ΗΤΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ 1-0

Πυργετός για... Γ’ Εθνική

* ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ 4ου ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ * ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΠΟΛΥΖΟΣ ΣΤΟ 48’ * ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΣΤΟ 41’

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2008 4:00 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:49
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Πυργετός κέρδισε χθες στο γήπεδό του τα Τρίκαλα με 1-0 και ανέβηκε στην κορυφή τη βαθμολογίας του 4ου ομίλου τής Δ’ Εθνικής. Η ομάδα τού Δήμου Κάτω Ολύμπου ήταν χάρμα ιδέσθαι και έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα, αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς να διεκδικήσει την άνοδό της στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Και το λέμε αυτό γιατί ο Πυργετός, ενώ πριν δύο μήνες - στις 19 Αυγούστου - είχε ηττηθεί από τα Τρίκαλα σε φιλικό με 1-0, χθες παρουσίασε σημαντικά βήματα προόδου, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του, που παρουσιάστηκε χειρότερος από τότε. Αν αναλογιστούμε ότι οι νικητές έχουν κι άλλους αξιόλογους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι, υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να διεκδικήσει η ομάδα την άνοδο.
ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Στο χθεσινό παιχνίδι ο Πυργετός μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά και υποχρέωσε τα Τρίκαλα σε παθητικό ρόλο.
Ο Γιάννης Αλεξούλης με το συνεργάτη του Δημήτρη Τσέτσιλα, είχαν πολύ καλά στημένη την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, η οποία στην κυριολεξία... έβγαζε φωτιές στην επίθεση, ενώ και αμυντικά τα πήγαινε περίφημα, καθώς μπλόκαρε το ατού των Τρικάλων, τον έμπειρο επιθετικό Βαγγέλη Τσιούκα.
Έμοιαζε σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, με τους παίκτες να έχουν αμυντικό πνεύμα, αλληλοκάλυψη για να μην αφήνουν τους αντιπάλους τους να γίνουν επικίνδυνοι και να παρασύρουν συνεχώς στο χώρο του κέντρου.
Τα Τρίκαλα έδειξαν να αιφνιδιάζονται από το πάθος των γηπεδούχων και προσπαθούσαν να τους κρατήσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά από την περιοχή τους.
Και στα δύο ημίχρονα ο Πυργετός ήταν ανώτερος, με βάση δε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, τον αδικεί το τελικό 1-0. Γενικά, έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι και οι 800 περίπου φίλαθλοι που το παρακολούθησαν πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα, βλέποντας τον Πυργετό να έχει δυνατότητες για να κάνει το μεγάλο άλμα!..
ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
2’: Ο Βελετάνης τροφοδότησε τον Ζαφειρίου, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζαφείρη και ο γκολκίπερ των Τρικάλων απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια την μπάλα.
9’: Σε σέντρα του Κακαζούκη, ο Γκικούδης δύσκολα απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ.
15’: Φάουλ εκτέλεσε ο Βελετάνης και ο Πολύζος που πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, με προβολή δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
41’: Από φάουλ του Βελετάνη, ο Μαντζαφούλης με κεφαλιά γύρισε την μπάλα παράλληλα προς το τέρμα και ο Πολύζος με μια κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Όμως, το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο επόπτης, κ. Τζαμπαζάκης, υποστήριξε ότι στην κεφαλιά του Μαντζαφούλη ο ποδοσφαιριστής τού Πυργετού πατούσε πάνω στη γραμμή και έτσι η μπάλα είχε περάσει άουτ, κάτι βέβαια που δεν συνέβη.
48’: Ο Δάσσιος έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Αποστόλης Πολύζος, που πετάχτηκε στην πορεία της με πλασέ, έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
63’: Σε σέντρα του Τσούκλη, ο Γεωργίου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
66’: Σ’ ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ βγήκε ο Πολύζος, όμως ο Ζαφείρης στο σουτ που έκανε απέτρεψε το 2-0.
67’: Ο Βελετάνης γύρισε την μπάλα στον Ζαφειρίου κι εκείνος, με σουτ πάνω στην κίνηση, έχασε κλασική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.
72’: Από εκτέλεση φάουλ του Τσούκλη, ο Γαϊδαρτζής, με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα άουτ.
77’: Από ελεύθερο του Γκικούδη, ο Βελετάνης βγήκε τετ-α-τετ, αλλά στο πλασέ που επιχείρησε ο Ζαφείρης και πάλι απέκρουσε την μπάλα.
90’+2’: Σε σέντρα του Κοτσίνα, ο Βαγγέλης Τσιούκας έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα, αφού χτύπησε στην πάνω πλευρά του οριζοντίου δοκαριού, κατέληξε άουτ.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τον Πυργετό, σίγουρα δεν υπάρχουν παίκτες που να υστέρησαν, καθώς όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάποιους λίγο παραπάνω, αυτοί ήταν οι Πολύζος, Βελετάνης, Παλαμίδας, Ζαφειρίου (α’ μέρος) και ο αρχηγός Θανάσης Δάσσιος, που έδωσε πολλές μάχες.
Γενικά, όλη η αμυντική γραμμή παίρνει άριστα, καθώς κράτησε πολύ καλά τον Βαγγέλη Τσιούκα, ο οποίος πέρυσι σε άλλο όμιλο, είχε πετύχει με τα Τρίκαλα 35 γκολ.
Από τα Τρίκαλα άρεσε ο 17χρονος Τεντολούρης, που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Μπαντάς έδειχνε διάθεση αλλά δεν κατάφερε να πετύχει ό,τι και στο προηγούμενο παιχνίδι στον Τύρναβο.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής, κ. Τσελεκίδης από το Κιλκίς, ήταν καλός μεν και προσπάθησε να μην αδικήσει κάποια από τις δύο ομάδες. Μοναδικό που μπορεί να του καταλογιστεί είναι ότι κράτησε 6,5 λεπτά καθυστερήσεις, χρόνος υπερβολικός.
Όσον αφορά στους επόπτες, ο πρώτος κ. Ναλμπάντης ήταν καλός, ενώ ο δεύτερος, κ. Τσαμπαζάκης, ελέγχεται γιατί στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του Πολύζου στο 41’, καθυστερημένα σήκωσε τη σημαία για άουτ και κακώς βέβαια δεν μέτρησε το γκολ.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Σκρέκας (45’+1), Κότσινας (47’), Μαντζαφούλης (60’), Δάσσιος (88’), Γκικούδης (90’+3’), Χατζηγεωργίου (90’+4), Παλάσης (90’+5).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΥΡΓΕΤΟΣ: Γκικούδης, Μαντζαφούλης, Πολύζος, Παλαμίδας, Βελετάνης (81’ Παλάσης), Ζαφειρίου (68’ Πότσης Χ.), Στούμπος Βάιος, Ταυλαρίδης, Τσουρέλης, Δάσσιος (88’ Τέας), Ραχωβίτης.
ΤΡΙΚΑΛΑ: Ζαφείρης, Κότσινας, Μουρκάκης, Μπαντάς, Σκρέκας (61’ Γαϊδαρτζής), Γεωργίου, Κακαζούκης, Παπαδάτος (46’ Χατζηγεωργίου), Τσούκας Ευάγγ., Τσούκλης, Τζεβελέκης (54’ Τεντολούρης).
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μετά το παιχνίδι ο Δημήτρης Τσέτσιλας, από την τεχνική ηγεσία τού Πυργετού, και ο Δημήτρης Νόλης από τα Τρίκαλα, επισήμαναν σε δηλώσεις τους τα εξής:
ΤΣΕΤΣΙΛΑΣ: «Πιστεύω ότι ήμασταν πολύ καλοί και δικαιούμασταν τη νίκη, καθώς ήμασταν καλύτεροι στο γήπεδο. Αυτή η επιτυχία δεν σημαίνει τίποτα, αλλά σημαίνει και πολλά. Συνεχίζουμε, έχουμε πάρα πολλές αγωνιστικές ακόμη, απλά σήμερα (σ.σ. χθες) πιστέψαμε πιο πολύ στον εαυτό μας και στην ομάδα. Τα Τρίκαλα έχουν μια πολύ καλή ομάδα και θα δείξουν άλλα πράγματα στο μέλλον, καθώς είναι ένα εκ των φαβορί για το πρωτάθλημα».
ΝΟΛΗΣ: «Πληρώσαμε σε μια φάση δύο ταυτόχρονα λάθη και δεχτήκαμε γκολ. Ήταν ένα ματς αμφίρροπο και το αποτέλεσμα δεν νομίζω ότι ήταν δίκαιο. Ίσως εμείς στο μεγαλύτερο διάστημα είχαμε μια άκαρπη υπεροχή, αλλά έγιναν δυο-τρία λάθη στον ανασταλτικό τομέα και αυτό το πληρώσαμε. Είχα πει για τον Πυργετό ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει καλούς παίκτες και ότι θα ήταν ένα από τα δυσκολότερα έως τώρα παιχνίδια».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass