Η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ΣΤΟΝ ΑΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

Να γίνει μάθημα …με τα πεύκα!

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2016 4:51

Με τον αναπληρωτή διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωτήρη Βούλγαρη, συναντήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «Οικολογική Θεσσαλία», Νίκος Πουτσιάκας, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της καταστροφής του Βιότοπου στο Δ.Σ. Πλατυκάμπου αλλά και για άλλα γενικότερα εκπαιδευτικά θέματα. Είχε προηγηθεί συνάντηση, για το πρώτο θέμα με τον διευθυντή του Δ.Σ. Πλατυκάμπου Κ. Μπαμπαλιούτα και την υπεύθυνη προγραμμάτων της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Χατζημίχου.

Για το θέμα του Πλατυκάμπου, ο Νίκος Πουτσιάκας ζήτησε από τον Σωτ. Βούλγαρη, αλλά και από τα δυο προαναφερόμενα στελέχη, να εφαρμοστεί ειδικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχέση με τα εναπομείναντα πεύκα, ώστε μέσω αυτής της διαδικασίας, αφενός να διδαχθούν τρόποι αντιμετώπισης των καμπιών, που καταρρίπτουν στερεότυπα και αφετέρου να αναδειχθούν τα οφέλη της περιβαλλοντικής προστασίας των δένδρων τόσο για τη βιοποικιλότητα, όσο και για τη ζωή μας την ίδια. Η εν λόγω πρόταση βρήκε ιδιαίτερα θετική απήχηση.

Υπήρξε, επίσης συζήτηση για το θέμα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, με το οποίο τυχαίνει να έχουν ασχοληθεί συστηματικά και οι δύο, με συμμετοχή, μάλιστα, και σε επιμορφωτικές παρεμβάσεις τους στο εξωτερικό, οπότε και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με μελλοντικές διαπολιτισμικές δράσεις

Τέλος έγινε περαιτέρω αναφορά στο θέμα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, όπου και με τη συνεργασία της υπεύθυνης προγραμμάτων κ. Χατζημίχου, υπήρξε γόνιμος διάλογος και διατυπώθηκε από τον επικεφαλής της «Οικολογικής Θεσσαλίας», η πρόταση να υπάρξει ειδική ενασχόληση με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και συμφωνήθηκε να υπάρξει ειδική συνεργασία, κατά προτεραιότητα σε αυτόν τον τομέα.

Η «Οικολογική Θεσσαλία», στο πλαίσιο της ανάδειξης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης κοινωνικών και άλλων θεμάτων, προτάσσει την εκπαιδευτική διαδικασία ως το καταλληλότερο μέσο επίτευξης αυτού του στόχου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass