Η «Ε» ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Το μεγάλο «στοίχημα» της ΑΕΛ ΓΣ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2008 21:27 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:33
Τα πράγματα είναι απλά φέτος στην Α1. Αν η ΑΕΛ ΓΣ τα καταφέρει και πετύχει τους στόχους της με αυτούς τους παίκτες τότε πραγματικά θα ταράξει τα νερά στο ελληνικό μπάσκετ. Από τους 13 επίλεκτους του Βαγγέλη Αλεξανδρή οι 11 είναι Έλληνες και μόνο δύο είναι Αμερικάνοι. Ο μέσος όρος των παικτών αυτών είναι ο μικρότερος σε όλη την κατηγορία. Αυτά τα στοιχεία και μόνο κάνουν τη χρονιά να δείχνει σαν ένα μεγάλο «στοίχημα» που θα αλλάξει τις ισορροπίες, γιατί η ΑΕΛ ΓΣ απλά θα καταρρίψει τον μύθο που θέλει όλες τις ομάδες να ενισχύονται διαρκώς με πολλούς παίκτες κοινοτικούς, αλλά και Αμερικανούς «βαφτισμένους» ευρωπαίους.
Η «Ε» επισκέφτηκε την προετοιμασία των «βυσσινί» στο Λιτόχωρο και σας μεταφέρει με εικόνες και πληροφορίες τα όσα ενδιαφέροντα γίνονται στην όμορφη και δροσερή περιοχή της Πιερίας.
ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ… ΕΦΗΒΩΝ
Φαίνεται πως το νεαρό της ηλικίας έχει επηρεάσει τους πάντες και δεν είναι τυχαίο το πώς μετά τη λήξη κάθε προπόνησης οι παίκτες μαζί με το τεχνικό επιτελείο συγκεντρώνονται στο μέσο του γηπέδου και φωνάζουν το όνομα της ομάδας. Αυτό γίνεται δύο φορές την ημέρα όσες φυσικά είναι και οι προπονήσεις στο δημοτικό γυμναστήριο «Πύρρος Δήμας». Εκεί η ΑΕΛ ΓΣ έχει την πολυτέλεια να γυμνάζεται τις ώρες που θέλει και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ανεύρεσης άδειου γηπέδου όπως αντιμετωπίζουν ομάδες που προετοιμάζονται για παράδειγμα στο Καρπενήσι. Η προετοιμασία διεξάγεται σε τρία σημεία. Το πρώτο είναι φυσικά κλειστό του μπάσκετ, το δεύτερο είναι ο χώρος με τα βάρη και ο τρίτος είναι το ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου όπου υπάρχει και ταρτάν για τρέξιμο. Η ΑΕΛ ΓΣ χωρίζεται σε δύο μέρη (τους ψηλούς και τους κοντούς) και οι προπονήσεις σε δύο είδη. Στις πρωινές προπονήσεις όταν οι «κοντοί» βρίσκονται στα βάρη τότε οι «ψηλοί» είναι στο γήπεδο και κάνουν ασκήσεις με την μπάλα και το αντίστροφο. Τα απογεύματα όμως όλοι μαζί δουλεύουν περισσότερο τεχνικά θέματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 
ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Τον πιο σημαντικό ρόλο φυσικά στη διαμόρφωση της φετινής ομάδας τον έχει η τεχνική ηγεσία. Ο Αλεξανδρής πηγαίνει από τα βάρη στο κλειστό και από το κλειστό στα βάρη αρκετές φορές θέλοντας να βλέπει την προσπάθεια των παικτών του, μαζί του οι συνεργάτες του σε θέματα αγωνιστικής υφής Θρασύβουλος Λιάγκας και Βλάντο Μαϊστρένκο. Πολύτιμη αν μη τι άλλο η υπηρεσία των Βασίλη Μητσόπουλου και Χρήστου Βασιλείου ενώ συνδετικός κρίκος όλων είναι ο φροντιστής Γιώργος Γιατρόπουλος καθώς είναι και ο πιο… παλιός. «Παρών» σε όλες τις προπονήσεις φυσικά και ο Βασίλης Καταραχιάς. Πάντως αυτό που φαίνεται είναι πως όλοι τους συμπεριφέρονται στους παίκτες σαν… παιδιά τους καθώς η ηλικία έχει σημασία.
ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ…
• Γλυκά στη λαρισινή αποστολή έφερε χθες ο διοικητικός Μανώλης Λελούδας (συνοδευόμενος από τη σύζυγό του) θέλοντας να κεράσει για την ονομαστική εορτή του γαμπρού του Αλέξη Βασιλόπουλου.
• Ρεσιταλ βουτιών δίνουν σχεδόν κάθε μεσημέρι στην πισίνα του ξενοδοχείου «Βίλλα Δρόσος» οι παίκτες.
• Διαγωνισμό σε σουτ από το κέντρο του γηπέδου έκαναν χθες οι παίκτες της ΑΕΛ ΓΣ. Νικητές οι Γιώργος Αποστολίδης και Τορίν Φράνσις. Ο πρώτος μάλιστα έβαλε το καλάθι ενώ ήταν και ξυπόλητος.
• Στο Λιτόχωρο ανεβοκατεβαίνει καθημερινά ο διοικητικός Μάνθος Γερακίνης, ενώ χθες το απόγευμα αναμενόταν να επισκεφτεί την αποστολή και ο πρόεδρος, Γιάννης Λάτσιος.
 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
«Θα αρέσει στους Λαρισαίους…»
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ
 Άκρως επικοινωνιακός και ευδιάθετος είναι στο Λιτόχωρο ο τεχνικός της ΑΕΛ ΓΣ, Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ο «τίγρης» δίνει πρώτος το παράδειγμα στους νέους παίκτες αφού πηγαίνει με τα πόδια κάθε μέρα στο γήπεδο και γυρνάει με τον ίδιο τρόπο έχοντας για συντροφιά τον βοηθό του Βλάντο Μαϊστρένκο. Λίγο μετά τη λήξη της χθεσινής προπόνησης λοιπόν αφιέρωσε χρόνο στην «Ε».
* Έχουν περάσει κάποιες ημέρες εδώ στο Λιτόχωρο. Τι είδατε έως τώρα από την ομάδα;
-Πιστεύω πως τα μυνήματα που παίρνω είναι περισσότερο ενθαρρυντικά από αυτά που περίμενα να δω. Είναι νέα παιδιά, έχουν προσόντα και το σημαντικό είναι πως δουλεύουν πολύ συνειδητά και σε υψηλούς ρυθμούς. Αυτό είναι ένδειξη πως έχουν προσωπικούς στόχους και θέλουν να τους πραγματοποιήσουν και κάτι τέτοιο αποτελεί συστατικό επιτυχίας.
* Έχει κάτι το διαφορετικό αυτή η ομάδα από τις προηγούμενες ομάδες στις οποίες δουλέψατε;
- Οφείλω να σημειώσω πως αυτήν είναι η 11η ομάδα στην οποία εργάζομαι στην κατηγορία της Α1. Είναι τελείως διαφορετική από όλες. Αυτό γιατί αποτελείται από νέα παιδιά που έχουν το ταλέντο αλλά δεν είχαν την ανάλογη προσοχή έως τώρα. Επίσης είναι σχεδόν αμιγώς ελληνική αφού μόνο οι δύο μας Αμερικανοί δεν είναι από εδώ. Αυτό είναι ένα στοίχημα για την ΑΕΛ ΓΣ.
* Το ότι τα περισσότερα παιδιά είναι νεαρά σε ηλικία, πιστεύετε πως θα φέρει και πιο γρήγορη προσαρμογή για τους Πράις και Φράνσις;
- Ναι αυτό θα βοηθήσει μιας και είναι και αυτοί σε μια ηλικία 25 ετών. Είναι δηλαδή και σε μια ηλικία στην οποία μπορούν να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο. Βέβαια έχουν και μεγαλύτερη εμπειρία από τα άλλα παιδιά, ο ένας μάλιστα έπαιξε και στην Ευρώπη ξανά ενώ ο άλλος έρχεται κατευθείαν από το κολέγιο. Γι’ αυτό πιστεύω πως θα έχουν ένα πιο ηγετικό, ας πούμε, ρόλο μέσα στην ομάδα.
* Ποια είναι τα στοιχεία της προετοιμασίας εδώ στο Λιτόχωρο;
Οι ρυθμοί που δουλεύουμε είναι πολύ υψηλοί, αλλά τα κομμάτια που βάζουμε μέσα στο παιχνίδι μας έχουν πιο αργή εισαγωγή και αυτό γιατί είναι νέα παιδιά και θέλω να κατανοούν πλήρως τη φιλοσοφία του παιχνιδιού που διδάσκω και να προσθέτονται νέα στοιχεία σε βάθος χρόνου. Εκτιμώ πως δεν θα είμαστε έτοιμοι ούτε στα πρώτα φιλικά, ούτε στο τουρνουά αλλά ούτε στα παιχνίδια κυπέλλου.
* Το κύπελλο σας ενδιαφέρει σαν θεσμός;
 - Όχι δεν μας ενδιαφέρει. Αυτά τα παιχνίδια θα είναι παιχνίδια προσαρμογής. Να δούμε πάνω σε ότι δουλεύουμε σε τι βαθμό ετοιμότητας είμαστε, να κάνουμε τις διορθώσεις μας και παράλληλα να εισάγουμε και νέα πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού μας. Στόχος δικός είναι να είμαστε έτοιμοι όταν θα αρχίσει το πρωτάθλημα.
* Οι Λαρισαίοι τι να περιμένουν;
- Οι φίλοι της Λάρισας θα δούνε την ομάδα και πιστεύω πως θα τους αρέσει γι’ αυτήν την αύρα που βγάζει. Όλα είναι νέα παιδιά που προσπαθούν πάρα πολύ. Θα έρθουν στο γήπεδο και θα είναι ευχαριστημένοι.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass