ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΘΑΛΗΣ» 435 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τα μαθηματικά μυαλά της Λάρισας

Δημοσίευση: 13 Νοε 2016 8:39

Με τη συμμετοχή 435 μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου των σχολείων του Νομού Λάρισας ξεκίνησε η καθιερωμένη ετήσια πνευματική άμιλλα των μαθηματικών διαγωνισμών στη χώρα που διοργανώνει εδώ και πολλές δεκαετίες η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τα κατά τόπους παραρτήματά της.

Πρόκειται –αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου- για ένα καταξιωμένο θεσμό που συγκεντρώνει τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά, σε μια διαδικασία διαδοχικών διαγωνισμών επιλογής και πρόκρισης, ώστε να σχηματιστεί η εθνική ομάδα μαθηματικών. Η ομάδα αυτή εκπροσωπεί τη χώρα σε Βαλκανιάδες και Ολυμπιάδες Μαθηματικών.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, που θα γιορτάσει σε δύο χρόνια τα εκατό χρόνια ζωής, που χαρακτηρίστηκαν από μια γόνιμη, εθελοντική και αδιαμφισβήτητη προσφορά στον τομέα της προώθησης της μαθηματικής παιδείας και της ανάδειξης της κριτικής σκέψης, διοργανώνει με εξαιρετική επιτυχία κάθε χρόνο πανελλήνιους αδιάβλητους διαγωνισμούς που συγκεντρώνουν την αποδοχή και την εκτίμηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα.

Κατά τη χθεσινή πρώτη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία «Θαλής» που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Λύκειο Λάρισας, παρευρέθηκαν η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Ιωάννης Καψάλης, ο σχολικός σύμβουλος Μαθηματικών κ. Αθανάσιος Τσώνης και περισσότεροι από 50 καθηγητές μαθηματικών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενεργά μέλη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που συνεργάστηκαν αρμονικά για τη διεκπεραίωση και την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός διήρκησε τρεις ώρες και υποστηρίχτηκε από την ευγενική χορηγία του καφέ «ΠΟΡΤΕΓΟ».

Η Διοικούσα Επιτροπή του τοπικού Παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. ευχαριστεί θερμά τα προαναφερόμενα στελέχη της εκπαίδευσης, τον διευθυντή του 2ου Γ.Ε.Λ. κ. Χριστόφορο Γιαλαμά και τους υποδιευθυντές του σχολείου κ. Κ. Ζέρβα, Ι. Μιχαήλ για τη φιλοξενία και την υποστήριξη του διαγωνισμού, τους συναδέλφους μαθηματικούς που εθελοντικά και αφιλοκερδώς προσήλθαν στη διαδικασία, καθώς και όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στην πρώτη αυτή φάση του διαγωνισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass