Ο ΤΖΑΜΕΛ ΤΟΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΠΟΛΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ολύμπια... Ναπολιτάνα

* ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2008 3:33 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:29
Του Σωτ. Κέλλα
Η «Ελευθερία της Δευτέρας» είχε αποκαλύψει ότι η Ολύμπια βρίσκεται σε επαφή με τον Αμερικανό σταρ πέρυσι της ιταλικής Νάπολι (13η θέση στο πρωτάθλημα), Τζαμέλ Τόμας, κι από προχθές είχε προαναγγείλει την απόκτησή του από τη λαρισινή ομάδα. Χθες η διοίκηση των «πορτοκαλί» επιβεβαίωσε τα γραφόμενα με την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του 32χρονου (γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου 1976), ύψους 1,98. Αναλυτικά, η ανακοίνωση των «πορτοκαλί» αναφέρει: «Τον Αμερικανό Τζαμέλ Τόμας, που τα τελευταία χρόνια διέπρεψε στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενέγραψε στη δύναμη της Ολύμπια Athienitis KAE, αποδεικνύοντας ότι φέτος έχει βάλει αρκετά ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών της. Ο Αμερικανός σταρ, που έχει περάσει και στο παρελθόν από την Ελλάδα (Πανελλήνιος) διακρίθηκε για τις επιδόσεις του στο ιταλικό πρωτάθλημα, που κατά γενική ομολογία είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά της Ευρώπης.
Ο 32χρονος άσος που έχει περάσει και από το ΝΒΑ, είναι μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στη χώρα μας κα η παρουσία του αναμένεται όχι απλά να ενισχύσει την ομάδα στη θέση «3», αλλά να αλλάξει κυριολεκτικά επίπεδο στην αγωνιστική εικόνα της Ολύμπια.
Ο Τζαμέλ Τόμας έχει διακριθεί για την ικανότητά του στο σκοράρισμα και θεωρείται από τους παίκτες που έχουν πραγματική έφεση στο πάσινγκ γκέιμ, ενώ είναι, επίσης, αρκετά καλός αμυντικός.
Η επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα στο πρόσωπο του Τζαμέλ Τόμας ενισχύει την προσδοκία της διοίκησης, αλλά και κυρίως των φιλάθλων για διακρίσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη και υπόσχεται φέτος μεγάλες συγκινήσεις για τους χιλιάδες φιλάθλους της Ολύμπια».
Η μεταγραφή του Τόμας, σε συνδυασμό μ’ αυτές των Κάστλ, Παπαϊωακείμ, Σούλτζε και την παραμονή του Κινγκ έχει δημιουργήσει μεταγραφικό ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων της λαρισινής ομάδας.
Ο Τόμας πέρυσι στο ιταλικό πρωτάθλημα είχε 11 πόντους μέσο όρο σε συμμετοχές. Επίσης, είχε 2,4 κλεψίματα και 1,5 ασίστ.
Ο Τζαμέλ Τόμας, που κόστισε 180.000 ευρώ στην Ολύμπια, έχει παίξει αρκετά χρόνια στο ιταλικό πρωτάθλημα (Νάπολι, Μπιέλα, Σιένα, Τεράμο), ενώ είναι και γνώριμος στην Ελλάδα, καθώς φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα Πατρών (5ος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα την περίοδο 2003-2004 και του Πανελλήνιου για μικρό διάστημα.
Ξεκίνησε την καριέρα του στο κολλέγιο του Πρόβιντερς, ενώ έκανε πέρασμα και από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ (Μπόστον Σελτικς, Γκόλντεν Στέιτ Γουόρκρς, Νιου Τζέρσεϊ, Νετς), ενώ έπαιξε και στην Τουρκία (Μπεσίκτας). Διακρίνεται για το πολύ καλό σουτ που έχει.
Με την απόκτηση του Τζαμέλ Τόμας η Ολύμπια έκλεισε τις φετινές της μεταγραφές.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass