ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Ζητούν ακόμα και 30 ευρώ για αναλώσιμα!

* Αλ. Μπατζανούλης: «Να μην δώσουν ούτε ένα ευρώ…»

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2016 7:10

Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο, νηπιαγωγοί να ζητούν από τους γονείς νηπίων να αγοράσουν αναλώσιμα υλικά, με το κόστος τους να ανέρχεται ακόμη και στα 30 ευρώ, για τον καθένα.

Τους παραδίδουν λίστα με τα υλικά, που θα χρειαστούν στην καθημερινή διδασκαλία των νηπίων ή για τις ανάγκες των αναλώσιμων ειδών λειτουργίας του νηπιαγωγείου και τους ζητούν να τα αγοράσουν, επιβαρύνοντας έτσι το οικογενειακό πορτοφόλι με περισσότερα έξοδα, όταν αυτό όχι μόνο δεν επιτρέπεται να γίνει, αλλά όπως υποστηρίζει και ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αλέξης Μπατζανούλης «είναι παράνομο».

Ο αντιδήμαρχος έχει δεχθεί πολλά παράπονα από γονείς, που διαμαρτύρονται για λίστες υλικών που τους ζητούν νηπιαγωγοί, και δηλώνει στην «Ε», κατηγορηματικά: «Απαγορεύεται να δίνουν λίστα για αγορές αναλώσιμων υλικών, οι νηπιαγωγοί στους γονείς. Ούτε ένα ευρώ, δεν πρέπει να δώσουν γι’ αυτές τις ανάγκες λειτουργίας των νηπιαγωγείων, οι γονείς.

Το ότι οι νηπιαγωγοί ζητούν να αγοράσουν οι γονείς χαρτιά, μαρκαδόρους κ.α. είναι παράνομο και εκθέτει το δήμο».

Επίσης υποστηρίζει ο ίδιος ότι: «Τα νηπιαγωγεία καλύπτουν οικονομικά τις λειτουργικές τους δαπάνες με χρήματα που λαμβάνουν από το Δήμο Λαρισαίων. Πρόσφατα δόθηκε η πρώτη δόση χρημάτων για τις ανάγκες αναλώσιμων στα εξήντα νηπιαγωγεία της Λάρισας, συνολικού ύψους 14.000 ευρώ. Στα κάθε δημόσιο νηπιαγωγείο, δόθηκαν από 200 ευρώ γι’ αυτό το λόγο, ενώ στην επόμενη δόση θα έχουν να αναλαμβάνουν κι άλλα χρήματα, γι’ αυτά τα έξοδα.

Ακόμη και αν προκύψουν έκτακτες ανάγκες, προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε, προσφέροντας χρήματα επιπλέον από την καθιερωμένη οικονομική δόση.

Είναι απαράδεκτο να ζητούν από τους γονείς να καλύψουν ανάγκες που παρέχονται δωρεάν στα νήπια, από την πολιτεία».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass