Μαθήματα κατασκευής ιστοσελίδων

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2016 17:58

 

 

 

Το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, διοργανώνουν θερινό σχολείο, με αντικείμενο «Κατασκευή ιστοχώρων μεWord Press», διάρκειας 30 ωρών (10 τρίωρες συνεδρίες), που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, στο διάστημα 4 ως 15 Ιουλίου 2016.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές λυκείου, φοιτητές, αποφοίτους και επαγγελματίες που επιθυμούν να μάθουν να κατασκευάζουν και να διαχειρίζονται ιστοχώρους (web-sites, e-shops) με τη χρήση της δημοφιλούς πλατφόρμας Word Press και δεν προϋποθέτει γνώσεις προγραμματισμού. Κάποιες βασικές έννοιες στην ανάπτυξη ιστοσελίδων (HTML, CSS, SEO, κτλ) θα παρουσιαστούν στο βαθμό που είναι αναγκαίες για την καλύτερη αξιοποίηση του WordPress. Θα υπάρχει ατομική θέση εργασίας και PC για κάθε συμμετέχοντα και φυσικά καθοδήγηση έμπειρου εκπαιδευτή. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν:

Μια ολοκληρωμένη εμπειρία ανάπτυξης ιστοχώρου με όλα τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται σήμερα,

Σαφή αντίληψη για το πώς πρέπει να είναι στημένο ένα σύγχρονο site προβολής ή πωλήσεων.

Θέματα που θα καλυφθούν είναι: Εγκατάσταση WordPress, δημιουργία και διαχείριση περιεχομένου (σελίδες, άρθρα, σχόλια, πολυμεσικό υλικό).

Παραμετροποίηση WordPress (ρυθμίσεις, κατηγορίες, ετικέτες, μενού).

Μικροεφαρμογές (Widgets), πολυγλωσσικό περιεχόμενο.

Πρόσθετα (Plugins) για εξειδικευμένη λειτουργικότητα.

Θέματα (Themes) για ιδιαίτερη εμφάνιση, προσαρμογή θεμάτων (ChildThemes). Εξειδίκευση περιεχομένου (προσαρμοσμένοι τύποι άρθρων). Δημιουργία Ηλεκτρονικού Καταστήματος. Βελτιστοποίηση ως προς τις μηχανές αναζήτησης (SEO). Προώθηση ιστοχώρου (Διαφήμιση, κοινωνικά δίκτυα). Δημοσίευση (deployment) και συντήρηση μιας εγκατάστασης WordPress. Αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται on-line στη διεύθυνση  http://kte.teilar.gr μέχρι και την Παρασκευή 1 Ιουλίου. Το κόστος συμμετοχής είναι 160€. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στη διεύθυνση http://kte.teilar.grκαι στο τηλέφωνο 2410684500. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας υποβολής αιτήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass