ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

Απεργούν οι δάσκαλοι

* Συλλαλητήριο το Σάββατο 4 Ιουνίου, στην Αθήνα Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε η Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας,

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2016 0:49

 

για την Τετάρτη 8 Ιουνίου, και παράλληλα οργανώνει συλλαλητήριο το Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια, στην Αθήνα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας της Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) για την Προσχολική Αγωγή στην οποία θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. πρωτοβάθμιων συλλόγων και αιρετοί.

Η συγκέντρωση των δασκάλων θα ενωθεί με την αντίστοιχη συγκέντρωση των εργαζόμενων στην υγεία, που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ και στην πορεία που θα ακολουθήσει μέχρι τη Βουλή.

Εκεί το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα ζητήσει να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας.

Η ΔΟΕ παράλληλα καλεί τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να πραγματοποιήσουν ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, σε όλη τη χώρα στις έδρες Περιφερειών και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Τα αιτήματά τους είναι τα εξής: «Άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και υποσχόταν ο υπουργός μέχρι πριν λίγο χρονικό διάστημα.

Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής τώρα. Καμία απόλυση αναπληρωτή, κανείς εκπαιδευτικός στην ανεργία.

Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου». Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία. Την απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων».

Σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πιστή στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και της πολιτικής της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και της κυβέρνησης έχει αποφασίσει να διαλύσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Η συνέχιση του καθεστώτος των μηδενικών διορισμών για το σχ. έτος 2016 – 2017, η άρνηση του Υπουργού Παιδείας να δεσμευτεί σχετικά με τον αριθμό των αναπληρωτών που πρόκειται να προσληφθούν για την επόμενη σχολική χρονιά καθώς και η εμμονή του στη στήριξη όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που έχει προωθήσει το τελευταίο διάστημα («Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου» με αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από αυτό και χιλιάδες ανέργους αναπληρωτές την επόμενη σχολική χρονιά, μετακινήσεις εκπαιδευτικών από τις οργανικές τους θέσεις καθώς θα πλεονάζουν, συμπλήρωση ωραρίου δασκάλων σε περισσότερα από ένα σχολεία, αύξηση του ελάχιστου αριθμού νηπίων στα 14 επομένως μαζικό κλείσιμο τμημάτων νηπιαγωγείων, η μετατροπή του ρόλου των Τμημάτων Ένταξης σε κακέκτυπο παράλληλης στήριξης – ταφόπλακα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη, η ολοφάνερη απουσία βούλησης για απόδοση οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων) δείχνει τον δρόμο της απόλυσης σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονταν στην εκπαίδευση.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαντά στην επίθεση του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης με αγώνα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass