Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 2000 (67-66)

Νίκησε μεν, προβλημάτισε δε

* ΑΡΓΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ... ΑΠΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2008 3:52 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:47
Φωτ.: Β. Ντάμπλης
Με νίκη ξεκίνησε τις φετινές της αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Α1 η Ολύμπια καθώς προχθές κέρδισε στο Κλειστό της Νεάπολης στην παράταση με 67-66 (κανονικός αγώνας 57-57) αλλά η απόδοσή της προβλημάτισε με δεδομένους τους υψηλούς στόχους που έχει τη φετινό σεζόν (μια θέση στην εξάδα και διάκριση στην Ευρώπη).
Η λαρισινή ομάδα δεν είχε καλή απόδοση σχεδόν σε κανένα διάστημα του αγώνα παίζοντας υπερβολικά αργό μπάσκετ (μόλις τρεις αιφνιδιασμούς) και χωρίς ποτέ να εκμεταλλευτεί παίκτη παραπάνω (τρεις εναντίον δύο ή τέσσερις εναντίον τριών).
Όλα τα δεινά (αν δεχθούμε ότι η άμυνα ήταν πολύ καλή) ξεκινούσαν από την αστοχία των παικτών της (20/40 δίποντα και 3/12 τρίποντα με το πρώτο εύστοχο στο 27’ του αγώνα) κυρίως των Αμερικανών που είχαν συνολικά 5/21 σουτ (5/16 δίποντα, 0/5 τρίποντα) και αν ο Κινγκ με τον Τόμας που ήρθαν για να σκοράρουν δεν βοηθάνε δεν μπορούν να υπάρχουν απαιτήσεις από τους υπόλοιπους παίκτες.
Και στην άμυνα υπήρχε πρόβλημα, κάτι που ανάγκασε να δώσει 5’ χρόνο συμμετοχής στο νεαρός Σιγκούνα για να μαρκάρει τον πολύ καλό Μπόγδανο θυσιάζοντας έτσι τον Σούλτζε που στην επίθεση πήγαινε πολύ καλά. Μοναδικό αιτιολογικό για τους «πορτοκαλί» είναι το άγχος της πρεμιέρας και από ό,τι δείχνουν μέχρι τώρα δύσκολα στα παιχνίδια τους θα βλέπουμε πολλούς πόντους (φάνηκε και στα φιλικά). Στα θετικά που είδαμε ήταν ότι ο Σούλτζε αποτελεί ένα πολύ καλό επιθετικό εργαλείο (σε κρίσιμα σημεία δεν διστάζει να πάρει ευθύνες), ο Παπαϊωακείμ βοηθά στην άμυνα (7 ριμπάουντ προχθές) και η σταθερότητα του Μάριου Μπαντή που προχθές ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Σούπερ στην επίθεση και πολύ καλός στην άμυνα. Ευχάριστη νότα και η προσέλευση του κόσμου (πάνω από 1.500 άτομα) που δείχνει «διψασμένο» για μπάσκετ (προσφέρεται και το εισιτήριο που κοστίζει μόνο 10 ευρώ!).
Τώρα η Ολύμπια έχει δύο δύσκολα παιχνίδια με Πανελλήνιο (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός) που θα δώσουν την ευκαιρία για ασφαλή συμπεράσματα.
ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ
Στην Ολύμπια κρατάνε μόνο τη νίκη, αν κρίνουμε από αυτά που μας έλεγε χθες ο πρόεδρος Γιώργος Μαλάκος: «Πέρυσι παίξαμε καλά στα πέντε πρώτα παιχνίδια και είχαμε τρεις ήττες στον πόντο. Ήταν η σειρά μας φέτος να μην παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Συμβαίνουν και αυτά...».
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Σήμερα και ώρα 8 μ.μ. στο κατάστημα αθλητικών ειδών «Ιntersport» θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της Ολύμπια.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΥ καλή έκδοση το πρόγραμμα του αγώνα που αυξήθηκε σε σελίδες. Όμως είχε ένα λάθος. Η Ολύμπια της Α1 το 2006-2007 κέρδισε στην πρεμιέρα το Μαρούσι εκτός έδρας με 82-80 (γράφηκε ότι έπαιξε εντός έδρας και έχασε).
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ήρθαν στο Κλειστό της Νεάπόλης είκοσι φίλαθλοι των Τρικάλων και αυθόρμητα 500 (!).
ΑΝ και έχει διαρκείας εισιτήριο προμηθεύεται και κανονικό. Ο λόγος για τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κουραμά πρώην αθλητή μπάσκετ του Γ.Σ.Λ.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Ο παίκτης των Τρικάλων Γκάρντνερ αγωνίζεται με το νεφρό της μάνας του (!) ύστερα από εγχείριση που έγινε πριν δέκα χρόνια.
ΑΓΚΑΛΙΕΣ και φιλιά είχε μετά το τέλος του αγώνα ο αντιπρόεδρος της Α.Ε.Λ. - Γ.Σ. Θ. Καλογερόπουλος με τον προπονητή των Τρικάλων 2000 Γιάννη Χριστόπουλο (γνώριμοι οι δυο τους από πρόπερσι στην Α.Ε.Λ. - Γ.Σ.
ΣΤΟΝ αγώνα και ο Γιώργος Λεπενιώτης (νυν παίκτης των Τρικάλων 2000 και πρώην της Ολύμπια) που δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.
«ΤΟ καλοκαίρι μου έκανε πρόταση η Ολύμπια» αποκάλυψη του Νίκου Κακλαμάνου. Μάλιστα, του προτάθηκε διετές συμβόλαιο. Έμεινε όμως στα Τρίκαλα λόγω ηθικής δέσμευσης που είχε.
Ο σύνδεσμος Φιλάθλων «Ολύμπιοι» προσέφεραν εδέσματα στους οργανωμένους φιλάθλους των Τρικάλων 2000. Πάνε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το βραβείο ήθους του ΕΣΑΚΕ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass