ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜ. ΚΟΙΛΑΚΟ

Η πρόταση του ΚΚΕ για ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο

Δημοσίευση: 19 Απρ 2016 22:32

 

 

«Παιδαγωγικές πρακτικές που δουλεύουν με τα παιδιά των τελευταίων θρανίων. Που δεν θεωρούν περιττό κανέναν άνθρωπο. Που δεν θεωρούν κανένα παιδί ανήμπορο μπροστά στην επιστημονική γνώση. Που δεν συμβιβάζονται με τη λογική «δεν παίρνουν όλοι τα γράμματα»…», προτείνει το ΚΚΕ, για το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, όπως υποστήριξε μεταξύ άλλων χθες σε ομιλία του, στη Λάρισα, ο κ. Δημήτρης Κοιλάκος, μέλος του τμήματος Παιδείας και Έρευνας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Η πρόταση του κόμματος, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Τοπική Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ,

στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας, από τον κ. Κοιλάκο, ο οποίος ανάφερε σχετικά: «Η πρόταση του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο, Σύγχρονης Γενικής Παιδείας, το σχολείο των σύγχρονων δυνατοτήτων και αναγκών της εποχής μας, απαντά θετικά στο ερώτημα αν όλοι μπορούν να μάθουν. Γιατί δεν διαχωρίζει τους μαθητές.

Αφετηρία της επεξεργασίας και της πρότασής μας για το περιεχόμενο του σχολείου, είναι ο προσδιορισμός του σκοπού της μόρφωσης και τη αγωγής. Με λίγα λόγια, η απάντηση στο ερώτημα τι άνθρωπο θέλει να διαμορφώσει η κοινωνία.

…Το σχολείο που οραματιζόμαστε, είναι ένα σχολείο που θα δουλεύει για την όσο το δυνατόν αρμονική ανάπτυξη των ικανοτήτων όλων των μαθητών. Στη δική μας αντίληψη, σκοπός της εκπαίδευσης είναι η συνολική διαπαιδαγώγηση του ανθρώπου.

Να προκαλούμε τη σκέψη των μαθητών, να οδηγούμε σε καταστάσεις προβληματισμού, να ταρακουνάμε συνειδήσεις και έτοιμες «αλήθειες».

Αναζητάμε και προτείνουμε εκείνες τις παιδαγωγικές πρακτικές που δεν παραιτούνται από την ανάγκη όλα τα παιδιά να μορφώνονται ολόπλευρα. Που δουλεύουν με τα παιδιά των «τελευταίων θρανίων». Που δεν θεωρούν περιττό κανέναν άνθρωπο. Που δεν θεωρούν κανένα παιδί ανήμπορο μπροστά στην επιστημονική γνώση. Που δε συμβιβάζονται με τη λογική «δεν παίρνουν όλοι τα γράμματα».

Το ΚΚΕ έχει θέση ξεκάθαρη, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης.

Εμείς θέλουμε ένα σχολείο που θα δουλεύει για την όσο το δυνατόν αρμονική ανάπτυξη των ικανοτήτων. Η προσωπικότητα του ανθρώπου αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο που δεν κατακερματίζεται για να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά».

Στην εκδήλωση προλόγισε το μέλος της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ κ. Χρήστος Μπίκας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Η πρόταση του ΚΚΕ, πατάει στις σημερινές ανάγκες και δυνατότητες της κοινωνίας. Αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για να ενισχύει τα κριτήρια με τα οποία στεκόμαστε απέναντι στο σημερινό σχολείο και τις αντιδραστικές αλλαγές που φέρνουν οι αστικές κυβερνήσεις. Αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα μιας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει προχωρήσει σ' άλλον έναν διάλογο για την Παιδεία, ανοίγοντας μια σειρά από σοβαρά ζητήματα για την Εκπαίδευση, που, έχουν τεθεί τα τελευταία χρόνια από προηγούμενες κυβερνήσεις στη βάση των κοινών στρατηγικών στοχεύσεων που έχουν».

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass