Έμαθαν τα έθιμα της Αποκριάς

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2016 8:24


Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, εκπαιδευτικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά, με τίτλο: «Αποκριάτικα παιχνιδίσματα!».
Τα παιδιά ήρθαν στο Μουσείο, όπου ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα μαθαίνοντας για τα αποκριάτικα ήθη και έθιμα της κάθε περιοχής και τις ρίζες τους στα χρόνια της παράδοσης.
Είδαν τις Μπούλες και τους Γενίτσαρους, τους Κουδουνάτους της Νάξου, έμαθαν πώς μαγειρεύεται το μπουρανί στον Τύρναβο, τι είναι οι Τζαμάλες των Ιωαννίνων και οι Μπουμπούνες, πότε και γιατί καίνε τον Καρνάβαλο και τελικά τι συμβολίζει ο χαρταετός που τρελαίνονται όλα τα παιδιά να πετούν την Καθαρά Δευτέρα.
Στη συνέχεια, κατασκεύασαν αετούς από πηλό με πολύχρωμες ουρές και ζωηρά χρώματα. Μετά τη χειροτεχνία οι μικροί φίλοι του Μουσείου διασκέδασαν παίζοντας την παραδοσιακή χάσκα.
Η έκπληξη για μικρούς και μεγάλους ήταν όταν βγήκαν στον αύλειο χώρο του Μουσείου, χόρεψαν το γαϊτανάκι και στο τέλος το αποκριάτικο τραγούδι «Πώς το τρίβουν το πιπέρι» με πολύ κέφι μέσα σε ατμόσφαιρα αποκριάτικου γλεντιού.
Γονείς, παππούδες και παιδιά φεύγοντας πήραν για κέρασμα χαλβά που προσέφερε στο Μουσείο η Χαλβαδοποία των Αφών Παπαγιάννη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass