ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αιχμές προς κρατικούς φορείς

* «ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΖΕΣΤΟ ΓΑΛΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ»

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2016 20:33

Επί δώδεκα μέρες, εκπαιδευτικοί ενεργοί και συνταξιούχοι, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών Λάρισας, καθώς και μια ομάδα γυναικών εθελοντριών από το Μακρυχώρι, προσέφεραν ένα ποτήρι ζεστό γάλα σε 200 προσφυγόπουλα, στον καταυλισμό στη «ΡΟΚΑ», καθημερινά από τις 8.30 το πρωί.

Με τη μεταφορά των προσφύγων στη Μάνδρα, η Επιτροπή, ανακοινώνει ότι αδυνατεί να συνεχίσει τη δράση, όπως υποστηρίζει χωρίς δική της υπαιτιότητα και ανακοινώνει: «Δεν είναι η διαδρομή των 20 χιλιομέτρων εμπόδιο. Για το πρωινό συσσίτιο των 200 παιδιών στη ΡΟΚΑ με τα υποτυπώδη μέσα θέρμανσης (δύο πετρογκάζ) που διαθέταμε χρειαζόμασταν δυο ώρες. Στο στρατόπεδο της Μάνδρας ο αριθμός των παιδιών υπερβαίνει τα 700.

Ο εθελοντισμός μας δεν αρκεί, ούτε μπορούμε να κάνουμε διακρίσεις.

Οφείλουμε όμως δημόσια να καταγγείλουμε κάποια πράγματα.

Μας προξενεί απορία η αδιαφορία των αρμόδιων κρατικών φορέων, στην επίλυση αυτού το βασικού θέματος που αφορά παιδιά.

Πολλά από αυτά είναι νήπια ενός έτους. Ζητήσαμε στο διάστημα αυτό ένα θερμαντικό μέσο με πολλαπλή ισχύ. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Από αύριο τα παιδιά θα πίνουν ξανά κρύο γάλα.

Δεν υποδεικνύουμε σε κανέναν συνειδητό αναρμόδιο κρατικό φορέα τίποτε. Δεν έχουμε απορίες. Η επιδείνωση των όρων επιβίωσης των προσφύγων είναι συνειδητή πολιτική επιλογή όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εμείς θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας με κύριο στοιχείο την ανάδειξη των αιτιών του προσφυγικού και κυρίως την πιο μαζική και δυναμική σχέση των εκπαιδευτικών ,των μαθητών και του λαού της πόλης μας με τους πρόσφυγες».

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗ «ΡΟΚΑ»

Ένας μικρός στρατός εθελοντών, με εναλλασσόμενες βάρδιες, κινήθηκε με ευαισθησία και ως αποτίμηση της δράσης αυτής, αλλά και προς τιμή όλων των εθελοντών της, οι οργανωτές ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων: «Θα αναφέρουμε τρεις περιπτώσεις που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Ο Δημήτρης πενταμηνίτης του Δήμου (σε λίγο πάλι άνεργος ) , ο Μιχάλης αθόρυβα κάθε πρωί εκεί. Τέλος ο Λάμπρος με τη γυναίκα του ,οικονομικός μετανάστης από την Αλβανία από το 1991. Άνεργος και αυτός σήμερα μας δήλωσε ότι ξεπληρώνει ένα χρέος.

Οι Έλληνες τον αγκάλιασαν είπε το 1991, στους πρόσφυγες της «ΡΟΚΑ» είδε τη δική του διαδρομή ,στάθηκε εκεί κάθε μέρα αλληλέγγυος στην κοινωνική του τάξη, που δεν γνωρίζει πατρίδα και σύνορα. "Οι Βαλκάνιοι έχουμε ψυχή" μας είπε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass