Σεμινάριο για την αντιμετώπιση του πένθους των παιδιών στη σχολική κοινότητα

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2016 19:54

 

 

Πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο Λάρισας επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Απώλειες και σχολική κοινότητα», που συνδιοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, η Σχολική Σύμβουλος εκπαιδευτικών μουσικής Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου και ο Γυμναστικός Σύλλογος «Νίκη».

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε από τη “Μέριμνα”-Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και στο Θάνατο-, με εισηγήτριες τις Ψυχολόγους του Συμβουλευτικού Κέντρου της Μέριμνας στη Θεσσαλονίκη, Ντίνα Τσελεπή και Έλλη Μανατού και συντονίστριες τις Υπεύθυνες των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων, Ηρώ Οικονομάκη και Κωνσταντίνα Χατζημίχου, και την Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Λάρισας, Σοφία Καστανίδου.

Το περιεχόμενο της επιμόρφωσης κινήθηκε σε δύο άξονες, που ήταν, αφενός, η στήριξη του μαθητή που θρηνεί την απώλεια μέλους τους οικογένειάς του, αλλά και, αφετέρου, η στήριξη ολόκληρης της σχολικής κοινότητας που θρηνεί την απώλεια μαθητή ή άλλου μέλους της. 

Στόχος του επιμορφωτικού προγράμματος ήταν να προσφέρει βασικές κατευθύνσεις και ευαισθητοποίηση στους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε να καταστούν ικανοί να στηρίξουν, χωρίς απαραίτητα την παρουσία ειδικών ψυχολόγων στο σχολείο, μέλη της σχολικής κοινότητας που θρηνούν κάποια απώλεια.  Η ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον και βιωματική συμμετοχή πάνω από 120 εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας, ολοκληρώθηκε με την προβολή ωριαίας ταινίας που αφορά το χρονικό της παρέμβασης που σχεδίασε η Μέριμνα για τη στήριξη της σχολικής κοινότητας του Λυκείου Φαρκαδόνας που σε σχολική εκδρομή το 2007 έχασε σε τροχαίο δυστύχημα αρκετούς μαθητές της. 

Η όλη διοργάνωση είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Λαρισαίων και ιδιαίτερα του Αντιδημάρχου  Παιδείας και Νεολαίας κ. Μπατζανούλη που φρόντισε τόσο για την υλικοτεχνική υποδομή , όσο και για τη γενικότερη υποστήριξη και επιμέλεια του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι κ. Δαραράς Αναστάσιος, Πατσαδάκης Μανώλης και Παπακωνσταντίνου Μαρία Σχολικοί Σύμβουλοι Δημ. Εκπ/σης, η κ. Παπαδημητρίου Αρτεμις, Σχολική Σύμβουλος Προσχ. Εκπ/σης, η κ. Φωτεινή Σταλίκα Σχολ. Σύμβουλος Θεολόγων Δ/θμιας Εκπ/σης και ο κ. Σκεντέρης Νικόλαος Επ. Καθηγητης Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass