ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Μεταπτυχιακό στη διαχείριση καταστροφών και κρίσεων

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2016 15:55

 

Ένα νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών λειτουργεί στο Εθνικό - Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ-ΚΕΔΕ από το Φεβρουάριο 2015, με τίτλο «Στρατηγικές διαχείρισης περιβάλλοντος, καταστροφών και κρίσεων». Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα φοίτησης σε τρεις κατευθύνσεις, με έντεκα ειδικεύσεις και αποτελεί μία καινοτόμα εκπαιδευτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του σύγχρονου κόσμου.

Μπορούν να το παρακολουθήσουν πτυχιούχοι όλων ανεξαιρέτως των γνωστικών αντικειμένων, ειδικοτήτων και κλάδων.

Η αναγκαιότητα ίδρυσης του ΠΜΣ προέκυψε επιτακτικά από την πολυπλοκότητα της σύγχρονης εποχής στην οποία συμπλέκονται οι φυσικές διεργασίες, οι ανθρώπινες δραστηριότητες, οι φυσικές καταστροφές, η αλματώδης τεχνολογική ανάπτυξη, η περιβαλλοντική υποβάθμιση. Ο συνδυασμός των ανωτέρω παραγόντων οδηγεί σε τοπικές, περιφερειακές και διεθνείς κρίσεις, οι οποίες καθιστούν επιβεβλημένη την ύπαρξη εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού που θα είναι ικανό να επιλύσει σύνθετα προβλήματα, σε κάθε επίπεδο διοίκησης και τομέα δραστηριότητας.

Παράλληλα όλα αυτά επηρεάζουν με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους οποίους η αειφόρος ανάπτυξη, οι υπηρεσίες στον πολίτη και η κοινωνική μέριμνα, είναι κυρίαρχοι στόχοι.

Στο ΠΜΣ συνεργάζονται κορυφαίοι καθηγητές διεθνούς αναγνώρισης με μεγάλο επιστημονικό έργο, σε ένα ευρύ πεδίο γνωστικών αντικειμένων. Ομότιμοι καθηγητές, καθηγητές, ερευνητές παγκόσμιας εμβέλειας, με μεγάλο όγκο δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και εμπειρία δεκαετιών, δίνουν ένα ιδιαίτερο κύρος στις σπουδές. Παράλληλα, διδάσκουν κορυφαίοι εμπειρογνώμονες και τεχνικοί με σημαντική εμπειρία σε ιδιαίτερα και ιδιόμορφα γνωστικά αντικείμενα.

Ο Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενός από τα κορυφαία Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στον κόσμο, με βάση διεθνείς αξιολογήσεις, αναγνωρίζεται παγκόσμια και έχει τεράστιο ειδικό βάρος.

Πληροφορίες στη γραμματεία του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών: Τηλ: 210 7274825, 4783, 4377, Fax: 210 7274414

Email: edcm@edcm.edu.gr,Website:www.edcm.edu.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass