ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ

Επί τάπητος τα προβλήματα της παιδείας

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2016 0:30

Τον τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ. κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, επισκέφθηκε η Συντονιστική Επιτροπή ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας, η οποία τάχθηκε απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην παιδεία και κατέθεσε τις εξής προτάσεις:

«Επαναφορά των τεσσάρων περιοχών μετάθεσης στο ν. Λάρισας και νέα ομαδοποίηση των σχολείων. Επαναφορά του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου στην προτεραία κατάσταση. Οχι στις υποχρεωτικές αποσπάσεις στα Δ. ΙΕΚ. Διασφάλιση των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. Ανάκληση των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων της πόλης της Ελασσόνας. Αξιολόγηση, η οποία θα βελτιώνει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Είμαστε ενάντια σε φαινόμενα εκφοβισμού, αυταρχισμού και αυθαιρεσίας στο όνομα της αξιολόγησης. Να θεσμοθετηθεί η επιμόρφωση και να συνδεθεί με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου. Θεσμοθέτηση Εθνικής Σχολή Στελεχών Εκπαίδευσης. Μείωση μαθητών ανά τμήμα. Επαναπροσδιορισμός ύλης μαθημάτων. Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών. Να γίνει πράξη η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (πρόσβαση μαθητών στα ΑΕΙ, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, θεσμοθέτηση επαναληπτικών πανελληνίων εξετάσεων, λειτουργία 4ου έτους). Επαναλειτουργία της πρόσθετης διδακτικής στήριξης και της ενισχυτικής διδασκαλίας. Στήριξη του Σχολικού Αθλητισμού με επαναλειτουργία και αναβάθμιση των Τ.Α.Δ. Στήριξη των Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. και της Ειδικής Αγωγής. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»

Μεταξύ άλλων στη συνάντηση ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ καθηγητών, παρουσίασε την πορεία της συνδικαλιστικής παράταξης τα τελευταία χρόνια και τονίστηκε: «Οι σταθερές διαχρονικές αξίες της παράταξης η οποία δεν κρύβεται, δεν κομματικοποιείται και είναι απέναντι σε όποιον εναντιώνεται σε δίκαια αιτήματα του κλάδου, την κατατάσσουν κάθε χρόνο στην πρωτοπορία των συνδικαλιστικού κινήματος».

Τονίστηκε στον κ. Χαρακόπουλο πως «η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας ήταν απέναντι σε αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που υιοθέτησε και εφάρμοσε και η τελευταία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας: «Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα επαναληφθούν τα ίδια λάθη, διότι ο ελληνικός λαός και η παιδεία μας πιο συγκεκριμένα έχει ανάγκη από νέες ιδέες και πολιτικές μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης, που θα λέει αλήθειες και δεν θα λαϊκίζει, όπως οι αριστεροί ψευτοεθνοσωτήρες της χώρας, οι οποίοι τρείς μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς «κατάφεραν» να αφήσουν τα ελληνικά σχολεία με χιλιάδες κενά».

Με ανταλλαγή απόψεων για θέματα Παιδείας ολοκληρώθηκε η συνάντηση και η ΔΑΚΕ καθηγητών ευχαρίστησε τον κ. Χαρακόπουλο για την πρόσκληση και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass