: Μαρία Γαλλιού (αντιπεριφερειάρχης Λάρισας), Σωτήρης Σουλούκος (αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού), Αχιλλέας Χατζούλης (αντιδήμαρχος Κιλελέρ), Αγάπιος Χαρακόπουλος (αστυνομικός διευθυντής Λάρισας), Χρήστος Μαϊμουλιώτης (πρόεδρος ΕΑΚ Λάρισας), Σάββας Τσοπούρογλου (ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας) και ο εκτελεστικός διευθυντής της Cycling Greece της Νίκος Γιαννακάκος.
Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass