Η Λάρισα υποδέχεται τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024

*AΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ *ΣΤΟ ΜΕΖΟΥΡΛΟ ΤΟ ΣΠΡΙΝΤ ΤΟΥ 2ου ΕΤΑΠ *Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ: ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ *ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ *ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ *ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ 222 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2024 11:00

«Η Λάρισα είναι μια πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση, μια πόλη μεγάλων αθλητών και ιστορικών σωματείων, σε όλα σχεδόν τα σπορ. Δικαιωματικά, λοιπόν, βρίσκεται στις πρώτες επιλογές της Πολιτείας, των ομοσπονδιών, των αθλητικών φορέων και οργανισμών, για μεγάλα αθλητικά γεγονότα και διοργανώσεις. Η πόλη μας βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, με τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024», σημείωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.


Υπενθυμίζεται ότι η Λάρισα συμμετέχει στη διαδρομή του 2ου Ποδηλατικού ΕΤΑΠ, που λαμβάνει χώρα αύριο Πέμπτη - η διοργάνωση έχει ξεκινήσει ήδη από χθες Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Cycling Greece που αποτελεί το σχήμα που τελεί υπό την εποπτεία του αν. υπουργού Αθλητισμού και έχει αναλάβει τη διοργάνωση του αγώνα.
Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ακόμα οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Άθλησης κ. Ηρακλής Γερογιώκας, Τουρισμού και Εξωστρέφειας κ. Φώτης Τζατζάκης και Αγροτικής και Περιαστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Βλαχούλης, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της διεθνούς διοργάνωσης για την πόλη της Λάρισας και κάλεσαν τον κόσμο να συμμετέχει και στις παράλληλες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή για το μεσημέρι της Πέμπτης.
ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
«Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, με 120 ποδηλάτες και 18 επαγγελματικές ομάδες - μεταξύ αυτών τις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου. Έχουμε σχεδιάσει ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή και των συμπολιτών μας, μικρών και μεγάλων, στην αθλητική κουλτούρα, αλλά και την κουλτούρα της καθημερινής άσκησης. Άλλωστε, η Λάρισα είναι μια πόλη που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση του ποδηλάτου, ως μέσο μετακίνησης, στο πλαίσιο των αρχών της βιώσιμης κινητικότητας. Χρέος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή αυτήν τη σχέση της πόλης με τον αθλητισμό, να την αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες που έχουν ανάγκη οι αθλητές - και σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η Δημοτική Αρχή», σημείωσε ο κ. Μαμάκος.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων ευχαρίστησε ιδιαίτερα το σύνολο των εθελοντών και φορέων (ΕΔΟΥΑ, ΕΚΑΒ κ.ά.) που φροντίζουν για την εύρυθμη διεξαγωγή του 2ου ΕΤΑΠ στη Λάρισα. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν ακόμη οι κ. Τούλα Κονταράτου, αρχηγός ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Παροχή Υπηρεσιών Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών), Κώστας Δαλαβίκας, πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Π.Γ.Σ. Λάρισας (Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος) και εκπρόσωπος του Ποδηλατικού Α.Σ. Πηνειός και Ζαφείρης Τσιλίκης, γενικός γραμματέας Π.Γ.Σ. Λάρισας.
ΣΕ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕΖΟΥΡΛΟ
Σύμφωνα με τη διαδρομή, το γκρουπ των ποδηλατών (πελοτόν) ερχόμενο από Τύρναβο διέρχεται από τη Γιάννουλη έως τον κυκλικό κόμβο Σανδράκη και Λαμπράκη. Στον κυκλικό κόμβο οι αθλητές κι οι αθλήτριες θα κινηθούν επί της οδού Σανδράκη έως τον κόμβο της ΔΕΥΑΛ και από εκεί στον κόμβο της οδού Ιωαννίνων, όπου και θα περάσουν στον Περιφερειακό, με αποκορύφωμα της διαδρομής το σπριντ που θα διεξαχθεί στο ύψος του Μεζούρλου κοντά στη διασταύρωση του Περιφερειακού με την οδό Υγείας -όποτε και οι αθλητές κι οι αθλήτριες θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για απόκτηση βαθμών στις κατηγορίες κατάταξης. Το πέρασμα των αθλητών/-τριών από το σημείο αναμένεται μεταξύ 16:15-16:25.
Ο αγώνας μεταδίδεται ζωντανά από την κρατική τηλεόραση σε όλη τη διαδρομή από τον Τύρναβο και έπειτα, ενώ σημαντικές στιγμές του αγώνα, όπως το ενδιάμεσο σπριντ που θα γίνει στην περιφερειακή Τρικάλων στο ύψος του Μεζούρλου, θα προβληθούν τηλεοπτικά και στο εξωτερικό.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Οι δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Λαρισαίων, με αφορμή τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο 2024, θα γίνουν από τις 2 το μεσημέρι έως τις 4.30 το απόγευμα:
-«Παίζω παραδοσιακά παιχνίδια» με τους γυμναστές του Τμήματος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων.
-«Κάνω sprint με το Πελοτόν», αγώνας δρόμου για παιδιά με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων.
-Γνωριμία με το τένις από τους συλλόγους αντισφαίρισης της Λάρισας.
-Γνωριμία με το βόλεϊ από τους συλλόγους πετοσφαίρισης της Λάρισας.
-«Παίζω μπάλα» με τα κορίτσια της ΑΕΛ.
-«Τρίποντο με μπασκετικό σπριντ» από τις Ακαδημίες του Δήμου μας.
-«Welcome Cyclists», πανό σε διάφορες γλώσσες με συμμετοχή σχολείων και την επίβλεψη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.
-«Cheer the winner» - Ενθαρρύνοντας το Πελοτόν.
-«Splash the heat» - Παίζουμε και δροσιζόμαστε με «νεροζαβολιές».
-Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτων, από τα ποδηλατικά καταστήματα.
Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης κ. Ηρακλής Γερογιώκας, θα υπάρχει η δυνατότητα γνωριμίας και ξενάγησης στο Διαχρονικό Μουσείο, ενώ θα λειτουργεί και Info point. Σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας υλοποιείται η δράση «Πάμε να δούμε ποδηλασία», που αφορά στη δωρεάν μεταφορά του κοινού, από την Κεντρική πλατεία στο Μεζούρλο (δύο δρομολόγια, στις 14:00 και στις 14:30 από την Κεντρική πλατεία).
ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Στο μεταξύ, με απόφαση της Δημοτικής Αρχής θα γίνει διακοπή των μαθημάτων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Γιάννουλης, αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, εξαιτίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, για τη διέλευση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος 2024.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
- ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Παρών ήταν και ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν αύριο Πέμπτη, ενώ τόνισε πως αυτήν τη φορά έχουν σχεδιαστεί και προτεινόμενες εναλλακτικές διαδρομές για τους μετακινούμενους με Ι.Χ. οχήματα. «Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια, καθώς η διοργάνωση διεξάγεται σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η σημασία που έχει δοθεί καταδεικνύεται και από τον αριθμό των αστυνομικών, 222, που θα βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να καλυφθεί όλη η διαδρομή που διέρχεται στον Νομό Λάρισας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.
Οι διαδρομές έχουν ως εξής:
-Διαδρομή στην περιοχή αρμοδιότητας του Α.Τ. Ελασσόνας: Εθνική Οδός Κατερίνης - Ελασσόνας (όρια Π.Ε. Κατερίνης με Π.Ε. Λάρισας, στο 63ο χλμ.), στη συνέχεια στο ύψος της Τ.Κ. Μικρού Ελευθεροχωρίου θα εισέλθουν στην Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας, ακολούθως εντός πόλεως Ελασσόνας μέσω των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου, Μητροπολίτου Ιακώβου, 6ης Οκτωβρίου, Δημητρίου, Περιφερειακή Οδός Ελασσόνας θα εισέλθουν εκ νέου στη Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας, έως το ύψος της Μελούνας (χ.θ. 30+500).
-Διαδρομή στην περιοχή αρμοδιότητας του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (ύψος Μελούνας χ.θ. 30+500) έως τον κυκλικό Κόμβο Κοζάνης στην πόλη της Λάρισας, ακολούθως δεξιά στην οδό Σανδράκη, ομοίως δεξιά στο ύψος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., για τη Νέα Περιφερειακή Οδό και μέσω του κυκλικού κόμβου στο ύψος του LIDL, θα εισέλθουν στην Περιφερειακή Οδό Τρικάλων, όπου στο ύψος του γηπέδου AEL FC ARENA, θα εισέλθουν στην οδό Υγείας και ακολούθως στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας-Καρδίτσας, έως τα όρια της Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Καρδίτσας (στο ύψος της Τ.Κ. Μαυροβουνίου).
-Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας κατά τη διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024 και κατά το μήκος των παραπάνω διαδρομών θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, ενώ παράλληλα έχουν σχεδιαστεί προτεινόμενες εναλλακτικές διαδρομές που θα υποδεικνύονται από τα όργανα της Τροχαίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass