ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Μαθήματα …φορολογικής συνείδησης στα σχολεία!

* Σχεδιάζεται η εισαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της φορολογικής συνείδησης

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2016 11:10

Της Λένας Κισσάβου

Μαθήματα φορολογικής συνείδησης (!), στοχεύει να δρομολογήσει το κράτος στα σχολεία, ξεκινώντας από τους εκπαιδευτικούς, για να μεταλαμπαδεύσουν τις ειδικές αυτές γνώσεις- ιδέες, στους μαθητές τους.

Όσο και αν ξαφνιάζει το πρωτόγνωρο …μάθημα και η οδός που επιλέχθηκε, μέσω της παιδείας, για να καλλιεργηθεί στους πολίτες φορολογική συνείδηση, ήδη ξεκίνησε η πρώτη φάση υλοποίησης αυτού του στόχου και μάλιστα με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών των σχολείων.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της δράσης «Ανάπτυξη εκπαιδευτικών επιμορφωτικών προγραμμάτων, σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης», που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν, σε συνεργασία, τα δύο υπουργεία, Παιδείας -Έρευνας –Θρησκευμάτων και Οικονομικών, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμμετάσχουν σε μια έρευνα και το κάλεσμα έρχεται από τη Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης, του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες οι διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδοποιήθηκαν ηλεκτρονικά, για την εν λόγω δράση και κλήθηκαν, μαζί με τους διδάσκοντες κάθε σχολείου, να συμμετάσχουν σε επίσημη έρευνα για την εισαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία με σκοπό την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της φορολογικής συνείδησης, που διεξάγει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωση, και έχει στόχο, όπως αναφέρεται «την ομαλότερη ένταξη των ενοτήτων, στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα σπουδών τους».

Η επιστολή που στάλθηκε από τη Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης, της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης της Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε/η Κύριε Διευθυντά/Κυρία Διευθύντρια,

Με το παρόν θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας να συμμετάσχουν στην επίσημη έρευνα που διεξάγει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης, στο πλαίσιο της δράσης «Ανάπτυξη εκπαιδευτικών επιμορφωτικών προγραμμάτων σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης», η οποία σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε συνεργασία των αρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τα αποτελέσματα της παρούσας έρευνας θα συμβάλλουν στην ομαλότερη ένταξη των ενοτήτων στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα σπουδών.

Η συνδρομή των εκπαιδευτικών του σχολείου σας στην έρευνα κρίνεται αναγκαία και ουσιώδης, αφού οι απόψεις τους θα καθορίσουν όλα τα μελλοντικά στάδια των δράσεων, το είδος και τον τρόπο εφαρμογής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Τα ερωτηματολόγια είναι σε ηλεκτρονική μορφή και όλες οι απαντήσεις υποχρεωτικές. Σύμφωνα με τη δεοντολογία της έρευνας, διασφαλίζεται η ανωνυμία των ερωτώμενων. Πιο συγκεκριμένα, πατώντας στον υπερσύνδεσμο (hyperlink) στο τέλος, θα μεταβείτε στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο. Αφού δώσετε τις απαντήσεις σας, θα πατήσετε στο τέλος του ερωτηματολογίου την εντολή Submit – Υποβολή και οι απαντήσεις σας θα μεταφερθούν αυτόματα στην σελίδα των αποτελεσμάτων, διαφυλάσσοντας την ανωνυμία σας, αφού δεν καταχωρείται κανένα άλλο στοιχείο πέρα των απαντήσεών σας. Προτείνεται να ανοίξετε τον υπερσύνδεσμο στο πρόγραμμα περιήγησης Mozilla Firefox, Google Chrome ή στον Internet Explorer 11, αφού δεν υποστηρίζεται η εφαρμογή από παλαιότερες εκδόσεις του Explorer.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, αντιγράψτε τον σύνδεσμο στα προτεινόμενα προγράμματα περιήγησης.

Υπολογίζεται πως η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου απαιτεί 15-20 λεπτά. Σημειώνεται ότι μπορούν να απαντήσουν από ένας έως και τρεις εκπαιδευτικοί.

Το σύνολο των σελίδων του ερωτηματολογίου είναι οχτώ, παρόλο που εσείς βλέπετε είκοσι (υπάρχουν ερωτήσεις-φίλτρα).

Σας επισυνάπτουμε τη σχετική έγκριση διεξαγωγής της έρευνας, από τη Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την οποία έχετε ήδη ενημερωθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τις υπαλλήλους της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης…

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την θετική σας ανταπόκριση».

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Το τμήμα Α΄ Σπουδών και Εφαρμογής προγραμμάτων της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, δίνοντας την έγκρισή του για την υλοποίηση της έρευνας στους εκπαιδευτικούς, στο αίτημα της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης του υπουργείου Οικονομικών, θέτει όρους και προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρει: « Τα αποτελέσµατα της έρευvας να κοινοποιηθούv ηλεκτροvικά στη βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στη Διεύθυvση Σπουδών, Προγραµµάτωv και Οργάνωσης Π.Ε.

2. Η έρευνα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης και θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου από τους/τις εκπαιδευτικούς θα γίνει ηλεκτρονικά, εκτός του ωρολογίου προγράµµατος και µόvο από όσους/ες εκπαιδευτικούς το επιθυµούv.

3. Τα ερωτηµατολόγια είναι πάvτα αvώνυµα και κωδικοποιηµέvα. Η έρευνα να διεξαχθεί µε τηv απαραίτητη διακριτικότητα και να προστατευθούν τα προσωπικά δεδοµέvα των συµµετεχόντωv. Σε

κάθε περίπτωση, να τηρηθεί επακριβώς η επιστηµονική δεοvτολογία όπως περιγράφεται στο Αναλυτικό Σχέδιο Έρευvας, το οποίο έχει υποβληθεί στο Ι.Ε.Π. Επισηµαίνεται ότι το συνηµµένο υλικό της έρευνας θα φυλάσσεται στο αρχείο του Ι.Ε.Π. για δύο χρόνια από την ηµεροµηνία συζήτησής της στο Διοικητικό Συµβούλιο και µετά θα καταστρέφεται µεευθύνη του Τµήµατος Γραµµατειακής Υποστήριξης.

Οι διευθυντές Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης στους οποίους κοινοποιείται το έγγραφο αυτό, παρακαλούνται να ενηµερώσουν σχετικά τα σχολεία της περιοχής ευθύνης τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass