ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ», ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ "ΜΑΚΡΙΝΑ ΧΟΝΤΗ"

Ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού

* Ενημέρωση για επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού, επιλογή Επιστημονικού Πεδίου Εξειδίκευσης και συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου.

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2016 9:49

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού διοργανώνεται σήμερα Παρασκευή από το φροντιστήριο "Μακρίνα Χοντή". Η εκδήλωση, που θα γίνει στις 6.30 σήμερα το απόγευμα στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, αφορά στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και τους γονείς τους.

«Γονείς και μαθητές θα ενημερωθούν για όλες τις αλλαγές και εξελίξεις στο εκπαιδευτικό σύστημα» τονίζει μιλώντας στην «Ε», ο σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο» και εισηγητής της αποψινής εκδήλωσης Σπύρος Μιχαλούλης.

Προσθέτοντας ότι «θα αναφερθούμε σε πλήθος θεμάτων όπως: το Νέο Λύκειο και το Νέο Εξεταστικό Σύστημα, η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, Επαγγελματικά - Δικαιώματα και προοπτικές σχολών, τα Μεταπτυχιακά προγράμματα, τις υποτροφίες, τις τάσεις της αγοράς εργασίας, μετεγγραφές και, Μηχανογραφικό της Κύπρου».

Αναλυτικά η συζήτησή μας με τον κ. Μιχαλούλη, έχει ως εξής:

-Κύριε Μιχαλούλη θα θέλαμε να μας πείτε τον σκοπό της εκδήλωσης;

-«Την τελευταία πενταετία τουλάχιστον παρατηρούνται σημαντικότατες τροποποιήσεις στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, τόσο στη Δευτεροβάθμια όσο και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (π.χ. Νέο Λύκειο, Νέο Μηχανογραφικό). Η αλλαγή του συστήματος εκπαίδευσης καθώς και ο μεγάλος αριθμός τμημάτων στα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της Ελλάδας, έχει δημιουργήσει μια κατάσταση ασάφειας και άγχους στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Έτσι οι οριστικές αποφάσεις τους πρέπει να είναι οι καλύτερες δυνατές για τον καθένα χωριστά, γεγονός που επιτυγχάνεται με τη σωστή ενημέρωση.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των εξελίξεων, το φροντιστήριο Μ.Ε. Μακρίνα Χοντή διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό για όλες τις αλλαγές και εξελίξεις στην στο εκπαιδευτικό σύστημα».

-Τι θεματολογία θα περιλαμβάνει η εκδήλωση;

-«Θα αναλύσουμε όλα εκείνα τα σημεία που θα πρέπει να γνωρίζει τόσο ο μαθητής Γυμνασίου, ο μαθητής Α΄ και Β΄ Λυκείου, όσο και ο υποψήφιος της Γ΄ Λυκείου, καθώς θα αναφερθούμε σε πλήθος θεμάτων όπως: Νέο Λύκειο και το Νέο Εξεταστικό Σύστημα, Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, Επαγγελματικά Δικαιώματα και προοπτικές σχολών, Μεταπτυχιακά προγράμματα, Υποτροφίες, Τάσεις της αγοράς εργασίας, Μετεγγραφές, Μηχανογραφικό της Κύπρου».

-Υπάρχουν πληροφορίες οι οποίες απ’ ότι καταλαβαίνουμε δεν είναι πολύ γνωστές στους μαθητές...

-«Ασφαλώς! Για παράδειγμα ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι μία από τις σχολές με τη μεγαλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση είναι το ΤΕΙ της Εργοθεραπείας. Επίσης ότι οι απόφοιτοι του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης είναι οικονομολόγοι ή ότι υπάρχουν σχολές που δεν έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Πόσο μάλλον να αναφέρουμε ότι από το φετινό ακαδημαϊκό έτος, οι Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής είναι κοινές σε τρία επιστημονικά πεδία εξειδίκευσης και έχουν πρόσβαση σε αυτές, οι υποψήφιοι και των τριών ομάδων προσανατολισμού».

-Ενημερωτικού χαρακτήρα είναι η εκδήλωση, άρα η είσοδος είναι ελεύθερη;

-«Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους μαθητές και τους γονείς τους ενώ είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι στην εκδήλωση θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές Γ’ Γυμνασίου, Α’ και Β’ Λυκείου να συμπληρώσουν δωρεάν το τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων “Horizon-ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ”, της εταιρίας Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας. Με το τεστ αυτό θα βρούμε μαζί τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των παιδιών και θα τους βοηθήσουμε στην επιλογή ομάδας προσανατολισμού και επιστημονικού πεδίου εξειδίκευσης». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass