ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νέα διοίκηση εκπαιδευτικών τεχνικής εκπαίδευσης

* Παρά την κρίση που περνά το συνδικαλιστικό κίνημα, αυξήθηκε η δύναμη της ΕΛΤΕΕ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2016 10:42

Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξαν χθες, τα μέλη της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.) Ν. Λάρισας.

Οι εκλογές διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα, σε χώρο του 1ου Επαγγελματικού λυκείου Λάρισας (ΕΠΑΛ) και η ανταπόκριση των μελών διαπιστώθηκε ότι ήταν μεγαλύτερη από τις προηγούμενες εκλογές της Ένωσης.

Συγκεκριμένα το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο υποστήριξε ότι: «Παρά την κρίση που περνά το συνδικαλιστικό κίνημα, το γενικό κλίμα αποστασιοποίησης και απομάκρυνσης από τις κομματικές παρατάξεις, οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην ΤΕΕ προσήλθαν στις εκλογές του σωματείου μας, αυξάνοντας σημαντικά τη δύναμή του σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

Για το διοικητικό συμβούλιο εκλέχθηκαν οι εξής κατά σειρά προτίμησης: Κωστής Αθανάσιος, Νανούλης Θεοφάνης, Σκουταρά Αποστολία, Γκουτζινόπουλος Βασίλειος, Αγγέλης Βασίλειος, Κέρκυρας Ιωάννης και Παπαδημητρίου Γεώργιος.

Αναπληρωματικός για το διοικητικό συμβούλιο εκλέχθηκε ο κ. Αγγελόπουλος Ιωάννης. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι: Παπαδημητρίου Αθανάσιος, Γκούρος Νικόλαος και Πράπας Γεώργιος.

Ο κ. Μπίγγος Χρήστος παραμένει αντιπρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΤΕΕ.

Οι νεοεκλεγέντες ανάφεραν: «ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους που με την προσέλευση τους στις εκλογές έδειξαν για ακόμη μια φορά την στήριξη τους στην ΕΛΤΕΕ. Αποτελεί υπόσχεση των μελών του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και όλων των υποψηφίων που ήταν στο ψηφοδέλτιο, ότι θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη της Τεχνικής Επαγγελματικής εκπαίδευσης, έτσι ώστε να ξαναβρεί τη θέση που της αρμόζει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Αγωνιζόμαστε για: Διατήρηση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μέσα στη δευτεροβάθμια τυπική εκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας.

Αυθύπαρκτο τριετές λύκειο της ΤΕΕ, που θα παρέχει πτυχίο Ειδικότητας και απολυτήριο ισότιμο του Γενικού Λυκείου (όπως το σημερινό ΕΠΑ.Λ.)

Πτυχίο ειδικότητας στα 18, με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.

Τέταρτο έτος επαγγελματικής εξειδίκευσης.

Κατάρτιση μόνο σε ενήλικες και μετά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Μαθητεία εκτός τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και εισόδου – ένταξης στην αγορά εργασίας για πτυχιούχους.

Θέλουμε την επαναλειτουργία όλων των ΕΠΑ.Σ. που στο όνομα του εκσυχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων εξαφανίστηκαν, αφήνοντας κενό στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα που για πρώτη φορά δεν προσφέρει την δυνατότητα απόκτησης πτυχίου ειδικότητας με διετή μεταγυμνασιακό κύκλο σπουδών βασιζόμενη σε μαθήματα ειδικότητας.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της ΤΕΕ και η σύνδεση της με την αγορά εργασίας. Θέλουμε οι μαθητές και οι οικογένειες τους να επιλέγουν την Τεχνική και Επαγγελματική εκπαίδευση, για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και τη δυνατότητα να ενταχθούν στον παραγωγικό ιστό της χώρας και την αγορά εργασίας. Θέλουμε η ΤΕΕ να είναι εργαλείο ανάπτυξης και προόδου όλης της κοινωνίας, να γίνει το μέσο που θα δώσει ελπίδα και προσδοκίες επιτυχίας και προόδου σε όλους μας».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass