ΣΥΝΕΚ: Αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο στην ΕΛΜΕ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2016 11:47


«Η θέση των ΣΥΝΕΚ για τη συγκρότηση προεδρείου, όπως την είχαμε εκφράσει και είχαμε δεσμευτεί στους συναδέλφους πριν τις εκλογές ήταν για αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο, που σημειωτέον είναι πάγια θέση της αριστεράς τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Λάρισας και συμπληρώνουν: «Είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να εκφράσει με σαφήνεια τους συσχετισμούς δύναμης που αποφάσισαν οι συνάδελφοι, είτε μας αρέσουν είτε όχι.

Οι παρατάξεις συμμετείχαν στις εκλογές της ΕΛΜΕ με ξεχωριστά ψηφοδέλτια και διαφορετικές θέσεις και επομένως το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να εκφραστεί και στη συγκρότηση του προεδρείου. Προγραμματικές συγκλίσεις πρέπει να γίνονται πριν τις εκλογές και να τίθενται στην κρίση των συναδέλφων. Διαφορετικά πρόκειται για μετεκλογικά παζάρια στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

Από τη μεριά των Παρεμβάσεων(ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα μια προσπάθεια εδραίωσης στην κοινή γνώμη μιας προκατάληψης: «όσοι δεν προχωρούν σε σύσταση προγραμματικού προεδρείου με τις Παρεμβάσεις δεν είναι αριστεροί» και ότι «το αντιπροσωπευτικό προεδρείο συνιστά συνεργασία με τις δυνάμεις του νεοφιλελεύθερου μπλοκ ΔΑΚΕ και ΠΕΚ». Ο συλλογισμός αυτός ούτε επαρκής είναι ούτε αληθής αφού το αντιπροσωπευτικό προεδρείο σε καμιά περίπτωση δεν αποκλείει τις προγραμματικές συγκλίσεις σε επίπεδο αποφάσεων και αν ανατρέξουμε στις αποφάσεις της προηγούμενης χρονιάς και θα ανακαλύψουμε ότι η σύγκλιση αφορούσε τις Παρεμβάσεις με τη ΔΑΚΕ. Άλλωστε στο πολύ πρόσφατο παρελθόν ο επί σειρά ετών εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στο ΔΣ ,συνυπήρξε στο Προεδρείο της ΕΛΜΕ ως Αντιπρόεδρος με Πρόεδρο προερχόμενο από τη ΔΑΚΕ χωρίς ιδιαίτερους «ενδοιασμούς» .Τότε   αλήθεια συνεργαζόταν με το νεοφιλελεύθερο μπλοκ της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ(ΠΑΣΚ);

Υπενθυμίζουμε πως πρόπερσι οι ΣΥΝΕΚ ψηφίσαμε στο Δ.Σ. τις Παρεμβάσεις για να βγάλουν πρόεδρο αφού ήταν πιο μπροστά σε ψήφους, όμως πέρυσι που ήταν πρώτη δύναμη οι ΣΥΝΕΚ οι παρεμβάσεις αρνιότανε, έβαζαν συνέχεια νέους όρους και δεν ψήφισαν για πρόεδρο την πρώτη δύναμη. Η επαναφορά της πρότασης για το φετινό Δ.Σ. δεν είναι τίποτε παραπάνω από τυχοδιωκτισμός. Δε θα τους ακολουθήσουμε. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Χωρίς τακτικισμούς και μικροπαραταξιακές πρακτικές συνεχίζουμε τους αγώνες. Σε ότι μας αφορά δε θα συμβάλλουμε στον εκφυλισμό των διαδικασιών και της λειτουργίας των οργάνων του σωματείου μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass