ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

«Πρώτες βοήθειες»... σε 42 σχολεία

* Υλοποιήθηκε ενιαίο εκτενές πρόγραμμα τεχνικών εργασιών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, που άλλαξε ακόμη και την εικόνα τους

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2016 10:33

Της Λένας Κισσάβου

Οι διευθυντές 42 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, του Δήμου Λάρισας, φέτος το καλοκαίρι ήταν κυριολεκτικά …επί ποδός.

Για πρώτη φορά η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων, τους κάλεσε για μια διεξοδική καταγραφή και ανάλυση των άμεσων αναγκών του σχολείου, τους ζήτησε να καταθέσουν τις προτεραιότητες εργασιών που έπρεπε να γίνουν άμεσα στα σχολικά συγκροτήματα και τους πρόσφερε τη δυνατότητα να γίνει ένα μεγάλο μέρος από αυτά που πρότειναν, μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα τα σχολεία τους με την έναρξη του νέου έτους.

Ενδιαφέρον έχει η οργάνωση αυτής της δράσης για την ενίσχυση των σχολείων- η οποία είναι ξέχωρη του προγράμματος εργασιών, που αναλαμβάνει κάθε χρόνο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων για τις συντηρήσεις σχολικών κτιρίων- καθώς η προετοιμασία της ξεκίνησε με επισκέψεις του αντιδημάρχου Παιδείας και Νεολαίας κ. Αλέξη Μπατζανούλη, σε κάθε σχολείο ξεχωριστά, προκειμένου να καταγραφούν οι προτεραιότητές τους.

Εγινε ένας προγραμματισμός εργασιών, σε τριάντα έξι δημοτικά σχολεία και έξι νηπιαγωγεία, που υλοποιήθηκε μέσα στο καλοκαίρι και ολοκληρώθηκε μία μέρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με χρήματα του δήμου, αλλά και ένα μέρος των χρημάτων της επιδότησης της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν, εκτός του ότι πρόσφεραν την καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα σε κάθε σχολείο, άλλαξαν σε πολλά σχολεία ακόμη και την αισθητική τους, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες στο περιβάλλον τους.

«Η στήριξη της εκπαίδευσης είναι προτεραιότητα του δήμου…», λέει στην «Ε», ο κ. Μπατζανούλης, συμπληρώνοντας: «Προσπαθούμε να προσφέρουμε τα μέγιστα και όσο μας το επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα της εποχής… Τα σχολεία έπρεπε να ξεκινήσουν με τα λιγότερα προβλήματα, που θα μπορούσαν να έχουν στα κτιριακά τους συγκροτήματα και οι μαθητές να είναι ασφαλείς μέσα σε αυτά.

Με καλή οργάνωση και ανάλογη διαχείριση των οικονομικών, εστιάζοντας στις άμεσες ανάγκες, κάναμε έναν προγραμματισμό εργασιών στα σχολεία, ώστε όλα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τον μαθητόκοσμο και να μην …τρέχουμε τελευταία στιγμή, να διορθώνουμε φθορές και προβλήματα που θα παρουσιαστούν.

Το ίδιο θα κάνουμε και του χρόνου και σίγουρα πιο οργανωμένα.

Βέβαια θα είμαστε εδώ να στηρίξουμε και τις έκτακτες περιπτώσεις…».

Αναλυτικότερα ο κ. Μπατζανούλης, εξηγεί ότι πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στους εξωτερικούς, όσο και στους εσωτερικούς χώρους των κτιρίων σε τριάντα δημοτικά σχολεία της πόλης της Λάρισας, σε έξι δημοτικά σχολεία των κοινοτήτων, Φαλάνης, Γιάννουλης, Τερψιθέας και Κοιλάδας, καθώς και σε έξι νηπιαγωγεία της πόλης της Λάρισας και της Μάνδρας.

Οι εργασίες στο εξωτερικό των σχολικών κτιρίων αφορούσαν ελαιοχρωματισμούς, κατασκευή βρυσών, στεγανοποιήσεις, επιδιορθώσεις στέγης, αντικατάσταση υδρορροών, παρεμβάσεις σε αύλειους χώρους κ.α.

Αντίστοιχα στους εσωτερικούς τους χώρους αφορούσαν, επιδιορθώσεις πορτών, αντικαταστάσεις και προμήθεια εξοπλισμού γραφείων, εστιατορίων, διαχωριστικά αιθουσών, ελαιοχρωματισμούς, αντικαταστάσεις ειδών στις τουαλέτες, ηλεκτρολογικές εργασίες σε γυμναστήρια κ.ά.

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

Παράλληλα με όλες τις παραπάνω εργασίες, προωθήθηκε και η δημιουργία σχολικών βιβλιοθηκών.

Είναι όραμα του αντιδημάρχου κ. Μπατζανούλη, κάθε σχολείο να έχει τη δική του δανειστική βιβλιοθήκη, καθώς όπως υποστήριξε: «Το σχολείο είναι …μισό, αν δεν λειτουργεί βιβλιοθήκη».

Συγκεκριμένα η προσπάθεια να δημιουργηθεί μία βιβλιοθήκη σε κάθε σχολείο, ξεκίνησε από πέρυσι και φέτος ήδη δημιουργήθηκαν άλλες τρεις, στα 18ο, 16ο- 32ο (συστεγαζόμενα) και 21ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας, στήριξε οικονομικά την κατασκευή των επίπλων και την αγορά βιβλίων (λογοτεχνίας, ποίησης, πεζογραφίας κ.ά.).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass