ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε.Λ. ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΜΕ 2-1

Ήττα(ν) ό,τι... χειρότερο

* ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥΣ * ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥΝΤΟ ΠΑΡΑ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2008 0:21 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:50
Ήττα(ν) ό,τι χειρότερο μπορούσαν να περιμένουν οι έξι χιλιάδες Λαρισαίοι φίλαθλοι που πήγαν χθες στο Αλκαζάρ για να δουν την αναμέτρηση της Α.Ε.Λ. με τον Πανθρακικό, καθώς η λαρισινή ομάδα που προέρχονταν από τρία πολύ καλά αποτελέσματα (δύο νίκες με Πανσερραϊκό και Ο.Φ.Η. και μία ισοπαλία εκτός έδρας με την Α.Ε.Κ.) έχασε με 2-1 μπορεί να μην έχασε (προς το παρόν...) την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα αλλά ο ενθουσιασμός που είχε ο φίλαθλος κόσμος και από την προχθεσινή παραχώρηση της έκτασης για την κατασκευή του γηπέδου έδωσε τη θέση του σε προβληματισμό μια και ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα με δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια (με Άρη και Εργοτέλη) και ένα εντός με τον... πολυμετοχικό Παναθηναϊκό.
Η λαρισινή ομάδα έχασε μια μοναδική ευκαιρία να διατηρηθεί ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στην έδρα της έχει δύο ήττες και εκτός έδρας καμία! Πάντως αν καταφέρει να... «ρεφάρει» αμέσως την ήττα (όπως έγινε με τη νίκη στις Σέρρες επί του Πανσερραϊκού μετά την εντός έδρας από την Ξάνθη) τότε θα συνεχίσουν τα χαμόγελα ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθούν καταστάσεις πίεσης όπως πολύ σωστά επισήμανε ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα.
Αγωνιστικά στο χθεσινό παιχνίδι η Α.Ε.Λ. πλήρωσε τα λάθη της άμυνάς της που έγινε «ελβετικό τυρί» από το Ντιαλό και Ριέρα που έκαναν ό,τι ήθελαν και αν δεν ήταν ο Κοτσόλης στα τελευταία λεπτά τότε η ήττα θα ήταν πιο βαριά.
Πάντως οι «βυσσινί» θα μπορούσαν να πάρουν την ισοπαλία (που δεν θα ήταν άδικο αποτέλεσμα με βάση τι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δύο ομάδες) αν ο βοηθός διαιτητή κ. Καλαϊτζίδης δεν ακύρωνε στο 82’ κανονικό γκολ που πέτυχε ο Πάρα. Θα ισοφάριζε σε 2-2 και θα «ξυπνούσαν» μνήμες του τελευταίου εντός έδρας αγώνα που η Α.Ε.Λ. ανέτρεψε το 1-3 και το έκανε 4-3 με αντίπαλο τον Ο.Φ.Η. Τελικά το 1-2 παρέμεινε με «ήρωα» τον Αμπντούλ Μουχτάρ Ντιαλό καθώς ο επιθετικός από τη Μπουρκίνα Φάσο σκόραρε στο 55ο και το 78ο λεπτό πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ του Πανθρακικού, ενώ ο Γιώργος Φωτάκης μείωσε στο 80΄.
Στα αξιοσημείωτα ότι οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ολίσε στο 90+2.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Μαρίνος Ουζουνίδης, ξεκίνησε το παιχνίδι σχεδόν με την ίδια ενδεκάδα που πήρε βαθμό μετά από είκοσι χρόνια εκτός έδρας από την Α.Ε.Κ. (1-1) την περασμένη αγωνιστική. Και λέμε σχεδόν γιατί είχε μία αλλαγή καθώς τη θέση του Φωτάκη πήρε ο Σολάνο που ξεπέρασε την κόπωση από το ταξίδι που έκανε στο Περού για υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Για το σύστημα ούτε λόγος…4-3-3…
Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Κοτσόλης, στη δεξιά πλευρά της άμυνας αγωνίστηκε ο Κυριακίδης που δείχνει να μονιμοποιείται μια και ο Βέμπερ μάλλον δείχνει ότι δεν ήταν ο παίκτης που ζητούσε η Α.Ε.Λ. για αντικαταστάτη του Γκαλίτσιου, στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Νταμπίζας και Κώτσιος και αριστερά ο Βενετίδης.
Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ ο Ιγγλέσιας, στη δεξιά πλευρά ο Σολάνο και αριστερά ο Σαρμιέντο, ενώ στην επιθετική γραμμή ήταν οι Πάρα (αριστερά), Ζουράφσκι (στο κέντρο) και Κυριάκος (δεξιά).
Από την άλλη ο προπονητής του Πανθρακικού Εμίλιο Φερέρα παρέταξε μία τακτική 4-4-2 όπου κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Βρονταράς στην άμυνα ήταν οι Κλέμαν (δεξιά), Αγγελόπουλος, Ρομπίνιο (στο κέντρο) και Βελάσκο (αριστερά) στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Κωνσταντινίδης (δεξιά), Ολίσε, Λόπεζ, Ενρίκες (αριστερά) και στην επίθεση ήταν οι Ριέρα και Ντιαλό.
Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν ζωηρά το παιχνίδι και είχαν πρόθεση να επιβάλλουν το ρυθμό τους αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς ο Πανθρακικός χάρη στην υπεροπλία του κέντρου με μπαλιές προς τους δύο επιθετικούς το Ντιάλο και τον Ριέρα προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κοτσόλη και είχαν σύμμαχο την άσχημη μέρα που βρέθηκε το κεντρικό δίδυμο των Νταμπίζα - Κώτσιου.
Από το 35’ και μετά η Α.Ε.Λ. ανέβασε ταχύτητα αλλά χωρίς να απειλήσει σοβαρά τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.
Το πρώτο ημίχρονο γενικά δεν είχε πολλές φάσεις και το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας κάτι που σε καμία περίπτωση δεν προϊδέαζε για το τι θα ακολουθούσε.
Στο δεύτερο μέρος ο τεχνικός του Πανθρακικού Εμίλιο Φερέρα πέρασε στη θέση του τραυματία Κλέμαν τον Κανωτίδη και πέρασε τον Κωνσταντινίδη αριστερά και τον Βελάσκο δεξιά.
Η Α.Ε.Λ. ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ο Βρονταράς έδειχνε σε καλή μέρα και στην πρώτη επίθεση στο δεύτερο μέρος ο Ντιαλό κάνει το 0-1 «παγώνοντας» το Αλκαζάρ.
Ο Ουζουνίδης άρχισε τις αλλαγές βάζοντας τον Τσίγκα στην επίθεση (πέρασε τον Κυριάκο δεξί μπακ) αλλά εκεί που υπήρχε λαρισινή πίεση ο Ντιαλό κάνει το 0-2 στο 78’.
Όμως ο Πανθρακικός που άρχισε να κάνει... «νερά» στην άμυνα μόλις βγήκε ο Ρομπίνιο (πήγε ο Αργυρίου δεξί μπακ και ο Βελάσκο σέντερ μπακ) κλείστηκε πίσω και ο Φωτάκης στο 80’ μειώνει σε 2-2 και ισοφαρίζει ο Πάρα αλλά το γκολ ακυρώνεται...
Στο τέλος η Α.Ε.Λ. πίεζε, ο Βρονταράς απέκρουε, κάτι όμως που έκανε και ο Κοτσόλη δύο φορές και απεσόβησε πιο βαριά ήττα.
Η ουσία είναι ότι ο Πανθρακικός πήρε την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του ενώ οι γηπεδούχοι φεύγουν χαμένοι για δεύτερη φορά από το Αλκαζάρ.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
2’: Παράλληλη σέντρα από τα δεξιά προς την εστία του Βρονταρά που κάνει ο Κυριάκος αλλά ο Πάρα δεν προλαβαίνει να πιάσει κεφαλιά ενώ ήταν σε πλεονεκτική θέση.
3’: Ο Σολάνο εκτελεί κόρνερ από δεξιά και ο Ιγγλέσιας από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
17’: Μακρινό σουτ του Ριέρα μπλοκάρει ο Κοτσόλης που ήταν σε καλή θέση.
18’: Από αριστερά γρήγορη εναλλαγή της μπάλας μεταξύ Ζουράφσκι, Σαρμιέντο, Πάρα ο τελευταίος μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή κάνει μπαλιά στον Σαρμιέντο που λίγο μέσα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής κάνει σουτ αλλά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
23’: Από λάθος του Κώτσιου παραλήπτης της μπάλας γίνεται ο Ντιαλό που πιάνει δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
24’: Ο Ντιαλό από δεξιά εκμεταλλεύεται ολιγωρία από τους Νταμπίζα, Κώτσιο παίρνει την μπάλα από δεξιά και τροφοδοτεί τον Ριέρα που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά η μπάλα αποκρούεται από τον Ιγγλέσιας.
30’: Από δεξιά ο Κυριάκος κάνει σέντρα ο Πάρα από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει σε κόρνερ δύσκολα ο Βρονταράς.
34’: Σουτ του Ντιαλό έξω από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει άουτ.
41:Από αριστερά ο Βενετίδης κάνει σέντρα προς τον Πάρα που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
49’: Κάθετη πάσα του Σολάνο προς τον Ζουράφσκι αλλά προλαβαίνει ο Βρονταράς βγαίνοντας από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει με κεφαλιά!
50’: Σουτ του Σαρμιέντο από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού, η μπάλα φθάνει αριστερά στον Βενετίδη που επιχειρεί σέντρα στην αγκαλιά του Βρονταρά.
55’: Μπαλιά από αριστερά του Ολίσε προς τον Ντιαλό που ξεπερνάει άνετα τον Κυριακίδη και με ωραίο σουτ κάνει το 0-1.
59’: Από δεξιά ο Κυριάκος τροφοδοτεί τον Τσίγκα που μπαίνει μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά βγαίνει στα πόδια του ο Βρονταράς και του παίρνει την μπάλα.
68’: Πολύ ωραία πάσα Σολάνο στον Ζουράφσκι που βρίσκεται σε θέση βολής αλλά προλαβαίνει τελευταία στιγμή ο Ρομπίνιο και αποκρούει σε πλάγιο άουτ.
70’: Μακρινό σουτ του Φωτάκη στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
73’: Εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Κωνσταντινίδη ο Ντιαλό πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη.
78’: Ο Ντιαλό μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή ξεπερνώντας τον Κώτσιο και κάνει το 0-2.
80’: Από δεξιά ο Πάρα κάνει σέντρα, αποκρούει ο Αγγελόπουλος, η μπάλα φθάνει στον Φωτάκη που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει και κάνει το 1-2.
83’: Σουτ του Πάρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει εντυπωσιακά ο Βρονταράς.
89’: Ο Ντιαλό μπαίνει μέσα στην μεγάλη περιοχή και βγαίνει μόνος του προ του Κοτσόλη αλλά ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ. αποκρούει και κρατάει το 1-2.
90’+ 4’: Μπάσιμο του Ριέρα μέσα στη μεγάλη περιοχή υπο την πίεση του Κώτσιου που βγαίνει μόνος του προ του Κοτσόλη, αλλά ο τερματοφύλακας εκ νέου αποκρούει.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ    
Ο Πάρα ήταν ο κορυφαίος παίκτης για την Α.Ε.Λ. που πέτυχε και γκολ, αλλά δεν το μέτρησε ο διαιτητής και τον ακολούθησε ο Σαρμιέντο που όμως αυτή τη φορά τα σουτ δεν βρήκαν κόντρα (όπως στα τρία γκολ, που έχει πετύχει...) και δίχτυα. Πολύ καλή η απόδοση του Κοτσόλη που στο τέλος κράτησε την Α.Ε.Λ. στο παιχνίδι της ισοπαλίας. Η άμυνα της Α.Ε.Λ. με εξαίρεση τον Βενετίδη, που είχε καλή παρουσία στα επιθετικά μόνο καθήκοντα δεν πήγε καθόλου καλά ενώ και ο Ιγγλέσιας δεν είχε καλή απόδοση.
Ο Κυριάκος ήταν πολύ καλός για ένα ακόμα παιχνίδι ενώ ο Ζουράφσκι δεν φάνηκε όπως και ο Σολάνο που δείχνει σε μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού ενέργειες της κλάσης του.
Από τις αλλαγές μόνο ο Φωτάκης φάνηκε. 
* * *
Από τον Πανθρακικό κορυφαίος ο Ντιαλό που πέτυχε και τα δύο γκολ μαζί με τον Ριέρα και τον Ρομπίνιο. Επίσης ο Βρονταράς ήταν αλάνθαστος όση πίεση και αν δέχθηκε. Δεν ήταν άσχημος και ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ (που διακρίνεται για το ήθος του) Γιάννης Κανωτίδης.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης, που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Κυριάκο, Βενετίδη (είναι η τέταρτη και θα απουσιάσει σε ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια) Ενρίκες, Ολίσε, Ντιαλό ανέχθηκε τις καθυστερήσεις των φιλοξενουμένων που ειδικά στο διάστημα μεταξύ των δύο γκολ που πέτυχαν ήταν εκνευριστικές.
Ο βοηθός κ. Καλαϊτζίδης ακύρωσε κανονικό γκολ του Πάρα στο 82’ στερώντας αρκετά από την ΑΕΛ, ενώ ο άλλος βοηθός κ. Παπαχαραλάμπους ήταν πολύ καλός. 
Σωστή η δεύτερη κίτρινη στον Ολίσε που αποβλήθηκε.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ 
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Κυριακίδης (59΄ Τσίγκας), Σαρμιέντο, Ιγκλέσιας (63΄ Φωτάκης), Σολάνο (75΄ Ρομπέρ), Πάρα, Ζουράφσκι, Κυριάκος
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Βρονταράς, Κλεμάν (46’ Κανωτίδης), Αγγελόπουλος, Ρομπίνιο (75’ Αργυρίου), Βελάσκο, Ενρίκες, Λόπεζ, Ολίσε, Κωνσταντινίδης, Ντιαλό (+90’ Μπαχαρίδης), Ριέρα.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3.725, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 40.154.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass