Οι ουρές της ανεργίας αγγίζουν το 33% στους αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2016 12:24

Τριανταπέντε φοιτητικοί σύλλογοι της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και του Βόλου, οργανώνονται να βγουν στου δρόμους της Αθήνας, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υποχρηματοδότηση στην παιδεία.

Ειδικότερα σε σύσκεψή τους αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πανφοιτητικό- πανσπουδαστικό συλλαλητήριο, με κάλεσμα των συλλόγων της Αττικής, και όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους: «για να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δωρεάν και ολοκληρωμένες σπουδές.
Οι σχολές μας ρημάζουν λόγω της υποχρηματοδότησης. Μόνο τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις μείωσαν κατά 80% τους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων!
Διεκδικούμε άμεση αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας. Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των σχολών μας, χωρίς αυτά οι σχολές μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Σήμερα στο σύνολο τους οι ελληνικές οικογένειες πληρώνουν 1,5 δις ευρώ το χρόνο για τις σπουδές των παιδιών τους. Διεκδικούμε ούτε ευρώ για σίτιση-στέγαση-μετακίνηση-βιβλία-αναλώσιμα. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις. Δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών-σπουδαστών σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Άμεση κατάργηση όλων των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.
Οι τεράστιες ελλείψεις καθηγητών οδηγούν σε κατάργηση μαθημάτων και συνωστισμό στα αμφιθέατρα. Διεκδικούμε όλη η γνώση να δίνεται στο πτυχίο, όχι στη μεταφορά γνώσης εκτός πτυχίου σε πανάκριβα πιστοποιητικά και σεμινάρια.
Κανένας απόφοιτος με μισθό κάτω από 751€. Ένας στους δύο νέους δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς ωράρια εργασίας, άδειες, προσαυξήσεις στους μισθούς λόγω προϋπηρεσίας και πτυχίου. Παλεύουμε για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε κάθε κλάδο με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Οι ουρές της ανεργίας αγγίζουν το 33% στους αποφοίτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Θέλουμε όλοι δουλειά με σύγχρονους μισθολογικούς και εργασιακούς όρους».  Οι φοιτητικοί Σύλλογοι που υπογράφουν είναι οι εξής: Φυσικό Αθήνας ΕΚΠΑ, Δάσκαλοι Αθήνας ΕΚΠΑ, Νηπιαγωγοί Αθήνας ΕΚΠΑ, Ιστορικό- Αρχαιολογικό Αθήνας ΕΚΠΑ, Τούρκικων Σπουδών Αθήνας ΕΚΠΑ Πληροφορικής ΧΑΣΟΟ, Γεωγραφία ΧΑΣΟΟ, Φοιτητική Εστία Αθηνών
Νέα Φοιτητική Εστία ΕΜΠ, ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας, Νοσηλευτική ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΔΟ ΤΕΙ Πειραιά
Γεωλογικό ΑΠΘ Θεσσαλονίκη, Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ Θεσσαλονίκη Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Θεσσαλονίκη, Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινα, Φαρμακευτική Πάτρα, Νηπιαγωγοί Πάτρα, Μηχανικοί Η/Υ Πάτρα, Διοίκηση Επιχειρήσεων Πάτρα, Πολιτικών Μηχανικών Πάτρα
Μαθηματικό Πάτρα, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Πάτρας ΤΕΙ Πύργου, Φυσικό Γιάννενα, Χημικό Γιάννενα, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Καλαμάτας Γεωπονική Βόλου, Μηχανολόγοι Βόλου, Κοινωνική Διοίκηση Κομοτηνή Εστίες Ξάνθης, ΤΕΙ Ρεθύμνου, Φιλοσοφική Ρεθύμνου και Φυσικό Ηράκλειο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass