ΓΟΝΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μεγάλο το κόστος της δωρεάν παιδείας

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2016 8:16

Από την τσέπη τους, πληρώνουν οι γονείς τα ξενόγλωσσα σχολικά βιβλία των παιδιών τους στο λύκειο, ενώ στον αντίποδα δεν έχουν προμηθευτεί ακόμη οι μαθητές των Επαγγελματικών λυκείων τα βιβλία ειδικότητας.

Ο γονιός προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της δωρεάν εκπαίδευσης του παιδιού του, όχι όμως το κράτος, καταγγέλλουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λαρισαίων, που επισκέφθηκαν χθες, τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας κ. Ιωάννη Καψάλη, προκειμένου να του καταθέσουν τα προβλήματα που έχουν σήμερα στα σχολεία τα παιδιά τους, ζητώντας άμεσα τη λύση τους.

Αναλυτικότερα, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Λάρισας, μετά από τη σύσκεψη που προηγήθηκε με τους συλλόγους γονέων σχολείων της πόλης, κατέγραψε και κατέθεσε στον κ. Καψάλη τα εξής προβλήματα-αιτήματα:

«Άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Ιδιαίτερη βαρύτητα να δοθεί στην Ειδική Αγωγή όπου τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού είναι τεράστια.

Στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στη Γιάννουλη, με 90 μαθητές, δεν έχει προσληφθεί ακόμη ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

- Όχι στα υπερπληθή τμήματα. Να υπάρχουν 20 μαθητές ανά τμήμα, όπως επιτάσσει και η παιδαγωγική επιστήμη.

-Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών ή των συλλόγων, για πληρωμή λειτουργικών εξόδων. Να δίνονται δωρεάν και με ευθύνη του κράτους τα ξενόγλωσσα βιβλία στο Λύκειο και να μην επιβαρύνονται οι γονείς όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

-Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους.

-Να λειτουργήσουν οι τομείς των ΕΠΑΛ, χωρίς τις προϋποθέσεις που βάζει το υπουργείο για ελάχιστο αριθμό μαθητών. Το ίδιο και στα Γενικά Λύκεια για τη δημιουργία τμημάτων ομάδων προσανατολισμού.

-Nα μη γίνει μεταφορά τομέων από το 4ο ΕΠΑΛ σε άλλο σχολείο.

-Να γίνει άμεσα η μεταφορά του 4ου ΕΠΑΛ στο κτίριο της βιοχημείας.

- Να δοθούν άμεσα τα βιβλία ειδικοτήτων στους μαθητές των Επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ).

-Να υπάρχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από φορέα ασφάλισης.

-Να εξασφαλιστεί κονδύλι για την παροχή ενός γεύματος με ευθύνη του κράτους σε όλους τους μαθητές».

Ο κ. Καψάλης κατά τη συζήτηση με τους γονείς, δεσμεύθηκε για τη λειτουργία του τομέα ηλεκτρολογίας και πληροφορικής στο 4ο ΕΠΑΛ.

Η μη λειτουργία του θα αναγκάζει μαθητές και καθηγητές του 4ου ΕΠΑΛ να μετακινούνται στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ), που βρίσκεται στο 7ο ΕΠΑΛ, σε άλλη συνοικία.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Λάρισας, απαίτησε από τον κ. Καψάλη να μη γίνει καμιά μετακίνηση μαθητή και να γίνει το εργαστήριο στο χώρο του σχολείου, με εξασφάλιση των κονδυλίων που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία του.

Τέλος, στο αίτημα των γονιών για το ΤΕΕ ειδικής αγωγής της Γιάννουλης, ο κ. Καψάλης, υποστήριξε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό, και ανέφερε ότι οι προσλήψεις είναι θέμα της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Θεσσαλίας ενώ τα για τα υπόλοιπα αιτήματα, παρέπεμψε στο υπουργείο Παιδείας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass