ΣΕ ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ 400 ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ

Στον τελικό Τσάτουμας, Ιακωβάκης

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2008 21:53 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:30
Χαμόγελα με το καλημέρα για τον Λούη Τσάτουμα καθώς από το πρώτο κιόλας άλμα πέρασε στον τελικό του μήκους. Ο Έλληνας αθλητής "πέταξε" στα 8.27 μέτρα την στιγμή που το όριο ήταν 8.15 και πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό όπου θα παλέψει για ό,τι καλύτερο. Ο Τσάτουμας απέδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για ένα μετάλλιο...
ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ: «Οκτάδα και βλέπουμε...» Ικανοποιημένος από την πρόκριση του στον τελικό του μήκους εμφανίστηκε ο Λούης Τσάτουμας υπογραμμίζοντας: "Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Ήθελα να σιγουρέψω την πρόκριση από το πρώτο άλμα. Ένα μεγάλο πρώτο άλμα και... τελικό».
Όσο για τους στόχους του στον τελικό ο Έλληνας αθλητής δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια τονίζοντας: «Ο τελικός είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Αυτό που θέλω είναι να σιγουρέψω την θέση μου στην οκτάδα μ' ένα καλό πρώτο άλμα και μετά ό,τι καλύτερο μπορώ».
 «Μου έφυγε το άγχος. Τώρα είμαι καλά», ήταν τα πρώτα του λόγια προς τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στη μικτή ζώνη. «Πέτυχα αυτό ακριβώς που επιζητούσα. Πρώτο άλμα και τελικό. Ακριβώς το ίδιο θέλω και τη Δευτέρα. Θέλω ένα εξίσου καλό άλμα προκειμένου να εξασφαλίσω θέση στην οκτάδα και μετά πέντε άλματα για να μπορέσω να κάνω ακόμη καλύτερη επίδοση».
Ο Τσάτουμας αναφέρθηκε και στο πρόσφατο πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον αστράγαλό του. «Είχα ένα πρόβλημα με τον αριστερό αστράγαλο πριν από μερικές ημέρες. Όμως τώρα είμαι καλά», είπε ο αθλητής του Ολυμπιακού, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε για τη... σχέση που διατηρούσε μέχρι πρόσφατα με τα άκυρα άλματα, είπε αστειευόμενος. «Τα άκυρα και τα έγκυρα είναι μέσα στη ζωή ενός αθλητή. Είναι μέσα στο παιχνίδι. Η αλήθεια πάντως είναι ότι, αν δεν ρισκάρεις, δεν πετυχαίνεις τίποτα».
ΚΑΙ Ο ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ
Ο Περικλής Ιακωβάκης τερμάτισε στην 4η θέση της ημιτελικής σειράς και πήρε την πρόκριση για τον τελικό των 400 μέτρων μετ' εμποδίων στο Πεκίνο.
Ο Έλληνας Πρωταθλητής των 400 μ. μετ' εμποδίων δήλωσε: «Χθες (σ.σ. προχθές) αποδείχτηκε ότι είχα αργά περάσματα. Σήμερα ήταν κούρσα επιλογής να πιέσω. Θέλει πιο γλυκό πέρασμα. Το σημαντικό είναι ότι είμαι στον τελικό, αυτός ήταν ο στόχος.
Αυτά τα παπούτσια τα είχα βγάλει για να τα φορέσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά λόγω ενός προβλήματος δεν κατάφερα να φτάσω στον τελικό. Έκαναν το χρέος τους. Μετά τους Ολυμπιακούς θα μπουν στο ντουλάπι. Να είμαστε καλά, τη Δευτέρα".
Οι 8 αθλητές που προκρίθηκαν στον τελικό των 400μ με εμπόδια ανδρών:
1η σειρά
Αντζελο Τέιλορ (ΗΠΑ) 47.94
Μπερσόν Τζάκσον (ΗΠΑ) 48.02
Λ.Τζ. Βαν Ζιλ (Ν.Αφρική) 48.57
Μάρεκ Πλάβγκο (Πολωνία) 48.75
2η σειρά
Κέρον Κλέμεντ (ΗΠΑ) 48.27
Ντάνι ΜακΦάρλαν (Τζαμάικα) 48.33
Μαρκίνο Μπάκλεϊ (Τζαμάικα) 48.50
Περικλής Ιακωβάκης (ΕΛΛΑΔΑ) 48.69
Οι 12 που προκρίθηκαν στον τελικό του μήκους:
Α' ΓΚΡΟΥΠ
Λούης Τσάτουμας (ΕΛΛΑΔΑ) 8.27
Ιμπραΐμ Καμέχο (Κούβα) 8.20
Γκρεγκ Ράδερφορντ (Μ. Βρετανία) 8.16
Γκόντφρεϊ Κότσο Μοκοένα (Ν. Αφρική) 8.14
Χουεΐν Ταχέρ Αλ Σαμπί (Σαουδική Αραβία) 8.04
Λουίς Φελίπε Μελίθ (Ισπανία) 7.95
Γκαμπλ Γκαρεναμότσε (Μποτσουάνα) 7.95
Β' ΓΚΡΟΥΠ
Νγκονιντζάνσε Μακούσα (Ζιμπάμπουε) 8.14
Βιλφρέντο Μαρτίνες (Κούβα) 8.07
Ντις Καμπά Μπαντί (Σενεγάλη) 8.07
Ιρβινγκ Σαλαντίνο (Παναμάς) 8.01
Ρομάν Νοβότνι (Τσεχία) 7.94
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass