ΚΑΤΕΚΛΗΣΑΝ ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαθητές … «εν σώματι υγιεί»

* Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2016 0:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Οκτ 2016 0:48

Της Λένας Κισσάβου

Φωτογραφίες: Βασίλης Ντάμπλης

Ο καιρός ευνόησε χθες και Λαρισαίοι μαθητές γιόρτασαν σε κάθε αθλητικό χώρο της πόλης, σε κάθε γυμναστήριο και σχολικό προαύλειο, την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με πλούσιες δράσεις.

Στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι αίθουσες διδασκαλίας παρέμειναν κλειστές με άδεια θρανία, καθώς ο μαθητόκοσμος, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, απόλαυσε ώρες ξενοιασιάς, παιχνιδιού, αθλητικής δράσης και ποικίλων δραστηριοτήτων, κάνοντας πράξη το «σώματι υγιεί» για να έχουν και τον «νου υγιή».

Όσοι εκπαιδευτικοί μερίμνησαν και προγραμμάτισαν νωρίς τις δραστηριότητές αυτής της ιδιαίτερης ημέρας, πρόλαβαν αντίστοιχα να «κλείσουν» και τους αθλητικούς χώρους που παρέχει η πόλη μας, προκειμένου να μεταβούν οι μαθητές τους σε αυτούς, ενώ οι υπόλοιποι, εκμεταλλεύτηκαν τα γυμναστήρια των σχολικών συγκροτημάτων και όσα σχολεία δεν έχουν γυμναστήριο βρήκαν διέξοδο στα πάρκα και στις πλατείες, με τελευταία τους επιλογή, τους αύλειους χώρους τους.

Αναλυτικότερα μαθητές και οι μαθήτριες πήραν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, αθλήματα κλπ. ανάλογα με την ηλικία τους.

Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, για τις δραστηριότητες που θα αναπτύσσονταν στο πλαίσιο της τρίτης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, μπορούσαν να εμπλουτιστούν και να συνδυαστούν με προβολές ταινιών, βίντεο σχετικής θεματολογίας, διαδραστική συζήτηση - αναστοχασμό , ανάγνωση και συζήτηση κειμένων, άρθρων από εφημερίδες και περιοδικά, κλπ., καλλιτεχνική - εικαστική - μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ κλπ.) και άλλα.

Επιπρόσθετα, την ημέρα αυτή, οι σχολικές μονάδες είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Kids’ Athletics της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), που υλοποιείται για τον σκοπό αυτό, σε διάφορα αθλητικά στάδια ανά την Ελλάδα κατόπιν συνεννόησης με την οικεία Ομάδα Φυσικής Αγωγής.

Για το σκεπτικό καθιέρωσης αυτής της ημέρας το υπουργείο επισήμανε: «Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθειά του να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή και ενίσχυση της ευεξίας, υιοθετεί το σύνθημα της Μαθητιάδας ως λογότυπο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον έτος 2016-2017».

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, οι σχολικές μονάδες καλούνται να αποστείλουν βίντεο, φωτογραφίες κ.α. από τις δράσεις που πραγματοποίησαν χθες, στην 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στην οικεία Ομάδα Φυσικής Αγωγής το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 14/10/2016.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass