ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.Π.Ε.Κ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Επιμόρφωση στην εκπαιδευτική καινοτομία της εκπαίδευσης ενηλίκων

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2016 1:46

 

Σε σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία συνεργατικής διδασκαλίας καθώς και για τις

εξελίξεις της εκπαιδευτικής καινοτομίας, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων, ενημερώθηκαν εκπαιδευτικοί, μέλη της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.), στη συμμετοχή τους σε επιμορφωτικό πρόγραμμα, στην πόλη Alcala De Henares, της Ισπανίας.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ και έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους από εξήντα εκπαιδευτικούς από 8 χώρες της Ευρώπης να επιμορφωθούν στη χρήση ψηφιακών εργαλείων για την ενίσχυση της συνεργατικής μάθησης, καθώς και να ανταλλάξουν εμπειρίες για τις σύγχρονες διδακτικές πρακτικές στη χρήση καινοτόμων εργαλείων που βασίζονται σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Η επιμόρφωση εντάσσεται στο σχέδιο κινητικότητας με θέμα «Καινοτόμες προσεγγίσεις για τη διδασκαλία του θεωρητικού μέρους των μαθημάτων στην εκπαίδευση ενηλίκων», το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+, και ειδικότερα στον τομέα επιμόρφωσης προσωπικού Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Είναι η δεύτερη από τις συνολικά τρεις κινητικότητες του προγράμματος, το οποίο θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2017.

Όπως επισήμανε ο υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων και γενικός γραμματέας της ΕΕΠΕΚ κ. Κώστας Σταθόπουλος, η συμμετοχή στο πρόγραμμα ERASMUS+ αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες της ΕΕΠΕΚ και μία στρατηγική επιλογή για τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών οριζόντων καιτην ενίσχυση του ευρωπαϊκού προφίλ του Έλληνα εκπαιδευτικού.

Τα αναμενόμενα οφέλη από τις παραπάνω δράσεις για την ΕΕΠΕΚ (www.eepek.gr) περιλαμβάνουν γνωριμία και εξοικείωση με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και κατάρτισης, σε διάφορες χώρες και εκπαιδευτικά συστήματα, ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις υφιστάμενες εκπαιδευτικές πολιτικές, καθώς και εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών σε ποικίλους τομείς και βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass