«Απεργούμε για μας και τα παιδιά μας» δηλώνουν γονείς μαθητών της Λάρισας

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2016 17:52 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Φεβ 2016 17:54

 

Τη συμμετοχή της στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στις 4 Φεβρουαρίου, στις 10.30 π.μ  στην κεντρική πλατεία, δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών, του δήμου Λαρισαίων και αναφέρει: «Το Δ.Σ της Ένωσης καλεί τους εργαζόμενους γονείς, τους ανέργους ,τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους μικρούς επαγγελματίες και βιοτέχνες, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εκπαιδευτικούς, την νέα γενιά, με την μαζική τους συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φλεβάρη να μην επιτρέψουμε να γίνει το μέλλον των παιδιών μας όπως το σχεδιάζουν Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΕΕ.

Σήμερα ο πλούτος και τα υλικά αγαθά αφθονούν, η τεχνολογία και η επιστήμη καλπάζει και για εμάς μεγαλώνει η φτώχεια, ο υποσιτισμός, οι αρρώστιες και η σύγχρονη αμορφωσιά.

Έχουμε σχολεία ερείπια, χωρίς δασκάλους και πολλούς μαθητές χωρίς φαί, φάρμακα, εμβόλια. Μαθητές που συχνά εγκαταλείπουν το σχολείο για την επιβίωση κι όχι γιατί «δεν παίρνουν τα γράμματα» όπως θέλουν να μας πείσουν. Δεκαπεντάχρονα παιδιά, εύκολα θύματα προς εκμετάλλευση και ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια. Όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης- μην ξεχνάμε- οι προηγούμενες κυβερνήσεις ξήλωσαν όλα τα δικαιώματα που κέρδισαν οι γονείς και οι παππούδες μας με τους σκληρούς, αιματηρούς και πολύχρονους αγώνες τους. Τώρα έρχονται οι «νέοι σωτήρες» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δώσουν το τελικό κτύπημα σε ό,τι απέμεινε από την κοινωνική  ασφάλιση. Να μην δεχτούμε να περάσει το νέο ασφαλιστικό!

Να μην παραδώσουμε την ασφάλιση μας και των παιδιών μας στα αρπακτικά των  ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας. Να πούμε όχι στην ανεργία, τους μισθούς των 500 ευρώ, στην σύνταξη-επίδομα  πτωχοκομείου, στις ελάχιστες παροχές υγείας, παιδείας, πρόνοιας. Να είναι ο αγώνας μας ανυποχώρητος και η νίκη μας κληρονομιά  και παρακαταθήκη για την επόμενη γενιά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass