Πρώτη νίκη για την ΑΕΛ στα πλέι οφ

*Επικράτησε στο AEL FC ARENA της ΑΕΚ Β’ με 3-0 * Κέρδισε μετά από ενάμιση μήνα * Εγκωμίασε τους Κ. Παπαγεωργίου, Στάμου και Πλέγα ο Παύλος Δερμιτζάκης

Δημοσίευση: 28 Απρ 2024 11:30

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Μετά από ενάμιση μήνα περίπου η ΑΕΛ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, κερδίζοντας αφενός την ΑΕΚ Β’ με 3-0 στο κεκλεισμένων των θυρών AEL Fc Arena, παίρνοντας και τυπικά τη ρεβάνς για την ήττα που γνώρισε με το ίδιο σκορ στο πρώτο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος της Super League 2.


Πρώτη νίκη στην 7η αγωνιστική των πλέι οφ, που δεν έχει βέβαια ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς ήδη ο Λεβαδειακός έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα, αλλά πάντα ένα θετικό αποτέλεσμα καταγράφεται στα υπέρ της ομάδας, που θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει τις φετινές της υποχρεώσεις με ισάριθμες νίκες κόντρα σε Μακεδονικό (εντός) και Λεβαδειακό (εκτός έδρας), για λόγους γοήτρου.
Στη χθεσινή αναμέτρηση, που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν εμφανώς ανώτεροι του αντιπάλου τους και δίκαια κατέκτησαν το νικηφόρο αποτέλεσμα, πετυχαίνοντας δύο όμορφα γκολ, ενώ ένα σημειώθηκε με αυτογκόλ.
Έγιναν αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, καθώς και λόγω τραυματισμών απουσίαζαν οι Ηλιάδης, Γιανναράκης, Κοσσονού και Αντράντα, ενώ οι αντικαταστάτες τους τα πήγαν περίφημα και στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της ΑΕΛ έπλεξε το εγκώμιο των Κ. Παπαγεωργίου, Στάμου και Πλέγα για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν.
Η ΑΕΛ αγωνίστηκε με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σουλούκος, στην άμυνα οι Καλουτσικίδης, Παπαδόπουλος, Στάμου και Παπαγεωργίου Αθ., στα χαφ οι Πλέγας, Θωμαΐδης και Κ. Παπαγεωργίου και στην επίθεση οι Νίνο, Φατάι και Στίνα, όπως έγραψε η «Ε».
Από αγωνιστικής πλευράς, ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 9’ απείλησε, αφού για πρώτη φορά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Θεοχάρη. Και στο 16’ βρήκε δίχτυα. Ο Στίνα έφερε την μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ, με τους αμυντικούς να απομακρύνουν πάνω στον Κώστα Παπαγεωργίου, που από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σημάδεψε το δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Θεοχάρη, πετυχαίνοντας το 1-0.
Μάλιστα, κατά τους πανηγυρισμούς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Πεντρόσο δύο λεπτά αργότερα.
Οι «βυσσινί» έκαναν δύο τα τέρματά τους στο 34’, όταν ο Ρόκσον Γιεμπόα γύρισε την μπάλα στον Θεοχάρη που δεν είχε σωστή θέση στην εστία του, βλέποντας την μπάλα να καταλήγει αργά και βασανιστικά στα δίχτυα της ομάδας του, μην μπορώντας να αντιδράσει για το 2-0.
Στο 40’ σε σουτ του Πεντρόσο η μπάλα πέρασε άουτ.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 48’ από κόρνερ του Πανέρα ο Χρυσόπουλος πήρε μια κεφαλιά που πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Σουλούκου, απειλώντας για πρώτη φορά ουσιαστικά την εστία της ΑΕΛ.
Η ΑΕΛ, που είχε για καλύτερους παίκτες της τον Στάμου και τον Στίνα, πέτυχε το τρίτο της γκολ στο 70’. Σκόρερ ο Πεντρόσο, ο οποίος πήρε τη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας από τον Καλουτσικίδη, βγήκε απέναντι από τον Θεοχάρη και τον «κεραυνοβόλησε» για το 3-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς μετά δεν είχαμε κάτι το σημαντικό στο τελευταίο 20λεπτο.
Διαιτητής ήταν ο κ. Νταούλας (Δυτικής Αττικής), που είχε συνεργάτες τους κ. Γεωργακόπουλο (Πειραιά) και Ιωάννου (Εύβοιας).
Κίτρινες αντίκρισαν οι: Πλέγας(41’), Φατάι (57’)/Πανέρας (45’+1’).
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Παπαδόπουλος (79’ Μαϊδανός), Στάμου (79’ λ.τ. Νινίκας), Παπαγεωργίου Αθ., Παπαγεωργίου Κ. (18’ λ.τ. Πεντρόσο), Πλέγας, Θωμαΐδης, Στίνα, Φατάι (68’ Τσουμάνης), Νίνο (68’ Κόσιτς).
ΑΕΚ Β’ (Νίκος Κούστας): Θεοχάρης, Γιεμπόα, Χρυσόπουλος, Ραντόνια, Κανελλόπουλος (46’ Τιεί), Λαμαράνα, Λέλεκας (64’ Τρούμπουλος), Κατσικάς (71’ Παυλίδης), Πανέρας, Γκολφίνος (33’ λ.τ. Σκόνδρας), Χριστόπουλος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(7η αγωνιστική)
Play off - Α’ Όμιλος
ΑΕΛ - ΑΕΚ Β’ 3-0
ΣΗΜΕΡΑ
16:00, Νίκη Βόλου - Λεβαδειακός
Ρεπό: Μακεδονικός
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός 41
———————————————
2. ΑΕΛ 31
3. Νίκη Βόλου 24
4. Μακεδονικός 21
5. ΑΕΚ Β’ 18*
*Έχει κάνει το ρεπό της.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η)
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ
16:00, Λεβαδειακός - ΑΕΛ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ
16:00, Μακεδονικός - ΑΕΚ Β’
Ρεπό: Νίκη Βόλου

7η αγωνιστική
Play out - Α’ Όμιλος
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
17:00, Καμπανιακός - Αναγέννηση Κ.
17:00, Κοζάνη - ΠΟΤ Ηρακλής
Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
16:00, Αιολικός - ΠΑΟΚ Β’
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α’ Όμιλος
6. ΠΟΤ Ηρακλής 27
7. ΠΑΟΚ Β’ 27
8. Αναγέννηση Καρδίτσας 20
———————————————
9. Καμπανιακός 19
10. Κοζάνη 19
11. Αιολικός 15
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (8η)
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ
16:00, ΠΟΤ Ηρακλής - Αναγέννηση Κ.
16:00, Κοζάνη - ΠΑΟΚ Β’
16:00, Αιολικός - Καμπανιακός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass