ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ TEI ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ

Προσαρμογή της αγροτικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2016 7:37

 

Το τελικό συνέδριο του έργου «Adapt2change: Προσαρμογή της αγροτικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και τον περιορισμό των υδάτινων πόρων» διοργανώνει το TEI Θεσσαλίας σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 9:30 π.μ. στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ.

Αντικείμενο του συνεδρίου θα είναι οι προτάσεις για προσαρμογή στη νέα κοινή αγροτική πολιτική. Με δεδομένο πως η λειψυδρία και η ρύπανση των υδάτων είναι μια περιβαλλοντική απειλή που επηρεάζει μεγάλα τμήματα της Ευρώπης, το έργο «Adapt2Change», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φιλοδοξεί να προωθήσει βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που να μπορούν να εφαρμοστούν από όλους τους αγρότες. Καθώς η κλιματική αλλαγή αναμένεται να επιδεινώσει την έλλειψη υδατικών πόρων, το έργο εισάγει μια καινοτόμο προσέγγιση για την ελαχιστοποίηση της ζήτησης νερού στον γεωργικό τομέα και τη μείωση της ενεργειακής ζήτησης, με ταυτόχρονη απομάκρυνση της ρύπανσης από τη γεωργία, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλη την Ε.Ε., επειδή βασίζεται σε αβαθή γεωθερμική ενέργεια που είναι ευρέως διαθέσιμη. Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν το ΤΕΙ Θεσσαλίας (επικεφαλής εταίρος), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Πειραιά, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Κύπρου, το KEK Ευρωπληροφόρηση Α.Ε. και η ICON Group Τεχνική ΕΠΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass