ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΑΡΟΙ ΑΣΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Τα «κανόνια» της Λάρισας...

· ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΣΑΚΗΣ, ΜΑΚΗΣ ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑΣΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2008 5:38 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:28

 

Μπαρούτι... μύριζαν με την επιστροφή τους στην Ελλάδα οι τέσσερις Λαρισαίοι νεαροί ποδοσφαιριστές που γύρισαν από το Λονδίνο. Αγαμέμνων Μαργαρίτης, Βασίλης Κρητικός, Μάκης Γκαραγκούνης και Τάσος Κρητικός ήταν οι εκπρόσωποι της θεσσαλικής πόλης στο παγκόσμιο φεστιβάλ ποδοσφαίρου, που διοργανώνει η Άρσεναλ, και αφού η συγκεκριμένη ομάδα έχει παρατσούκλι «κανονιέρηδες» του έδωσαν και... κατάλαβε με τις αποδόσεις και τα γκολ τους. Τα αποτελέσματα μιλάνε άλλωστε από μόνα τους. Οι τρεις πρώτοι παίκτες ανήκαν στην ομάδα «κάτω των 15» με την οποία η Ελλάδα κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, ενώ ο Βενιαμίν της παρέας, ο τελευταίος, έπαιζε σε αυτήν των «κάτω των 13» με την οποία έφτασαν μια ανάσα πριν τον τελικό τής διοργάνωσης. Όλα τα παιχνίδια έγιναν στο προπονητικό κέντρο της λονδρέζικης ομάδας και συνολικά συμμετείχαν ομάδες από όλο τον κόσμο.

Λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους, λοιπόν, η «Ε» συνάντησε τους ποδοσφαιριστές εκεί που ξεκίνησαν όλα. Στο αθλητικό κέντρο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Θοδωρή Βουτυρίτσα. Εκεί υπάρχει η Ακαδημία «Οι Ατρόμητοι» που είναι και η εκπροσώπηση του Arsenal School στην πόλη της Λάρισας.

«Τα παιδιά μάς έκαναν περήφανους» προλογίζει ο Θοδωρής Βουτυρίτσας, δείχνοντας και τους τέσσερις παίκτες και συνεχίζει «έπαιξαν καθαρά σε ένα τέλειο περιβάλλον και έδειξαν πως όλα όσα έμαθαν εδώ αποδείχτηκαν κάτι παραπάνω από χρήσιμα τόσο για αυτούς όσο και συνολικά για την ελληνική ομάδα. Εγώ θέλω πραγματικά να τους συγχαρώ για το χαρακτήρα που έδειξαν μέσα και έξω από το γήπεδο». Από κει και πέρα οι «πιτσιρικάδες» έβαλαν την μπάλα κάτω (κάτι που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν ομολογουμένως...) και άρχισαν να μας διηγούνται με το δικό τους τρόπο την εμπειρία τους αυτή.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Την κουβέντα την αρχίζει ο πιο...θαρραλέος της παρέας ο Αγαμέμνων: «Για εμάς από την πρώτη στιγμή το ταξίδι αυτό ήταν κέρδος και μόνο κέρδος από όλες τις πλευρές. Τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Θέλαμε να πάρουμε εικόνες και εμπειρίες από όλη τη διαδικασία ενός τέτοιου τουρνουά και το πήραμε με το παραπάνω θα έλεγα». Ο Αγαμέμνων Μαργαρίτης ήταν ο άνθρωπος που στο παιχνίδι με τη Νότιο Αφρική έδωσε την ασίστ στον Βασίλη Ζησάκη για να πετύχει ένα γκολ. Κάπως έτσι έδωσε και πάλι στη συζήτηση την... πάσα στον Βασίλη, ο οποίος σημειώνει «Αν θέλαμε να χαρακτηρίσουμε την εμπειρία θα ήταν με το χαρακτηρισμό μοναδική. Είδαμε πώς αγωνίζονται οι ομάδες στο εξωτερικό και καταλάβαμε σε κάθε παιχνίδι τι πρέπει να κάνουμε και πώς να συμπεριφερόμαστε με κάθε είδους αντίπαλο. Τώρα οι διαφορές που παρατηρήσαμε με τις άλλες χώρες είναι πως αυτοί παίζουν πιο δυνατά σε τέτοιες ηλικίες αλλά καθαρά. Εμείς φάνηκε πως παίζουμε λίγο πιο αργά αλλά είμαστε καλύτεροι στην τεχνική».

Από την πλευρά του ο τρίτος Λαρισαίος της ομάδας των 95άρηδων μας αναφέρει «όταν μπαίναμε στα ματς μας έπαιρνε λίγη ώρα για να συνηθίσουμε το παιχνίδι των αντιπάλων αλλά μόλις καταλαβαίναμε το πνεύμα τους τότε δεν αντιμετωπίζαμε και προβλήματα. Όλα έρχονταν όπως τα ετοιμάζαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Ο νεαρότερος της παρέας (και σκόρερ για δύο φορές στο παιχνίδι με την Αγγλία) κατάθεσε τη δική του άποψη για τα όσα είδε «Εμένα μου έκανε καλή εντύπωση πως μας υπολογίζουν ποδοσφαιρικά σαν χώρα και αυτό φάνηκε και μέσα στο γήπεδο. Ελπίζω και με αυτήν μας την παρουσία να δείξαμε πως η Ελλάδα ανεβαίνει ποδοσφαιρικά».

ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ EMIRATES STADIUM

Οι νεαροί Λαρισαίοι όμως πέρα από το γεγονός πως αγωνίστηκαν στο συγκεκριμένο τουρνουά είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση και από το Λονδίνο σαν πόλη, αλλά και από το στάδιο Emirates της Άρσεναλ με το οποίο μάλιστα ξετρελάθηκαν. «Ήταν εκπληκτικό το συγκεκριμένο στάδιο. Είχες ορατότητα από όλα τα σημεία και ήταν γεμάτο από οικογένειες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αγαμέμνων.

Όλοι φυσικά οι ποδοσφαιριστές ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον Θοδωρή Βουτυρίτσα για την καθοδήγηση την ποδοσφαιρική και το ότι τους δόθηκε μια τέτοια ευκαιρία. Σαν επόμενο στόχο έβαλαν τη συμμετοχή τους και σε επόμενα τουρνουά και με μεγαλύτερες επιτυχίες, αλλά σημαντικότερο όλων είναι «ο συνδυασμός με τις επιδόσεις μας στο σχολείο γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε αξιόλογα πράγματα στη ζωή μας...» όπως υπογράμμισαν εν κατακλείδι.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η μικτή ομάδα των επιλέκτων κάτω των 15 με την καθοδήγηση του Γιώργου Χαρίτου και του Γιώργου Μπαβέλου, νίκησε στον τελικό την ομάδα από το Κονέκτικατ των Η.Π.Α. με 1-0 και κατέκτησε την πρώτη θέση, κάνοντας ιδιαίτερα υπερήφανο τον τεχνικό διευθυντή των σχολών Κριστόφ Βαζέχα. Είναι από τις ελάχιστες φορές στην 17χρονη ιστορία του Arsenal International Soccer Festival, που ομάδα εκτός Αγγλίας κατακτά την πρώτη θέση. Για να φτάσει στον τελικό η ομάδα έπαιξε με Αγγλία (0-0), με Νότιο Αφρική (1-1), με Καναδά (νίκησε 1-0) και στον ημιτελικό νίκησε την Αγγλία με σκορ 1-0.

Επίσης, η ομάδα κάτω των 13 με την καθοδήγηση του Τάσου Μοναστηριώτη και του Ευάγγελου Φράγκου κατέκτησε την τρίτη θέση. Οι «μικροί» έπαιξαν με την Αμερική (νίκησαν με 2-0), με την Αγγλία (νίκησαν με 3-0) και με Ισπανία (0-0). Στον ημιτελικό όμως ηττήθηκαν από την Ιταλία με σκορ 4-1.

Συνολικά οι χώρες που μετείχαν στη διοργάνωση ήταν οι εξής: ΗΠΑ, Καναδάς, Νότια Αφρική, Ισπανία, Πορτογαλία, Μαλαισία, Γαλλία, Αυστραλία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Ιαπωνία, Ελλάδα και φυσικά Αγγλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass