ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Διέδωσαν την Ιπποκρατική ιδέα από τη Λάρισα

*Δεκάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και ο σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» μέσω του ομώνυμου προγράμματος «etwinning»

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2016 11:32

Του Κώστα Γκιάστα

Όταν στην καρδιά της Ιατρικής Σχολής μπορούν και συνδυάζονται αρμονικά ζωγραφιές με τα συστατικά μιας πασίγνωστης αρχαίας σούπας, παιδικά χαμόγελα με δημιουργικό κέφι, μπερδεύεται το μεράκι εκπαιδευτικών με τον πανάρχαιο όρκο αλλά και η ανησυχία κάποιων Λαρισαίων πολιτών για την ταύτιση του Ιπποκράτη με την πόλη, τότε ναι πρόκειται για μια πετυχημένη εκδήλωση.

Ημερίδα διοργανώθηκε χθες στο γεμάτο από κόσμο, κεντρικό αμφιθέατρο του κτιρίου Κατσίγρα με την επωνυμία «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, το Europe Direct και τον ομώνυμο Σύλλογο, για την παρουσίαση του ομότιτλου προγράμματος etwinning.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε παρουσίαση των εργαλείων επικοινωνίας και συνεργασίας του προγράμματος etwinning καθώς και εργασιών εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο έργο. Συγκεκριμένα αυτοί ήταν οι εξής

*1ο και 26ο Νηπιαγωγείο Στυλιανή Ρούστα, Αρετή Φούντα, Ιωάννα Φάππα.

*16ο Δημοτικό Σχολείο Νάνσυ Γκιτέρσου, Ευαγγελία Μπότη, Όλγα Τσιτσιλή, Ελένη Σπυράκη, Γιώτα Μηκέ.

*3ο Νηπιαγωγείο Παναγιώτα Παναγιώτου, Γεωργία Καραούλη, Σταυρούλα Παπαλεξίου, Ευαγγελία Λιάκου, Ελευθερία Καρανίκα.

*4ο Δημοτικό Σχολείο Τίνα Καΐπη.

*56ο Νηπιαγωγείο Βίκυ Τσιάνα, Βάσω Κοντογιάννη, Γιώτα Λιούτα, Ιωάννα Τζήκα, Σιμέλα Νικολαϊδου.

*46ο Νηπιαγωγείο Χρυσούλα Καζαζάκη, Μαγδαληνή Σατίδου, Ελένη Τζιγκούρα, Παναγιώτα Λεπενιώτη, Σουλτάνα Παπαδημητρίου.

*27ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνα Βολίδου.

*2ο Γενικό Λύκειο Ρίζος Χαλιαμπάλιας, Λεωνίδας Ζιούλης, Ζαχαρούλα Τσιμπούκη, Ελένη Κούρια.

*10ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννης Γούλας.

*9ο Δημοτικό Σχολείο Βίλλη Κίτσιου, Σωτήρης Πετρίκης.

*23ο Νηπιαγωγείο Ελισσάβετ Αντωνίου, Στέλλα Θεμελή.

Αξίζει να τονίσουμε πως έξω από το αμφιθέατρο εκτίθονταν εργασίες μαθητών με θέμα τη δράση του Ιπποκράτη.

Στο πρόγραμμα etwinning «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» συμμετείχαν 15 σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο) της Λάρισας, για το σχολικό έτος 2015-16. Οι δράσεις των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα οργανώθηκαν και υποστηρίχθηκαν από το ομώνυμο Σύλλογο. Μεταξύ άλλων περιελάμβαναν εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφωτικές συναντήσεις. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις: στο μνημείο και το μουσείο του Ιπποκράτη, στη Βοτανική Συλλογή του Δήμου Λαρισαίων που βρίσκεται στο πάρκο του Αλκαζάρ, στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Αντικείμενο των επιμορφωτικών συναντήσεων ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για διαδικτυακά εργαλεία του προγράμματος.

Σε αρκετές από τις δράσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 600 μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λάρισας.

Εν κατακλείδι αξίζει να σημειωθεί πως ο σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 στη Λάρισα και όπως έγινε γνωστό μεταξύ των σκοπών του συλλόγου είναι: Η αξιοποίηση του μνημείου και η επαναλειτουργία του μουσειακού χώρου του Αλκαζάρ, προκειμένου να αναδειχτεί σε πόλο έλξης, έμπνευσης και διά βίου μάθησης για το ευρύ κοινό τόσο της Λάρισας όσο και των επισκεπτών της. Η προβολή κι ανάδειξη της Ιπποκρατικής ιδέας ως στοιχείο ταυτότητας της πόλης της Λάρισας. Η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε μαθητές και φοιτητές. Η διεξαγωγή ημερίδων, συνεδρίων και άλλων επιμορφωτικών δράσεων για θέματα ιατρικής, ιστορίας, εκπαίδευσης, διατροφολογίας, βοτανολογίας κ.ά. Η προώθηση της συνεργασίας με πανεπιστήμια, ιδρύματα, οργανισμούς, συλλόγους και φορείς με σκοπό τη μελέτη, την έρευνα, την προβολή και τη διάδοση του έργου του Ιπποκράτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass