ΣΤΟ ΣΔΕ ΦΥΛΑΚΩΝ

Μια διαφορετική επίσκεψη – εκδήλωση

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2016 19:10

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις εξαρτήσεις, η προσφορά της πίτας και η μουσική συναυλία που έκλεισε την εκδήλωση οδήγησαν εκπαιδευόμενο του 2ου ΣΔΕ Λάρισας και κρατούμενο των φυλακών να πει στους επισκέπτες γιατρούς ότι «γλύκανε η ψυχή τους» στο χώρο εγκλεισμού τους.

Με πρωτοβουλία του διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κων. Γουργουλιάνη, συνάδελφοί του και φοιτητές της Ιατρικής οργάνωσαν την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σχολείου. Η πίτα που προσέφεραν ευλογήθηκε από τον ιερέα της φυλακής αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Κοντογιάννη, κόπηκε από τον κ. Γουργουλιάνη και τον διευθυντή του Σχολείου Γιώργο Τράντα και προσφέρθηκε μαζί με αναψυκτικό στους εκπαιδευόμενους. Τα φλουριά έτυχαν στους εκπαιδευόμενους Sunday Ob. και Διονύση Αν. Αυτά αντιστοιχούσαν σε ένα στυλό και μία τηλεκάρτα.

Στη συνέχεια ο κ. Γουργουλιάνης, η επίκουρος καθηγήτρια Θεοδώρα Κερενίδη και τρεις φοιτητές παρουσίασαν τα συμπεράσματα έρευνας για το κάπνισμα που έγιναν σε καταστήματα κράτησης και συζήτησαν με τους εκπαιδευόμενους για τις εξαρτήσεις από το τσιγάρο και άλλες ουσίες. Ο κ. Γουργουλιάνης, που προΐσταται αντικαπνιστικής εκστρατείας που κάνει η Κλινική που διευθύνει τους επισήμανε τα μεγάλα ποσοστό καπνιστών στις φυλακές (75,5%), αλλά και τα πολλά κρούσματα ασθενειών από το κάπνισμα που παρατηρούνται στο Νοσοκομείο. Επίσης, απάντησαν σε ερωτήσεις για θέματα υγείας που τους υπέβαλαν οι εκπαιδευόμενοι.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική συναυλία των τριών φοιτητών της ιατρικής. Ο Θεόδωρος Ραπανάς έπαιξε σαξόφωνο και ο Λάμπρος Κοϊτσάνος κιθάρα, ενώ η Ελένη Μπαρδάνη ερμήνευσε με εξαιρετικό τρόπο γνωστά έντεχνα τραγούδια. Οι εκπαιδευόμενοι εκδήλωσαν με έντονο τρόπο την ευχαρίστησή τους για την ξεχωριστή αυτή συνάντηση, που τους πρόσφερε ψυχοσωματική ευχαρίστηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass