ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Συνεργασία μαθητών από την Ελασσόνα και την Ολλανδία

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2016 11:15

Εκπαιδευτικοί και μαθητές του 1ου Λυκείου Ελασσόνας, ταξίδεψαν μέχρι την πόλη Harderwijk της Ολλανδίας, προκειμένου να επισκεφθούν και να συνεργαστούν αντίστοιχα με εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου Christelijk College Nassau-Veluwe.

Η συνεργασία προέκυψε στο πλαίσιο κοινής συμμετοχής σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο «Μαρτυρίες από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Στις πέντε ημέρες που διήρκεσε το ταξίδι τους στην Ολλανδία, μαθητές και εκπαιδευτικοί (Σδρένια Μαρία Αγγλικής Φιλολογίας, Ψωμιάδης Στάθης Μαθηματικός , Αρσένη Κωνσταντίνα μαθήτρια Β Λυκείου, Ντούμος Ευάγγελος μαθητής Α΄ Λυκείου ) έτυχαν θερμής υποδοχής και συνεργάστηκαν άριστα με μαθητές από τρεις χώρες στο πλαίσιο της εναρκτήριας σύσκεψης συντονιστών του προγράμματος για το οποίο θα συμπράξουν τα επόμενα τρία έτη.

Αφού ξεναγήθηκαν σε σημεία του Άμστερνταμ που συνδέονται με την ιστορία της χώρας κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, παρακολούθησαν σεμινάρια και συμμετείχαν σε εργαστήρια με περιεχόμενο σχετικό με τον τρόπο καταγραφής προφορικής ιστορίας, με τη μορφή συνεντεύξεων επιζώντων, έθεσαν από κοινού τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα πάνω στο οποίο θα συνεργαστούν τα επόμενα έτη.

Τέλος μέσα από τη φιλοξενία τους από οικογένειες μαθητών του τοπικού Λυκείου και τη διαβίωσή τους στο σχολείο, οι μαθητές αποκόμισαν εμπειρία για το πώς ζουν την καθημερινότητά τους στις οικογένειες και το σχολείο τους συνομήλικοι μαθητές σε μια τόσο διαφορετική κοινωνία από τη δική τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass