ΜΕ ΕΝΑ «ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ» ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ

Απάντηση… μαρτύριο στο 91΄

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2008 3:57 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:49
Μία απάντηση σκέτο… μαρτύριο έδωσε η ΑΕΛ στο 91΄ του χθεσινού αγώνα ΑΕΚ - ΑΕΛ 101 στον πρώην τεχνικό Γιώργο Δώνη (νυν της αθηναϊκής ομάδας) που το καλοκαίρι δεν έφυγε και με τον καλύτερο τρόπο… Συγκεκριμένα στο λεπτό αυτό ενώ οι γηπεδούχοι κέρδιζαν με 1-0 ο Σαρμιέντο έπιασε ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα βρίσκει το πόδι τού Ζουράφσκι και καταλήγει σιγά - σιγά, βασανιστικά για τους παίκτες της ΑΕΚ στα δίχτυα του Σάχα. Η ισοπαλία αυτή έχει σημασία όχι απλά ως μία απάντηση προς το Δώνη από την ΑΕΛ αλλά και για πολλούς άλλους λόγους i) η ΑΕΛ πήρε βαθμό εκτός έδρας από την ΑΕΚ μετά από είκοσι χρόνια (τελευταία φορά ήταν τον Απρίλιο του 1989 με 3-3) και πέτυχε γκολ μετά από δεκαέξι χρόνια ii) είναι η πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια που με αντίπαλο εκτός έδρας ομάδα του πρώην ΠΟΚ (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ) πήρε βαθμό, iii) παρέμεινε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού (ουσιαστικά πέμπτη γιατί Παναθηναϊκός και Εργοτέλης έχουν έναν αγώνα λιγότερο, iv) η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο έδειξε πολλές δυνατότητες και v) κέρδισε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων όχι απλά των 1.200 Λαρισαίων που ήταν χθες στο ΟΑΚΑ αλλά και όλων όσοι είδαν το παιχνίδι από τους τηλεοπτικούς δέκτες.
Η χθεσινή ΑΕΛ (παρότι ελλιπής μια και απουσίαζαν   Σολάνο, Μπένζα) στο πρώτο μέρος έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνιση, δικαιούτο να προηγείται με 2-0 καθώς δύο φορές ο Σαρμιέντο (τελικά στην τρίτη ευστόχησε…) αστόχησε μια και τη μία σημάδεψε το δοκάρι και την άλλη απέκρουσε ο Σάχα σε φάσεις που… «μύριζαν» γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ΑΕΛ «χάλασε» αλλά αυτό που χαροποίησε είναι ότι η ομάδα μετά το 84΄ που ο Μπλάνκο ευστόχησε σε ανύπαρκτο πέναλτι (είχε γίνει ένα πριν είκοσι λεπτά) που καταλόγισε κακώς ο Κάκος, αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Σαρμιέντο που σκοράρει για τρίτη φορά φέτος, και μάλιστα με… κόντρα σε μακρινό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Μάλιστα είχε και ευκαιρία στο τέλος να φύγει νικήτρια. Σε έξι αγώνες λοιπόν η ΑΕΛ έχει συγκεντρώσει 11 βαθμούς και αν η ΑΕΚ που έχει δύο βαθμούς λιγότερους ελπίζει να παίξει στην Ευρώπη γιατί να μην ελπίζει και η ΑΕΛ; Και όχι απλά ελπίζει αλλά πείθει ότι μπορεί φέτος να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα τού Ουζουνίδη είναι αήττητη φέτος εκτός έδρας και αν αποκτήσει και ψυχολογία (που είναι σχεδόν βέβαιο) να διεκδικεί βαθμούς και με ομάδες που θεωρούνται ισχυρές (π.χ. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) πότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Η ΑΕΛ λοιπόν έφυγε από το ΟΑΚΑ με ψηλά το κεφάλι (κυρίως οι οπαδοί της…) δίνοντας απάντηση στον Δώνη, αλλά κυρίως στέλνοντας μήνυμα ότι φέτος έχει υψηλούς στόχους.
Μεγάλο «ατού» ότι δεν υπάρχει γκρίνια περασμένων χρόνων, αλαζονεία και προπαντός το βασικό είναι η συσπείρωση όλων.
Απομένει η ΑΕΛ να συνεχίσει με την ίδια δύναμη και την ίδια… ταχύτητα (αυτή του πρώτου μέρους του χθεσινού αγώνα γιατί στο… δεύτερο ημίχρονο κατέβασε) τότε οι Λαρισαίοι φίλαθλοι θα ζήσουν μεγάλες στιγμές.
Και πρέπει να δώσουμε εύσημα στον Ουζουνίδη για την κίνηση να ρίξει στο 85΄ τον Τσίγκα (αμέσως μετά το γκολ του Μπλάνκο) αλλά κυρίως για την αγωνιστική άνοδο τον Κοτσόλη, Σαρμιέντο, Πάρα σε σχέση με την περσινή σεζόν (αν κάτι μένει είναι να απαιτήσει κάποιος σε κάποια παιχνίδι, αποτελέσματος επιτρέποντος, να παίξουν και κάποιοι νεαροί).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός τής ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, ξεκίνησε το παιχνίδι με ό,τι είχε δείξει στις τελευταίες προπονήσεις και με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ο Κοτσόλης, στην άμυνα οι Κυριακίδης (δεξιά), Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι Ιγγλέσιας (αμυντικό χαφ), Σαρμιέντο (αριστερά), Φωτάκης (δεξιά) και στην επίθεση οι Πάρα (αριστερά), Ζουράφσκι (στην κορυφή), Κυριάκος (δεξιά), ενώ από την άλλη πλευρά ο τεχνικός τής ΑΕΚ, Γιώργος Δώνης, παρέταξε την ομάδα με 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Σάχα, στην άμυνα ήταν οι Κουτρουμάνος (δεξιά), Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας (αριστερά), στη μεσαία γραμμή έπαιξε με δύο αμυντικά χαφ Μπασινά, Πελετιέρι πιο μπροστά δεξιά ο Πλιάτσικας και αριστερά ο Σκόκο, ενώ μπροστά ήταν οι Μπλάνκο, Τζιμπούρ.
Οι «βυσσινί» στο πρώτο μέρος και μέχρι το 35’ ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα, αλλά δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο την ΑΕΚ αλλά και την τύχη, καθώς στο 26’ ο Σαρμιέντο σημάδεψε το δοκάρι, ενώ τα υπόλοιπα σουτ έβρισκαν τον Σάχα.
Η ΑΕΛ έμοιαζε να παίζει σαν τη «γάτα με το ποντίκι» την ΑΕΚ, η οποία πελαγοδρομούσε και ο Δώνης να κάνει τις... γνωστές χειρονομίες του.
Από το 35’ και μετά το παιχνίδι πήρε έναν ρυθμό γρήγορο, όπου σ’ ένα δεκάλεπτο οι δύο ομάδες μπορούσαν να πετύχουν γκολ αρχικά η ΑΕΚ με τον Τζιμπούρ (απέκρουσε ο Κοτσόλης) και μετά η ΑΕΛ στην πιο κλασική ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Σαρμιέντο δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Σάχα.
Στο δεύτερο μέρος η είσοδος των Καφφέ, Ζορμπά στις θέσεις των Μπασινά, Πλιάτσικα, σε συνδυασμό με την άνευ λόγου οπισθοχώρηση των «βυσσινί» (ο Ουζουνίδης δεν είχε δώσει τέτοιες εντολές), είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη πίεση στην εστία τού Κοτσόλη.
Ο Ουζουνίδης έβαλε δύο αμυντικογενείς παίκτες για να διορθώσει την κατάσταση (Ααράμπ, Κατσιαρό), αλλά μάταια. Παρόλα αυτά, η λαρισινή ομάδα άντεχε και στο 84’ ο διαιτητής Κάκος ανακάλυψε πέναλτι (κάτι που υπήρχε στο 61’ σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Κώτσιου στον Καφφέ), σε μια πτώση του Μπλάνκο, έχοντας δίπλα τον Κώτσιο. Ο Μπλάνκο έκανε το 1-0 και ο Ουζουνίδης ρίχνει στον αγώνα τον Τσίγκα, παίζοντας το χαρτί της ισοφάρισης. Και δικαιώνεται...
Ο Τσίγκας κάνει μια σέντρα από δεξιά κα ο Σαρμιέντο με σουτ ισοφαρίζει σε 1-1, έστω και με μια μικρή βοήθεια του Ζουράφσκι. Λίγο έλειψε να γίνει και το 1-2, αλλά ο Πάρα στην τελευταία φάση πιέστηκε αρκετά.
Η ισοπαλία πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες τής ΑΕΛ, αλλά πάνω απ’ όλα από τους φιλάθλους, που ξεφάντωσαν κατά του προκατόχου τού Μαρίνου Ουζουνίδη και σημερινού προπονητή τής ΑΕΚ.
ΦΑΣΕΙΣ ΓΚΟΛ
5’: Σουτ του Πάρα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σάχα.
9’: Ο Ιγγλέσιας με κεφαλιά - πάσα τροφοδοτεί τον Πάρα, που σουτάρει από το ύψος τής μεγάλης περιοχής, αλλά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
12’: Μακρινό σουτ του Ζουράφσκι, καταλήγει άουτ.
17’: Από δεξιά εκτελεί πλάγιο άουτ ο Κουτρουμάνος, ο Μπλάνκο στο πρώτο δοκάρι πιάνει κεφαλιά προς τα πίσω στον Σκόκο, που κάνει νέα κεφαλιά, αλλά μπλοκάρει ο Κοτσόλης.
26’: Σουτ του Σαρμιέντο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ και στη συνέχεια απομακρύνει ο Γεωργέας.
33’: Σέντρα-σουτ από δεξιά τού Μπλάνκο, μπλοκάρει ο Κοτσόλης.
38’: Μπαλιά του Μπλάνκο, που βγάζει τον Τζιμπούρ στο σημείο τού πέναλτι μόνο προ του Κοτσόλη, κάνει άτσαλο σουτ και αποκρούει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
39’: Σουτ του Σκόκο έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
40’: Από δεξιά ο Κυριάκος κάνει σέντρα, που βρίσκει τον Σαρμιέντο μόνο στο ύψος της μικρής περιοχής απέναντι από το Σάχα, αλλά η κεφαλιά του δεν είναι τόσο καλή, μιας και στέλνει την μπάλα αρχικά στο έδαφος και μετά στην αγκαλιά τού τερματοφύλακα της ΑΕΚ.
44’: Από αριστερά και μέσα από τη μεγάλη περιοχή ο Γεωργέας κάνει σέντρα και ο Μπλάνκο στο δεύτερο δοκάρι κάνει κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
60’: Πλάγιο άουτ από αριστερά τού Γεωργέα, που τροφοδοτεί τον Σκόκο, στέλνει την μπάλα στον Μπλάνκο, που κάνει κακό κοντρόλ και αυτή καταλήγει, ενώ ο παίκτης της «Ένωσης» ήταν σε πλεονεκτική θέση.
61’: Από αριστερά και το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Βενετίδης πιάνει σουτ, που γίνεται εύκολη λεία για τον Σάχα.
62’: Ωραία προσπάθεια του Πελετιέρι μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ, αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει ο Κοτσόλης και στη συνέχεια ο Ζορμπάς από το ύψος της μεγάλης περιοχής πιάνει σουτ, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
72’: Μακρινή μπαλιά τού Ζορμπά προς τον Τζιμπούρ, όμως προλαβαίνει ο Κοτσόλης βγαίνοντας από την εστία και αποκρούει με τα πόδια.
75’: Σουτ του Σκόκο έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει ο Κοτσόλης.
84’: Θεαματικό πέσιμο του Μπλάνκο, έχοντας δίπλα τον Κώτσιο μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο Μπλάνκο και κάνει το 1-0.
89’: Σουτ του Σκόκο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει ο Κοτσόλης.
90’+1’: Από δεξιά ο Τσίγκας κάνει σέντρα, ο Αλεξόπουλος αποκρούει με κεφαλιά, η μπάλα φτάνει στον Σαρμιέντο, που πιάνει σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτυπάει στον Ζουράφσκι και σιγά-σιγά καταλήγει στα δίχτυα τού Σάχα.
90’+2’: Ο Πάρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή υπό την πίεση του Αλεξόπουλου, σουτάρει, αλλά εύκολα μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ
ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Κοτσόλης για μια ακόμη φορά ήταν ο κορυφαίος καθώς και δεν έκανε το παραμικρό λάθος. Οι αποκρούσεις στο 38΄ στο σουτ του Τζιμπούρ και στο 62΄ σε άλλο του Πελετιέρι ήταν πολύ σημαντικές για την εξέλιξη του αγώνα. Ο Κυριακίδης που εμφανίστηκε στην αρχική ενδεκάδα για δεύτερη φορά φέτος (πρώτο παιχνίδι στην Τρίπολη με τον Αστέρα) πήγε καλά όπως και ο Βενετίδης απ΄ αριστερά.
Νταμπίζας και Κώτσιος σχεδόν αλάνθαστοι στις επεμβάσεις τους στο α΄ μέρος και στο δεύτερο προσπάθησαν.
Ο Φωτάκης προσπάθησε όπως και ο Ααράμπ, που τον αντικατέστησε. Πολύ καλός ο Σαρμιέντο που εξελίσσεται σε επιθετικό «όπλο», ενώ ο Πάρα πρόσθεσε μία ακόμα καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του.
Σημαντική βοήθεια από τον Ιγγλέσιας.
Ο Κυριάκος αποτελεί σταθερή αξία αν και δεν έφθασε σε υψηλά επίπεδα ενώ ο Κατσιαρός έδειξε διάθεση προσφοράς.
Ο Ζουράφσκι έδειχνε απομονωμένος αλλά τον αισθάνθηκαν Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς που δεν μπόρεσαν εύκολα να προωθηθούν.
Τέλος, ο Τσίγκας αν και με πέντε λεπτά συμμετοχής είχε συμβολή στην ισοφάριση.
* * *
Από την ΑΕΚ κορυφαίος ο Σκόκο και ακολούθησαν Μπλάνκο, Ζορμπάς, Σάχα.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής του συνδέσμου διαιτητών Κέρκυρας κ. Κάκος που καταλόγισε το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ το οποίο ήταν ανύπαρκτο. Ο Μπλάνκο έπεσε μόνος στο 84΄…
Υπήρχε περίπτωση πέναλτι στο 64΄ σε ανατροπή του Καφφέ από τον Κώτσιο αλλά στο 31΄ κακώς έκοψε τον Ζουράφσκι που έφευγε μόνος του καθώς ο Βενετίδης δεν έκλεψε με φάουλ την μπάλα από τον Αλεξόπουλο.
Πολύ καλός ο βοηθός Μπερσής (Αρκαδίας) ενώ ο δεύτερος Βλάχος (Γρεβενών) ίσως να έχει ευθύνη στο καταλογισμό του πέναλτι σε βάρος της ΑΕΛ αφού δεν ειδοποίησε μέσω του ενδοεπικοινωνιακού συστήματος τον Κάκο.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΚ: Σάχα, Κουτρουμάνος (66’ Λαγός), Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Γεωργέας, Πλιάτσικας (46’ Ζορμπάς), Πελετιέρι, Μπασινάς (46’ Καφές), Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο.
ΑΕΛ: Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης (85’ Τσίγκας), Κυριάκος (77’ Κατσιαρός), Πάρα, Σαρμιέντο, Φωτάκης (63’ Ααράμπ), Ιγγλέσιας, Ζουράφσκι.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass