ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:

"Θεσμικοί φορείς σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου"

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2016 8:23

Ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Λάρισας, κ. Δημ. Δραγανιδάκης, με αφορμή ρεπορτάζ της "Ε", στο φύλο της 27-9-16, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των νηπιαγωγείων από τον Δήμο Λάρισας, με δηλώσεις του

αντιδημάρχου παιδείας κ. Μπατζανούλη, αναφέρει σε επιστολή του: "οφείλω να πω ότι τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες εκπαιδευτικοί σφυροκοπούνται ανελέητα και στοχοποιούνται διαρκώς.

Παρόλα αυτά αν τα σχολεία λειτουργούν σήμερα και εξακολουθούν να παράγουν έργο, αυτό οφείλεται χάρη στην ψυχή, στο φιλότιμο και στην προσπάθειά τους. Είναι λυπηρό λοιπόν να κατηγορούνται και να λοιδορούνται εκπαιδευτικοί, στην προκειμένη περίπτωση οι Νηπιαγωγοί, που πάνω στην αγωνία και στην ευσυνειδησία που τις διακρίνει, τόλμησαν (!) να ζητήσουν με μια λίστα αυτά που είναι απαραίτητα για το ξεκίνημα από κάθε παιδί, προκειμένου να λειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το καλό των νηπίων.

Τα 200 ευρώ που δόθηκαν για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου –Δεκεμβρίου από τον Δήμο για τις λειτουργικές ανάγκες ενός νηπιαγωγείου 50- 60 ατόμων με αναλογία ούτε 5 ευρώ κατά νήπιο, θεωρείται ικανό να καλύψει τις ανάγκες για τη λειτουργία ενός νηπιαγωγείου (μελάνια εκτυπωτή, γραφίτη, φωτοτυπικού χαρτιού, φακέλους, ντοσιέ, κ.α.).

Και να περισσέψουν και για όλα εκείνα τα υλικά που χρειάζονται τα νήπια και τα προνήπια (χρώματα, μπογιές, δαχτυλομπογιές, μαρκαδόρους, χαρτί, χαρτόνια κόλες, ταινίες και όλα αυτά τέλος πάντων που πρέπει να έχει στη διάθεσή της η κάθε Νηπιαγωγός για να δώσει ποιότητα στην προσπάθειά της;

Η πολιτεία και όλοι οι θεσμικοί φορείς πρέπει επιτέλους, να σταματήσουν να παίζουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και να βάλουν τα δάκτυλα επί τον τύπον των ήλων, ξεκινώντας με πράξεις από τα πιο απλά και καθημερινά προβλήματα, που θα μπορούν να δίνουν λύσεις, για την εύρυθμη λειτουργία και της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του εκπαιδευτικού γενικότερα".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass