ΛΟΓΩ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΡΟΦΕΙΩΝ 100.000 ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Απειλούνται με λουκέτο ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί

* «Από τον Μάρτιο θα διακόψουμε τη φιλοξενία των παιδιών», διαμηνύει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος * Πορεία με σχολικά λεωφορεία σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2016 0:08

 

Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικοί και δημόσιοι παιδικοί σταθμοί, που φιλοξενούν παιδιά δικαιούχων γονιών του

χρηματοδοτούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ με τίτλο «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (διαχειρίζεται η ΕΕΤΑΑ),

βάσει του οποίου καλύπτονται τα τροφεία τους.

Ο λόγος είναι ότι δεν έχει καταβληθεί στους παιδικούς σταθμούς ούτε ένα ευρώ, από το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Η υπομονή των μελών του Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδας, έχει φτάσει στα όριά της και αποφάσισαν να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Ακόμη και να αποκλείσουν την είσοδο των παιδιών των δικαιούχων του προγράμματος, στους χώρους τους.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι: «Είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των χρημάτων μας γιατί οι επιχειρήσεις μας-παιδικοί σταθμοί απειλούνται με λουκέτο (επισχέσεις εργασίας των εργαζομένων, εξώσεις κ.λ.π).

Θα αναγκασθούμε από τον Μάρτιο να διακόψουμε τη φιλοξενία των παιδιών, καθότι αδυνατούμε να χρηματοδοτούμε άλλο το ως άνω πρόγραμμα, καταβάλλοντας από την τσέπη μας τα τροφεία, τη φιλοξενία και όλα τα σχετικά κονδύλια, τα οποία ήταν υποχρεωμένο το κράτος μας να μας έχει ήδη καταβάλει.

Επί έξι ολόκληρους μήνες φιλοξενούμε συνολικά 100.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα αλλά είμαστε απλήρωτοι από το πρόγραμμα "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" που διαχειρίζεται η ΕΕΤΑΑ.

Το κράτος απαιτεί από εμάς την έγκαιρη εκπλήρωση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών μας, τη στιγμή κατά την οποία το ίδιο με την άρνησή του να μας καταβάλλει τα δεδουλευμένα μας, μας έχει φέρει σε κατάσταση αδυναμίας καταβολής, απώλειας των ρυθμίσεων μας και επιβολής προσαυξήσεων, το οποίο είναι παντελώς άδικο για τις επιχειρήσεις μας.

Για τη σχολική περίοδο 2015-2016 οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί δεν έχουν λάβει ουδέν και παραμένουν απλήρωτοι ενώ θα έπρεπε να τους έχει καταβληθεί έως τώρα το 60% δηλαδή Α’ & Β’ δόση

Τα υπουργεία ζητούν διαρκώς πίστωση χρόνου».

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος, σήμερα Πέμπτη στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιήσει ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας με τα σχολικά λεωφορεία και τις ωφελούμενες μητέρες του προγράμματος στην Αθήνα προς το Υπουργείο Εργασίας – Εσωτερικών – Βουλή, και στη Θεσσαλονίκη προς το Υπουργείο Μακεδονίας, προκειμένου να παραδώσουν έγγραφο –ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass