ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΝΙΚΗ ΠΕΤΥΧΕ Η Α.Ε.Λ. ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (4-3)

Η μεγάλη ανατροπή...

* ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΕΧΑΝΑΝ ΜΕ 3-1 ΣΤΟ 68’ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ 4-3 * ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΕΤΥΧΑΝ: ΤΣΙΓΚΑΣ 2, ΠΑΡΑ ΚΑΙ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ * ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2008 0:10 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:45
Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος έγινε χθες στο Αλκαζάρ μεταξύ της Α.Ε.Λ. και του Ο.Φ.Η., καθώς οι έξι χιλιάδες Λαρισαίοι φίλαθλοι (και ακόμα περισσότερες χιλιάδες από τους τηλεοπτικούς δέκτες) απόλαυσαν μια πανδαισία τερμάτων και χαμένων ευκαιριών σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με την Α.Ε.Λ. τελικά να παίρνει το «τρίποντο» καθώς κέρδισε με 4-3, βάζοντας τρία γκολ σε είκοσι επτά λεπτά, μια και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 3-1 στο 68’ και στη συνέχεια οι «βυσσινί» γύρισαν τον αγώνα. Η Λάρισα πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Πάρα (24’), Τσίγκα (70’, 85’) και Νταμπίζα (90’+5’), ενώ τα γκολ της κρητικής ομάδας σημείωσαν οι Ιγγλέσιας (13’ αυτ.) και Σίμιτς (45’+1’, 68’).
Για την επιτυχία αυτή η Α.Ε.Λ. χρειάστηκε τύχη, μια και ο Ο.Φ.Η. έχασε πολλές ευκαιρίες (διαμαρτύρεται και για ένα γκολ που του ακυρώθηκε στο 2-3), αλλά και τις εμπνεύσεις του Ουζουνίδη που ανακάτεψε με τις αλλαγές του όλη την ομάδα και βγήκε κερδισμένος, μια κι ο Τσίγκας που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο, πέτυχε δύο γκολ, ενώ ο Ρομπέρ και ο Φωτάκης πρόσφεραν στην επιθετική πνοή της ομάδας, αντίθετα με την άμυνα που «πελαγοδρομούσε» από την αρχή του αγώνα.
Οι παίκτες του Ουζουνίδη το πιο σημαντικό είναι ότι πίστεψαν στη νίκη, ακόμα και όταν έχαναν με 3-1, ενώ από την άλλη χρειάστηκαν και τη βοήθεια του τεχνικού του Ο.Φ.Η., Στράκα, που μάλλον αψυχολόγητα στο τέλος έβγαλε τον Δημούτσο και τον Σίμιτς, σε μια προσπάθεια να κρατήσει το 2-3 και το 3-3 αντίστοιχα.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η μία αποβολή και οι πολλές κίτρινες κάρτες που είδε ο... πάγκος του Ο.Φ.Η. Αποβλήθηκε στο 1-3 ο συνεργάτης του Στράκα, Λαρισαίος Παύλος Αδάμος, για διαπληκτισμό με τον Νταμπίζα, ενώ είδαν κίτρινες κάρτες, παρότι ήταν στον πάγκο, οι Κασμερίδης και Δημούτσος για διαμαρτυρία.
Η ουσία είναι ότι η Α.Ε.Λ. χθες πήρε έναν παίκτη (τον Γκουέλα πριν τον αγώνα), ένα παιχνίδι που έδειχναν χαμένοι οι δύο βαθμοί τουλάχιστον και μεγάλη ψυχολογική ώθηση μια και τώρα οι «βυσσινί» βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Έτσι ξεχνιέται και η άσχημη εμφάνιση που υπήρχε με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τα πολλά κενά στην άμυνα κυρίως από την πλευρά του Βέμπερ (φαίνεται ότι ο μάνατζέρ του έφερε τον Γκουέλα για να εξιλεωθεί...).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνώριμη τακτική των τελευταίων αγώνων το 4-3-3, δηλαδή. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτσόλης, στην άμυνα στα δεξιά ο Βέμπερ, στο κέντρο οι Νταμπίζας, Κώτσιος και αριστερά ο Βενετίδης στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν ο Ιγγλέσιας ως αμυντικό χαφ και δεξιά ο Σολάνο με αριστερά τον Σαρμιέντο και τέλος στην επίθεση έπαιξαν ο Πάρα (αριστερά), ο Ζουράφσκι (στην κορυφή) και ο Κυριάκος (δεξιά).
Από την άλλη ο τεχνικός του ΟΦΗ Τσέχος Φράντισεκ Στράκα παρέταξε την ομάδα με την τακτική του 4-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μάλαρτζ, στην άμυνα τους Ρουμπάκη (δεξιά), Βενέτη, Ισά (στο κέντρο), Μονιάκης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή είχε πιο μπροστά από την άμυνα τον Κουνενάκη και στη συνέχεια στην ίδια ευθεία τους Σίμτις (αριστερά), Ερέρα, Σίμιτς και Δημούτσο (δεξιά) ενώ καθαρός επιθετικός ήταν ο Εντόι.
Οι δύο ομάδες από την αρχή φάνηκε ότι παρατάχτηκαν στο γήπεδο του Αλκαζάρ για να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι να κλειστούν στα καρέ τους. Και ενώ η μπάλα παιζόταν πάνω κάτω, ο Ο.Φ.Η. προηγήθηκε μόλις στο 13ο λεπτό με αυτογκόλ του Ιγγλέσιας όταν προσπάθησε να αποκρούσει σέντρα από δεξιά του Ταραλίδη. Και ενώ όλοι περίμεναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα κοιτάξουν τα μετόπισθεν αντίθετα αυτοί συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο τέρμα και θα το πετύχαιναν αν δεν υπήρχε ο Κοτσόλης που στο 19’ απέκρουσε σουτ εξ επαφής του Εντόι.
Αυτή η φάση έμοιασε να είναι το «καμπανάκι κινδύνου» για τους «βυσσινί» που άρχισαν να πιέζουν και στην πρώτη κλασσική ευκαιρία ισοφάρισαν με (ποιον άλλον) τον Πάρα που συνεχίζει να βλέπει δίχτυα.
Και λίγο αργότερα ένα σουτ του Ιγγλέσιας έφερε ενθουσιασμό στους έξι χιλιάδες Λαρισαίους που ήταν στον αγώνα.
Και ενώ η πίεση της Α.Ε.Λ. συνεχιζόταν οι «βυσσινί», εκτός του ΟΦΗ απ’ ό,τι φάνηκε, είχαν να αντιμετωπίσουν και το διαιτητή Κωνσταντινέα που στο 43’ δεν έδωσε πέναλτι, όταν σε σέντρα του Βενετίδη από αριστερά απέκρουσε την μπάλα με το χέρι ο Δημούτσος.
 Όμως και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια ήρθε το πρώτο (και μοναδικό λεπτό) των καθυστερήσεων στο οποίο ο ΟΦΗ έκανε το 1-2 όταν στη δεξιά πλευρά της Α.Ε.Λ. έκαναν πάρτι οι παίκτες της Κρητικής ομάδας και ο Σίμιτς έκανε το 1-2.
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Ουζουνίδης βλέποντας ότι η ομάδα του είναι πίσω στο σκορ αποφάσισε να τη «φρεσκάρει» βάζοντας τον Τσίγκα και τον Φωτάκη στις θέσεις των Βέμπερ και Σολάνο αντίστοιχα με μία εσωτερική αλλαγή καθώς ο Κυριάκος πήγε στη θέση του δεξιού μπακ και στην επίθεση η τριπλέτα ήταν ο Πάρα με τον Ζουράφσκι και τον Τσίγκα.
Και ενώ οι φίλαθλοι περίμεναν να δουν μια Α.Ε.Λ. καλύτερη, εντούτοις αυτός που έδειξε να πιέζει ήταν ο Ο.Φ.Η. και αν και στην αρχή ο Κοτσόλης έδειχνε να μην νικιέται εύκολα (ο Εντόι έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες), στο 68’ ο Σίμιτς έκανε το 1-3, αλλά η «παγωμάρα» έγινε ελπίδα, μια και το 1-3 έγινε 2-3 μετά από δύο λεπτά, αφού ο Τσίγκας με κεφαλιά νίκησε στον αέρα τον Μάλαρτζ.
Στο μεταξύ ο Ουζουνίδης από το 65’ είχε «κλείσει» τις αλλαγές του μια και πέρασε στη θέση του Κώτσιου τον Ρομπέρ, τον οποίο πέρασε στην επίθεση και έβαλε σέντερ μπακ τον Ιγγλέσιας και στη μεσαία γραμμή οπισθοχώρησε ο Πάρα.
Το γκολ του Τσίγκα έδωσε άλλον αέρα στην Α.Ε.Λ., αλλά πάλι ο ΟΦΗ πέτυχε γκολ με τον Σίμιτς που ακυρώθηκε με υπόδειξη του βοηθού ως οφσάιντ.
Και ενώ οι Κρητικοί έδειχναν να ελέγχουν τον αγώνα ο Τσίγκας στο 85’ κάνει το 3-3 και στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ο Νταμπίζας από κοντά ολοκλήρωσε την ανατροπή και τον κύκλο των γκολ κάνοντας το 3-4 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
ΦΑΣΕΙΣ ΓΚΟΛ
2’: Ο Ιγγλέσιας κάνει μπαλιά στον Κυριάκο που βγαίνει σε καλή θέση απέναντι στον Μάλαρτζ αλλά καθυστερεί βγαίνει δεξιά και στη συνέχεια οι πάικτες του ΟΦΗ απομακρύνουν την μπάλα
13’: Από δεξιά κάνει σέντρα ο Ταραλίδης και ο Ιγγλέσιας στην προσπάθειά του να διώξει με προβολή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη κάνοντας το 0-1.
14’: Σέντρα επικίνδυνη από δεξιά του Κυριάκου κανένας παίκτης της Α.Ε.Λ. δεν βρίσκεται στην πορεία της μπάλας.
17’: Ο Ταραλίδης εκτελεί φάουλ η μπάλα βρίσκει το «τείχος» και καταλήγει κόρνερ.
19’: Από αριστερά ο Ερέρα κάνει σέντρα ο Κοτσόλης αιφνιδιάστηκε, αλλά αποκρούει, η μπάλα φθάνει στον Εντόι που κάνει νέο σουτ και αποκρούει εκ νέου ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας.
24’: Ο Κυριάκος κάνει σέντρα από τα δεξιά και ο Πάρα από το ύψος του πέναλτι νικάει στον αέρα Βενέτη και Ισά κάνοντας το 1-1.
35’: Μακρινό σουτ του Ιγγλέσιας έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μάλαρτζ.
44’: Ο Βενετίδης κάνει σέντρα από αριστερά και ο Δημούτσος σταμάτησε την μπάλα με τα χέρια, όμως ο διαιτητής έδωσε εντολή να συνεχιστεί ο αγώνας.
45’: Ο Σολάνο εκτελεί κόρνερ και η μπάλα φθάνει στον Κυριάκο που κάνει από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτ αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
45’+1’: Ο Ερέρα από αριστερά κάνει ωραία μπαλιά για τον Δημούτσο που μέσα από τη μεγάλη περιοχή γύρισε την μπάλα στον Σίμιτς ο οποίος έκανε κοντρόλ με το γόνατο και στη συνέχεια με σουτ έδωσε εκ νέου την πρωτοπορία στον ΟΦΗ (1-2).
47’: Από λάθος του Κώτσιου παραλήπτης της μπάλας γίνεται ο Ταραλίδης που δίνει στον Εντόι αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει ο Κοτσόλης
54’: Ο Ζουράφσκι αφήνει την μπάλα στον Σαρμιέντο το σουτ του οποίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Μάλαρτζ.
63’: Ο Ταραλίδης τροφοδοτεί τον Σίμιτς που κάνει σέντρα από δεξιά αλλά ο Εντόι που ήταν σε καλή θέση δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
65’: Ο Ρουμπάκης τροφοδοτεί τον Εντόι που εκμεταλλεύεται λάθος του Νταμπίζα αλλά ενώ βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Α.Ε.Λ. νικητής αναδεικνύεται ο τερματοφύλακας των «βυσινί».
68’: Πάσα του Ερέρα από τα δεξιά βρίσκει τον Σίμιτς που ξεφεύγει τον Κυριάκο και με σουτ από κοντά μόνος του απέναντι από τον Κοτσόλη ανεβάζει το δείκτη του σκορ σε 1-3.
70’: Ο Σαρμιέντο κάνει μια περίεργη σέντρα και ο Τσίγκας στον αέρα νικάει τον Μάλαρτζ που κάνει λανθασμένη έξοδο και με κεφαλιά μειώνει σε 3-2.
76’: Δυνατό σουτ από τον Ταραλίδη αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Κοτσόλης δεν μπλοκάρει την μπάλα και ο Σίμιτς παίρνει το ριμπάουντ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής ακυρώνει το γκολ με υπόδειξη του επόπτη που θεώρησε ότι ο Σίμιτς δεν καλυπτόταν.
81’: Ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Ταραλίδη με δυνατό σουτ όμως ο Κοτσόλης θα διώξει εντυπωσιακά με τις γροθιές σε κόρνερ.
83’: Σέντρα από δεξιά του Πόποβιτς ο Εντόι από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
84’: Ο Βενετίδης από αριστερά μπαίνει στη μεγάλη περιοχή κάνει σουτ αλλά αποκρούει ο Μάλαρτζ και ο Τσίγκας από κοντά με νέο σουτ ισοφαρίζει για την Α.Ε.Λ. μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
87’: Κίτρινη στον Δημούτσο από τον πάγκο καθώς διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή.
90’+5’: Από αριστερά ο Ρομπέρ κάνει σέντρα, ο Ιγγλέσιας πιάνει κεφαλιά νικώντας στον αέρα όλη την άμυνα του ΟΦΗ και ο Μάλαρτζ κάνει ολέθριο λάθος αφού δεν μπορεί να διώξει την μπάλα και ο Νταμπίζας σε άδεια εστία γίνεται λυτρωτής βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Καλύτερος παίκτης της Α.Ε.Λ. ήταν ο Θανάσης Τσίγκας που πέτυχε δύο γκολ και γενικά ήταν αυτός που βοήθησε στην ανατροπή του αγώνα. Ακολούθησαν ο Κοτσόλης που έκανε μερικές σωτήριες επεμβάσεις (αλά είχε και κάποιες ατυχείς στιγμές προφανώς εκνευρισμένος από την εξέλιξη του αγώνα), ο Πάρα που μέχρι τώρα έχει πετύχει γκολ σε τρία από τα πέντε παιχνίδια που έπαιξε η λαρισινή ομάδα, ο Νταμπίζας και ο Βενετίδης κυρίως στα επιθετικά του καθήκοντα
Από τον Ο.Φ.Η. κορυφαίος ο Σίμιτς και ακολούθησαν Δημούτσος, Ερέρα και Ταραλίδης που έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Γενικά ο Ο.Φ.Η. έδειξε μια πολύ καλή ομάδα που πραγματικά είναι έκπληξη πως δεν έχει κερδίσει μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
O διαιτητής Π. Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κώτσιο, Εντόι, Ρουμπάκη, Μονιάκη, Ζουράφσκι, Μάλαρτζ και Κουνενάκη, ενώ «κιτρίνισε» και τους Κασμερίδη και Δημούτσο στον πάγκο (!) του Ο.Φ.Η. για διαμαρτυρία.
Απέτυχε στο έργο του (δε μπόρεσε να κρατήσει τον πειθαρχικό έλεγχο του αγώνα) ενώ δεν έδωσε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ της Α.Ε.Λ. στο πρώτο ημίχρονο.
Από την άλλη ο δεύτερος βοηθός Ασημακόπουλος (Μεσηνίας) έχει προκαλέσει την οργή του Ο.Φ.Η. για το ακυρωθέν γκολ του Σίμιτς ενώ ο άλλος βοηθός (Αναστόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας) είχε πιο σωστές υποδείξεις.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Κώτσιος (65’ Ρομπέρ), Βενετίδης, Νταμπίζας, Σολάνο (46’ Φωτάκης), Κυριάκος, Πάρα, Σαρμιέντο, Ιγγλέσιας, Βέμπερ (46’ Τσίγκας), Ζουράφσκι.
Ο.Φ.Η.: Μάλαρτζ, Ταραλίδης, Σίμιτς (85’ Μανούσος), Ισά, Ρουμπάκης, Δημούτσος (78’ Πόποβιτς), Βενέτης, Μονιάκης, Κουνενάκης, Εντόι, Ερέρα (90’ Κοστόφσκι).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass