Τον «ΝΟΥΣ» σας…. στο Μουσείο!

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2016 0:45

Το Φροντιστήριο «ΝΟΥΣ» πιστό στη φιλοσοφία της διαθεματικής λειτουργίας του και της καθολικής παίδευσης των μαθητών του, αποχαιρέτησε το 2015 με μια ακόμα ενδιαφέρουσα δράση, αυτή τη φορά, μουσειοπαιδαγωγικού χαρακτήρα. Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, αξιοποιώντας τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, οι μαθητές του Φροντιστηρίου, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, μετέβησαν στο ολοκαίνουριο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας που αποτελεί το νέο κόσμημα όχι μόνο της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Εκεί, με ξεναγό τον κ. Στέλιο Παπακωνσταντίνου, περιηγήθηκαν στις 11 θεματικές ενότητες του Μουσείου, όπου εκτίθενται αρχαιότητες από τα παλαιολιθικά μέχρι τα νεώτερα χρόνια (19ος αιώνας).

Η δράση ήταν απόλυτα ενδιαφέρουσα, καθώς όλοι αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και την ιστορική γνώση που καταδεικνύει την αξιόλογη και διαρκή παρουσία του τόπου και των ανθρώπων του στη διαμόρφωση και την προαγωγή των διακριτικών στοιχείων που συνθέτουν διαχρονικά τον θεσσαλικό πολιτισμό.

Κάνοντας, λοιπόν, την αρχή από το Διαχρονικό Μουσείο, το Φροντιστήριο προετοιμάζεται για ανάλογες δράσεις και το 2016, έχοντας τον ΝΟΥ(Σ) στραμμένο και στον πολιτισμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass