Διαχείριση του άγχους των πανελληνίων εξετάσεων

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2016 11:54

 

  Εκδήλωση-ενημέρωση με θέμα τη «Διαχείριση του άγχους των Πανελληνίων Εξετάσεων» πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές της Γ’ τάξης των λυκειακών τμημάτων του 15ου γυμνασίου Λάρισας, από την κ Σοφία Καστανίδου, Dr. Επιστημών της Αγωγής, Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων – Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, η οποία ήταν προσκεκλημένη του σχολείου.

Συγκεκριμένα συζήτησαν για: τη σημασία της πανεπιστημιακής μόρφωσης για την ελληνική οικογένεια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως σήμερα την αυτοεκτίμηση του υποψηφίου, ως σημαντικό σύμμαχο της διαδικασίας των εισαγωγικών εξετάσεων

τα χαρακτηριστικά του άγχους και τις οργανικές, γνωστικές, συναισθηματικές και συμπεριφορικές αλλαγές που μπορεί να επιφέρει το δημιουργικό άγχος, το οποίο μας βοηθά να αντεπεξέλθουμε σε καταστάσεις που χρειάζονται διαύγεια και όλη μας την ενέργεια και για τον τρόπο διαβάσματος, τη διατροφή ή τον ύπνο τις ημέρες των εξετάσεων.

Η κ Καστανίδου έκλεισε τη συζήτηση με την υπενθύμιση προς τους μαθητές πως «οι πανελλήνιες εξετάσεις αξιολογούν τις γνώσεις που μπορούν να επιδείξουν τη συγκεκριμένη στιγμή και όχι την ποιότητα του χαρακτήρα τους, την αξία τους, τις δεξιότητες που σαφώς έχουν, οι οποίες όμως δεν αξιολογούνται από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σύστημα και ευχήθηκε στους μαθητές καλή δύναμη και επιτυχία στις εξετάσεις».

                                                                                                      

                                                                                                             

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass