Η βασίλισσα στον θρόνο της

Eγινε χθες η απονομή του κυπέλλου στην ομάδα της Ανθούπολης για την κατάκτηση του τίτλου στη φετινή «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ - Πρώτος σκόρερ ο Κουβελάς με 30 γκολ - Κουρέτας- Μαμάκος: Θα βοηθήσουμε στο γηπεδικό - Συγχαρητήρια ανακοίνωση της ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 29 Απρ 2024 12:37

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Την κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ πανηγύρισε χθες και επίσημα η Ανθούπολη κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του τροπαίου μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης 3-1 στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της διοργάνωσης με την οποία έπεσε η αυλαία του φετινού μαραθωνίου.


Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κουρέτας, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Σουλούκος, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Μαμάκος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Γερογιώκας, οι διοικητικοί της ΕΠΣΛ κ. Στεργιούλας, Γρηγοριάδης, Μερτζανίδης και Καρκατσέλας κ.ά.
Η τελετή ξεκίνησε με την απονομή στον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης με 30 γκολ, Αλέκο Κουβελά, από τον κ. Στεργιούλα, ενώ ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων στους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τη διοίκηση της Ανθούπολης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κουρέτα, και τον δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Μαμάκο, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την απονομή του τρόπαιου από τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτη.
Στον σύντομο χαιρετισμό τους, τόσο ο κ. Κουρέτας όσο και ο κ. Μαμάκος, αφού συνεχάρησαν την ομάδα της Ανθούπολης για την κατάκτηση του τίτλου, ευχήθηκαν να επιτευχθεί και ο στόχος της ανόδου στη Γ’ Εθνική (στα μπαράζ που ακολουθούν) και παράλληλα τόνισαν ότι τόσο η Περιφέρεια όσο και η Δημοτική Αρχή θα βοηθήσουν στο θέμα του γηπεδικού.
Συγχαρητήρια και ευχές για άνοδο στη Γ’ Εθνική απηύθυνε από την πλευρά του και ο κ. Μπουχλαριώτης.
Μάλιστα, η ΕΠΣΛ εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Ο πρόεδρος της ΕΠΣΝ Λάρισας κ. Μπουχλαριώτης Δ. και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, με το πέρας της 34ης αγωνιστικής της Α’ DE-TOX κατηγορίας, θέλουν να συγχαρούν όλες τις ομάδες για την προσπάθειά τους.
Το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, καθώς η καταστροφική κακοκαιρία «Daniel» αποτέλεσε τροχοπέδη για πολλές ομάδες, οι οποίες αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους για τη χρονιά.
Κάποια σωματεία «ξεσπιτώθηκαν», άλλα έχασαν χορηγούς και άλλα ακύρωσαν συμφωνίες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το πρωτάθλημα – μαραθώνιο.
Ένα τεράστιο μπράβο αξίζει σε όλους τους παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές, γιατί κατάφεραν να ολοκληρώσουν μια δύσκολη χρονιά με 34 αγωνιστικές -εκ των οποίων οι 6 εμβόλιμες- με ήθος και αξιοπρέπεια, και πάνω από όλα με ευ αγωνίζεσθαι ακόμη κι όταν τα βαθμολογικά τους κίνητρα ήταν σχεδόν ανύπαρκτα. Τέλος, η διοίκηση της ΕΠΣΝΛ θέλει να συγχαρεί την ομάδα της Ανθούπολης για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της A’ DE-TOX και της εύχεται καλή επιτυχία στα μπαράζ ανόδου».

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ανθούπολη-Οικονόμος    3-1
Ηρακλής Λάρ.-Άγ. Ανάργυροι    6-1
Αργυροπούλι-Πελασγιώτιδα    0-3
Αχιλλέας Φ.-Σμόλικας    2-2
Π.Ο. Ελασσόνας-Συκούριο    3-0
Φαλανιακός-Απόλλων Λάρ.    3-4
Δαμασιακός-Γόννοι    5-3
Παναγροτικός-Μαυροβούνι    0-3 (ά.α.)
Δωτιέας Αγιάς-Ιπποκράτης     6-2

 

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ανθούπολη    97-10    92
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
2. Π.Ο. Ελασσόνας    91-20    83
3. Σμόλικας    63-25    72
4. Οικονόμος    77-28    66
5. Ηρακλής Λάρ.    59-29    62
6. Απόλλων Λάρ.    69-37    59
7. Δωτιέας Αγιάς    51-35    57
8. Γόννοι    54-43    55
9. Δαμασιακός    53-48    54
10. Μαυροβούνι    44-49    53
11. Φαλανιακός    41-47    45
12. Συκούριο    48-47    42
13. Αχιλλέας Φ.    56-58    39
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
14. Άγ. Ανάργυροι    39-66    33
15. Πελασγιώτιδα    50-78    27
16. Αργυροπούλι    36-110    17
17. Ιπποκράτης    32-128    9
*Ο Παναγροτικός Νίκαιας αποχώρησε από το Πρωτάθλημα.

 

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Σε ό,τι αφορά το χθεσινό παιχνίδι στο γήπεδο Ανθούπολης, δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο το ζητούμενο για την Ανθούπολη ήταν να διατηρήσει το αήττητο, το οποίο πέτυχε. Η χθεσινή ήταν η 29η νίκη των πρωταθλητών που έχουν και πέντε ισοπαλίες.
Στο 26’ ο Πανταζής μετά από βαθιά μπαλιά του Λάιου, αφού απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα από πλάγια θέση αριστερά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.
Στο 37’ οι «πράσινοι» σχεδόν «άγγιξαν» την ισοφάριση με κεφαλιά του Δριστέλα, την οποία απέκρουσε με δυσκολία επί της γραμμής τέρματος ο Ντιντής, ενώ στο 43’ το οριζόντιο δοκάρι απέκρουσε το σουτ του Κουβελά.
Στο 49’ καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε μαρκάρισμα του Αλεξόπουλου επί του Κουβελά και ο Καραμπούζης από τα 11 μέτρα σημείωσε το 2-0.
Σε ανατροπή του Δριστέλα (66’) καταλογίστηκε νέο πέναλτι, υπέρ των Τσαριτσανιωτών αυτήν τη φορά, το οποίο αξιοποίησε ο Γκαραλιάκος μειώνοντας σε 2-1.
Στο 90’+2’ η Ανθούπολη κέρδισε φάουλ σε ευνοϊκή θέση και ο Μούτσα «πάτησε» την μπάλα προς τον Κουβελά που σούταρε, αλλά λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου η μπάλα ξεγέλασε τον Δραχαλίβα για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 3-1.
Διαιτησία: Βλιώρας, Καρακώστας, Γκαρέλης.
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (Μ. Ζιώγας): Ντιντής, Καραμπούζης, Τσάτσος, Λάιος (69’ Κατσαμπέλας), Γιαννακόπουλος, Σκούπρα, Κουβελάς, Αργύρης (65’ Σέσι), Βλαχάκης (76’ Παπαδάκος), Μούτσα, Πανταζής (76’ Νάστας).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Β. Μπακογιάννης): Ν. Δραχαλίβας, Δ. Μπακογιάννης (59’ Γεωργούλης), Μπουμπουνάρας, Αυλογιάρης, Γκαντούνας, Αλεξόπουλος (69’ Μιφτάρι), Δριστέλας (72’ Γανός), Γκαραλιάκος, Σεμερτζίδης, Ματούλας, Σταμάτης.
* Η διοίκηση του Οικονόμου Τσαριτσάνης συγχαίρει την ομάδα της Ανθούπολης για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας DE-TOX και της εύχεται κάθε επιτυχία στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

 

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Με νίκη έκλεισε τον φετινό κύκλο στο πρωτάθλημα ο Π.Ο.Ε., ο οποίος επικράτησε του Κισσάβου Συκουρίου με 3-0. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Κριεζής (52’), Παλάσιος (57’ πέν.) και Ρολντάν (83’).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κίσσαβος αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 10ο λεπτό λόγω αποβολής του Πλιάγκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Διαιτησία: Κουκούλης, Μπλιώνας, Σάρρος.
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ε. Στουρνάρας): Γούπος, Κορτσάρι, Τσιπλικιάρης, Γκανάτσιος, Κωνσταντινίδης, Παλάσιος, Καραμούλας (60’ Ρολντάν), Κουκούλης (60’ Γκαμπέτας), Κριεζής (65’ Περτζιόνι), Λαγός (65’ Μπούσιας), Ιγγλέζος (65’ Τσιόγκας).
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Φ. Γιαννακός): Γιάκου, Λανάρας, Χριστοδουλόπουλος, Αγγέλης (88’ λ.τ. Ράπτης), Κουλουκτσής, Ντιντής, Αλεξανδρής, Κώτσιας, Πλιάγκας, Αλίγκας, Καλογιάννης (60’ Τζέκα Χρ.).

 

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Ισόπαλοι με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν Αχιλλέας Φαρσάλων και Σμόλικας Φαλάνης. Ο Αχιλλέας άνοιξε το σκορ μόλις στο 7’ με τον Ποτόσογλου, για να απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι στο 34’ με τον Κακαβίτση. Οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 51’ με τον Τσιάκο, ενώ το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στο 77’ ο Χώτος.
Ένα δοκάρι με τον Νερπιέτρι στο 60’ είχε ο Σμόλικας.
Διαιτησία: Σκάρπας, Δ. Κοτούμπας, Γεροβασίλης.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Χρ. Καπελιάνης-Απ. Παπαδόπουλος): Γεωργαντζάς, Ποτόσογλου, Τλούπας, Αποστολάκης (65’ Μπασδάνης), Σώκος, Μπρόσκα, Κομισόπουλος, Φούσα (85’ Τσαπραΐλης Γ.), Παπακωνσταντίνου, Μαργαριτόπουλος (55’ Καρβούνης), Κερμελίδης (46’ Τσιάκος).
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Ν. Χρόνης): Μπαρούτας, Χριστακέας, Πονηρός, Μπαργιώτας, Αλατάς, Φουντόγλου, Νερπιέτι (75’ Χαρισούλης), Γούτος, Κακαβίτσης (65’ Χώτος), Γκιόνα (75’ Πιτσής), Παρασκευούδης (60’ Τάφα).

 

ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΖΙΩΓΑ
Τη μεγαλύτερη σε σκορ νίκη πέτυχε ο Ηρακλής Λάρισας με 6-1 επί του Ατρομήτου Αγ. Αναργύρων. Μία νίκη που ήρθε με ανατροπή, καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 17’ με τον Νούσιο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ηρακλή ο Ζιώγας που πέτυχε καρέ τερμάτων (33’, 35’, 57’, 69’), ενώ τα υπόλοιπα γκολ σημείωσαν οι Γαργάλας (21’) και Ζαχαρούλης (23’).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνικός του Ηρακλή Λάρισας Θάνος Τριανταφυλλόπουλος χρησιμοποίησε τρία παιδιά 15 ετών από τις ακαδημίες του συλλόγου (Τσανούκας, Παπαδήμας, Θάνος) που παρουσίασαν δείγματα πολύ καλής γραφής.
Διαιτησία: Κοσμάνος, Μίτης, Καπρουσιούτης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Τριανταφυλλόπουλος): Ντάτσι, Μαξακούλι Αναγνώστου, Δραγατσίκης, Παπαγεωργίου (65’ Παπαδήμας), Ζέρβας, Γκαλαφάγκας (65’ Βίρλας), Γαργαλάς (80’ Θάνος), Ζιώγας (75’ Τσανούκας), Καμέας, Ζαχαρούλης (80’ Μιχάλης).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (Δ. Μητσής): Σβάρνας (46’ λ.τ. Φανίδης), Δοξαριώτης, Κατσογιάννης, Παναγιώτου, Τούσα (46’ Νούσιας), Πλατής (46’ Καφφές), Γουσόπουλος, Φυτιλής, Νούσιος, Γεωργούλας, Παιδής.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.: ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το νέο αίμα του Απόλλωνα Λάρισας παρουσίασε ενθαρρυντικά στοιχεία, όπως καταδεικνύει η χθεσινή «αγγλική» εκτός έδρας νίκη με 4-3 επί του Φαλανιακού. Οι «κυανόλευκοι» έκλεισαν νικηφόρα τη χρονιά, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αναμφισβήτητα αντανακλά στο έργο του προπονητή Τάσου Βενέτη, που όχι απλά έβαλε τη σφραγίδα του, αλλά προετοίμασε με τον καλύτερο τρόπο το έδαφος για τη νέα σεζόν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες ο Απόλλων αγωνίστηκε με πέντε ποδοσφαιριστές ηλικίας 15 ετών, οι δύο εκ των οποίων ξεκίνησαν βασικοί (Γιούγκα, Μιχαλόπουλος), ενώ οι άλλοι μπήκαν ως αλλαγή (Δαμασουλιώτης-τερματοφύλακας, Κατσάνος, Κωστόπουλος).
Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Γιασιάς (26’), Τσαπατόρης (59’, 75’), Γιερεντές Θ. (79’), ενώ για τον Φαλανιακό χατ-τρικ πέτυχε ο Πανταζής (42’, 73’, 76’).
Διαιτησία: Καραθάνος, Αγόρου, Βελεσιώτης.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Παραφέστας): Κωνσταντίνου (55’ Θεοχαρίδης), Σούλι, Γκανάτσας, Αλλιάι, Πάνου, Κυρίτσης, Πανταζής, Αντωνόπουλος, Ντανίκας, Μαλάκος, Ιωαννίδης (65’ Μπλάνας).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τ. Βενέτης): Βιλανάκης (75’ Δαμασουλιώτης), Γερεντές Γ., Νικολακούλης, Γιούγκα (46’ Καλαπανίδας), Μπόρος, Μιχαλόπουλος (46’ Πασιάς), Μπουκουβάλας, Τσαπατόρης, Γιασιάς (75’ Κατσάνος), Γερεντές Θ., Τσιούτσιας (60’ Κωστόπουλος).

 

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ
Γκολ και θέαμα πρόσφεραν στο Δαμάσι Δαμασιακός και Όλυμπος Γόννων, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη με 5-3. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε ως εξής:
Λούτσος (2’, 1-0), Μουσιάρης (15’, 2-0), Γελαλης (33’, 2-0 και 36’ πέν., 2-2), Φορτούνας (42’, 3-2), Λέτσιος (61’, 4-2), Κολτσίδας (63’, 4-3, με εντυπωσιακό μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ από τον χώρο της μεσαίας γραμμής) και Τσατσελάρι (73’ πέν., 5-3).
Διαιτησία: Ντελέζος Π., Κακάνης, Κοντονάσιος.
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Ν. Φακίτσας): Τσιάλτας Στ., Τέγος, Μουσιάρης Θ., Καρακάνος (85’ Καννής), Οικονόμου (46’ Σκόμπας), Φορτούνας, Τσιάλτας Θ. (84’ Μουσιάρης Δ.), Λέτσιος, Τσάτσος (85’ Κοτρούτσος), Λούτσος, Τσατσελάρι (85’ Παπαδημητρίου).
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ (Δ. Κωστής): Τσιαπλές Β. (46’ Παπαδόπουλος), Σέτζας, Γουγουλιάς, Αλεξόπουλος (59’ Κόκρας), Κακούσιος, Γκαραβέλας (46’ Μπούμπουλης Ε.), Σερίφης (59’ Κολτσίδας), Γελαλής, Αλεξίου (70’ Ζαϊρές Β.), Ζαϊρές Γ., Κωστούλας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ
Η Πελασγιώτιδα αποχαιρέτησε την κατηγορία με εκτός έδρας νίκη επί της Δόξας Αργυροπουλίου με 3-0. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Φώλιας (9’) και Οσμάνι (13’, 48’). Η Πελασγιώτιδα έμεινε με δέκα παίκτες στο 24’ λόγω αποβολής του Φώλια.
Διαιτησία: Κοσμέτου, Στάμος, Μπέη.
ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Γ. Τζαφέρης): Μπουρονίκος, Λέκα, Μρούκου, Γουνάρας, Φουρκιώτης, Τσιρογιάννης, Κάσα, Κατσαρός, Λέκα Α., Γιαντσές, Βογιατζής.
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Σπ. Ευαγγέλου): Τρέχας, Γκόλαντας (70’ Κουπατσιάρας), Γκρίμπας (65’ Μερτζανίδης), Χατζηκαμαγιάννης, Σαντιμπαντάκης (70’ Κακαγιάννης), Γελαλής, Ραμιώτης, Βρακάς (60’ Τζίκα Α.), Φώλιας, Οσμάνι, Ζήκος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass