Ο «Νους» μας στο μέλλον…

Δημοσίευση: 08 Απρ 2016 0:29

Το Φροντιστήριο «Νους», πιστό στη δέσμευσή του για συνεχή και ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του (προς τους μαθητές του και τους γονείς τους) ξεκίνησε μόνιμη συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α). Αυτή η νέα δράση εγκαινιάστηκε την περασμένη Κυριακή 3 Απριλίου με την υλοποίηση του βιωματικού εργαστηρίου επαγγελματικής σταδιοδρομίας και καριέρας με τίτλο: «Σχεδιάζω το επαγγελματικό μου μέλλον…Ανακαλύπτω το δημιουργικό εαυτό μου...» .

Στη διάρκεια του εργαστηρίου οι μαθητές με τη σωστή καθοδήγηση της επιστημονικής συνεργάτιδας του Ι.Ψ.Α κ. Γεωργίας Ζαβράκα, (Msc., Ψυχολόγος – Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος Διαχείρισης Σταδιοδρομίας και Καριέρας) είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν τις ενότητες:

-Αναγνώριση ικανοτήτων και δεξιοτήτων

-Κριτήρια επιλογής σπουδών

-Ο κόσμος της αγοράς εργασίας

Στόχος του εργαστηρίου είναι να καλύψει τις παραπάνω ενότητες μέσα από δραστηριότητες που στηρίζονται σε σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές επαγγελματικής συμβουλευτικής και σταδιοδρομίας και να προσφέρει στους μαθητές/τριες ερεθίσματα, για να εκφραστούν ελεύθερα, να πειραματιστούν, να επεξεργαστούν τις εμπειρίες τους και να αναπτύξουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση θα επαναληφθεί και τα επόμενα Σαββατοκύριακα του Απριλίου προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα των υπολοίπων μαθητών του Φροντιστηρίου να βοηθηθούν για πληρέστερο σχεδιασμό του επαγγελματικού τους μέλλοντος.

Μετά το πέρας του εργαστηρίου οι μαθητές έλαβαν εκπαιδευτικό υλικό, ενώ, παράλληλα, κατέγραψαν τις -ομολογουμένως άριστες- εντυπώσεις τους, αξιολογώντας , σε κατάλληλα διαμορφωμένο έντυπο, την εμπειρία που βίωσαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass