ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΕ 81-72

Μεγάλο διπλό της Ολύμπια

ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΜΠΑΤΗ, ΣΟΥΛΤΖΕ ΚΑΙ ΚΙΓΚ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2008 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:52
Την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη πέτυχε χθες η Ολύμπια, στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας αφού κέρδισε στην Αθήνα το Αιγάλεω με 81-72 στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας. Η λαρισινή ομάδα με τη νίκη αυτή κατάφερε από πολύ νωρίς να εξασφαλίσει την παραμονή αλλά και να δείξει ότι έχει βάλει πλώρη για μια θέση στην πρώτη εξάδα που είναι ο φετινός της (δύσκολος όμως...) στόχος. Η Ολύμπια πέρασε για δεύτερη συνεχόμενη φορά από την έδρα του Αιγάλεω, που θεωρείται από τις πιο «καυτές» έδρες του πρωταθλήματος, μια και σε κάθε αγώνα η χωρητικότητα των εξακοσίων θέσεων δημιουργεί πρόβλημα για όσους θέλουν να δούνε τα παιχνίδια τους.    
Οι παίκτες του τεχνικού Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξαν πολύ καλά από το 2ο λεπτό της αναμέτρησης και μετά (5-0), όταν επικράτησαν καθολικά στον αγωνιστικό χώρο με κορυφαίους τους Μπατή (ειδικά στο τέλος που είχε εντυπωσιακή ψυχραιμία και ευστοχία στις βολές), Σούλτζε (έδινε και ασίστ) και Κιγκ.
Το τέχνασμα της ζώνης στο ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν απέδωσε για τον τεχνικό του Αιγάλεω Θανάση Σκουρτόπουλο, που όταν είδε την Ολύμπια να ξεφεύγει με 14-7 στο 5’ άλλαξε την άμυνά του, χωρίς όμως να αλλάξει ουσιαστικά και η εικόνα του παιχνιδιού. Το Αιγάλεω είχε πολλά κενά στην άμυνα, αδυναμία να αντιμετωπίσει την πολύ διαβασμένη Ολύμπια, που και σαν ομάδα έδειξε χθες να έχει περισσότερες λύσεις και ποιότητα τόσο στην πεντάδα όσο και στον πάγκο της. Ενώ οι γηπεδούχοι έψαχναν για λύσεις, η ομάδα της Λάρισας τις είχε διαθέσιμες χωρίς πολλή σκέψη. Η διαφορά έφτασε και τους 14 πόντους στο 17’ (21-35), ενώ κινήθηκε σε διψήφιο αριθμό σχεδόν σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι. Στο 31’ το Αιγάλεω μείωσε σε 49-58, αλλά με δύο τρίποντα των Κινγκ και Μπατή, η Ολύμπια ξέφυγε και πάλι… Μια τελευταία αναλαμπή των γηπεδούχων, στο 37’ έφερε το σκορ στο 60-68, αλλά οι φιλοξενούμενοι, με τον Μπατή να δείχνει ψύχραιμος στο πρέσινγκ και να είναι εύστοχος στις βολές, κράτησαν τη νίκη.
Στο Αιγάλεω (που είχε για καλύτερους παίκτες τον Καλλινικίδη και τον Αγγελόπουλο) στοίχισε η αδυναμία του στο πρώτο ημίχρονο να μαζέψει τα ριμπάουντ (είχε μόλις 4 αμυντικά!) ενώ χωρίς τον Πάτερσον σε καλή φόρμα, ήταν φανερό ότι δεν είχε παίκτη που να απειλεί μέσα στη ρακέτα και το παιχνίδι του έγινε μονοδιάστατο και άρα εύκολο να αντιμετωπιστεί απ’ την Ολύμπια, που είχε μεγαλύτερη συνέπεια και σταθερότητα στο παιχνίδι της, αλλά πάνω απ’ όλα βοήθεια από πολλούς παίκτες. Στα αξιοσημείωτα και η προσφορά του Τζαμέλ Τόμας αλλά και του Κούρτοβιτς που, παρότι έπαιξε λίγο είχε σημαντική συνεισφορά στη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 15-24, 29-43, 46-56, 72-81
Άδικες οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για τη διαιτησία των Βορεάδη, Παπαδημητρίου, Μπίτη που πήγαν πολύ καλά.
 
Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/11/2008
17:00 Παναθηναϊκός -Τρίκαλα 2000      
17:00 Κολοσσός –Πανιώνιος Σπορ+    
17:00 Ολύμπια -Άρης ΕΤ1    
18:00 Α.Ε.Κ. -Πανελλήνιος ΑΝΤ1    
19:00 Μαρούσι -ΑΕΛ 1964 novasports    
ΚΥΡΙΑΚΗ 9/11/2008
17:00 Καβάλα -Ολυμπιακός ΕΤ1    
17:00 Π.Α.Ο.Κ. -Αιγάλεω novasports    
 
 
Σκουρτόπουλος: Δίκαιη η νίκη της Ολύμπια
 
Αφού χαρακτήρισε τη νίκη της Ολύμπιας δίκαιη, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε ανοικτά και κατά των διαιτητών, καθώς φαίνεται ότι στο Αιγάλεω υπήρχε ένα αίσθημα αδικίας πολύ πριν το χθεσινό παιχνίδι… «Η Ολύμπια κέρδισε δίκαια αφού ήταν καλύτερη στα κρίσιμα σημεία. Εμείς δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στην τακτική που είχαμε συμφωνήσει, βρεθήκαμε να κυνηγάμε στο σκορ και με μόλις οκτώ ετοιμοπόλεμους αθλητές δεν μπορέσαμε να ανταγωνιστούμε. Για πρώτη φορά όμως μιλάω για τη διαιτησία. Το θέμα έχει παραγίνει… Το Αιγάλεω κάνει έναν αγώνα και πρέπει να το σεβαστούν αυτό. Τον Γκολντγουάιρ τον έχουν …τσακίσει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και έχει πάθει …πολιτισμικό σοκ και δεν ξέρει πλέον τι είναι φάουλ και τι όχι. Αυτό δεν είναι δικαιολογία όμως. Πρώτα απ’ όλα φταίμε εμείς και θα δουλέψουμε σκληρά για να καλύψουμε τις αδυναμίες μας».
Ο Νίκος Αγγελόπουλος σχολίασε: «Θέλαμε πολύ αυτό το παιχνίδι, αλλά στο πρώτο ημίχρονο αφήσαμε ελεύθερα σουτ και χάσαμε πολλά ριμπάουντ. Ενώ σφίξαμε την άμυνά μας στο β’, σταθήκαμε άτυχοι, αφού χάσαμε πολλά σουτ και βολές. Δεν τα παρατάμε όμως…».
 
Μπαρτζώκας: Ήμασταν συγκεντρωμένοι
 
«Ρεαλιστικό» χαρακτήρισε το παιχνίδι της ομάδας του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που δήλωσε μετά τον αγώνα: «Διαβάσαμε όλη την εβδομάδα τον αντίπαλο και θέλαμε να κρατήσουμε χαμηλά τον ρυθμό. Έτσι δεν είχαμε αιφνιδιασμούς αλλά πετύχαμε 81 πόντους, κάτι που δείχνει πόσο συγκεντρωμένοι ήμασταν, παρά την πίεση του Αιγάλεω. Εμείς θέλουμε να διατηρούμε τον κορμό μας, κάτι δύσκολο. Φέτος χάσαμε δύο παίκτες που θέλαμε, τους Τσιάρα και Κουμπούρα, αλλά με τις προσθήκες που κάναμε ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μια ομοιογενή ομάδα που να μας φέρει νίκες στο μέλλον. Συνεχίζουμε και κοιτάμε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ…».
Ο Μάρκος Κολώκας τόνισε: «Χρειαζόμασταν πολύ τη νίκη, αφού ξεκινήσαμε νωθρά το πρωτάθλημα. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη, αφού όπως ξέρουμε απ’ τα προηγούμενα χρόνια δεν είναι εύκολο να κερδίσεις στο Αιγάλεω. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια για να έχει όμως αντίκρυσμα αυτή η νίκη».
 
 
Οργισμένη ανακοίνωση
 
Τα παράπονα του Αιγάλεω για την διαιτησία, όχι μόνο του χθεσινού αγώνα, έγιναν επίσημα με την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης, στην οποία τονίζονται και τα εξής: «Στο πρωτάθλημα της αναξιοπιστίας, ορισμένοι εκλαμβάνουν την σιωπή και την αξιοπρέπεια ως αδυναμία. Οι ενδείξεις έγιναν πια αποδείξεις. Κάποιοι ΔΕΝ θέλουν το Αιγάλεω στην Α1. Τους χαλάει την αισθητική και ενδεχομένως τη διάθεση… Ανακοινώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως: ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!
Το Αιγάλεω είναι σαν το ατσάλι. Όσο το χτυπάς, τόσο σκληραίνει. Συνεχίστε, αντέχουμε!»
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΙΓΑΛΕΩ (Σκουρτόπουλος): Μαρίνος, Γκόλντγουάιρ 11 (5/8 βολές, 3/5 δίπ., 0/4 τρίπ., 5 λάθη, 2 κλεψ.), Σούλης 3 (1/2 βολές, 1/3 δίπ., 2 ριμπ., 2 ασίστ, 1 κλεψ.), Πάτερσον 3 (0/1 δίπ., 1/1 τρίπ., 3 ριμπ., 1 λάθος), Μαγκουνής 8 (4/8 δίπ., 2 ριμπ., 2 λάθη, 1 κλεψ.), Αγγελακόπουλος 16 (4/6 βολές, 0/3 δίπ., 4/4 τρίπ., 3 ριμπ., 1 ασίστ, 3 κλεψ.), Μπρέισι 9 (4/4 βολές, 1/4 δίπ., 1/4 τρίπ., 7 ριμπ., 1 λάθος, 2 ασίστ, 1 κλεψ.), Καλλινικίδης 15 (2/2 βολές, 5/9 δίπ., 1/2 τρίπ., 8 ριμπ., 2 λάθη, 2 ασίστ, 1 κλεψ.), Αγγελόπουλος, Γκιζογιάννης 2 (0/1 βολή, 1/1 δίπ., 0/1 τρίπ., 1 ριμπ.).
ΟΛΥΜΠΙΑ (Μπαρτζώκας): Καστλ 7 (4/6 βολές, 0/2 δίπ., 1/2 τρίπ., 1 ριμπ., 2 ασίστ, 1 κλεψ.), Κιγκ 16 (5/7 βολές, 1/2 δίπ., 3/5 τρίπ., 5 ριμπ., 1 λάθος, 1 ασίστ, 1 κλεψ.), Σούλτζε 11 (2/3 βολές, 3/5 δίπ., 1/3 τρίπ., 3 λάθη, 5 ασίστ, 1 κλεψ.), Σπανός, Σιγκούνας, Τόμας 9 (1/2 βολές, 1/3 δίπ., 2/4 τρίπ., 4 ριμπ., 2 λάθη, 2 ασίστ, 1 κλεψ.), Γιαννουλάκος, Μπατής 20 (8/9 βολές, 3/3 δίπ., 2/4 τρίπ., 4 ριμπ., 5 λάθη, 2 ασίστ), Αριγκμπάμπου 5 (1/2 βολές, 2/2 δίπ., 7 ριμπ., 3 λάθη, 1 ασίστ), Κολώκας 2 (2/2 βολές, 0/1 τρίπ., 3 ριμπ., 2 λάθη), Κούρτοβιτς 3 (0/1 δίπ., 1/1 τρίπ., 1 ασίστ), Παπαϊωακείμ 8 (4/5 δίπ., 3 ριμπ., 2 λάθη, 1 ασίστ, 1 κλεψ.).
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass