ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διερευνήθηκαν σύγχρονοι και νέοι τρόποι διδασκαλίας

Δημοσίευση: 29 Φεβ 2016 18:27

 

Στα πλαίσια του προγράμματος « T4E 2015-2016» πραγματοποιήθηκε η τρίτη διαζώσης - διερευνητική επιμορφωτική συνάντηση - ενημέρωση εκπαιδευτικών προσχολικής αγωγής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο 37ο - 4ο δημοτικό σχολείο Λάρισας.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν, είναι τα εξής:

Παρουσίαση προγράμματος που εκπονήθηκε από Teachers4Europe προηγουμένων ετών. Σχεδιασμός δράσεων. Χρονοδιαγράμματα, μέθοδοι, περιεχόμενο, στάδια και αξιολόγηση των προγραμμάτων επιμόρφωσης. Παρουσίαση των σκοπών του προγράμματος, τρόπος και όργανα διοίκησης της Ε.Ε. Χρήση της πλατφόρμας Moudle και άλλων ΤΠΕ. Παροχή διευκρινήσεων, εξέταση πιθανών τροποποιήσεων στη διαδικασία, εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, παιδαγωγική, μεθοδική και διδακτική υποστήριξη.

Όπως αναφέρθηκε: «Το σύγχρονο σχολείο στοχεύει στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών τονίζοντας και την ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης αλλά επιπλέον, οφείλει να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τις προκλήσεις της εποχής και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να εφοδιάσει τους μαθητές τη συνείδηση του ευρωπαίου πολίτη και την προώθηση των πολλαπλών εγγραμματισμών και να τους εφοδιάσει με τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να μπορούν να αποκωδικοποιήσουν την πραγματικότητα στην οποία ζουν».

Επίσης τόνισαν: «ήταν μία συνάντηση ανακάλυψης, αναστοχασμού, ανατροφοδότησης, αξιολόγησης, επαναπροσδιορισμού, κριτικής και αυτοκριτικής μέσα από δραστηριότητες που ευνοούν την κριτική σκέψη, τη συμμετοχική και συνεργατική μάθηση. Η περιγραφή μεθόδων για την επίτευξη των στόχων θα είναι ενεργητική – συλλογική – ερευνητική – διαθεματική».

Συνδιοργανωτές της συνάντησης ήταν οι Ambassadors: Βλάνδος Σταμούλης και Κατσάνος Θεοφάνης ενώ συνεργάστηκε σε αυτή

το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και η κ. Ζωή Γιουρούκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass