ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ 15ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Και εγένετο 14ο Λύκειο στη Λάρισα

* Με το νέο έτος, η νέα αρχή για το σχολείο

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2016 12:53

Αισίως ένα χρόνιο αίτημα, για τη δημιουργία ενός ακόμη λυκείου στη Λάρισα, για τις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού της, λαμβάνει το πράσινο φως του Υπουργείου Παιδείας. Και εγένετο το 14ο Λύκειο!

Ειδικότερα, το νέο έτος (2017), θα αποτελέσει τη νέα αρχή, για τις λυκειακές τάξεις του 15ου Γυμνασίου Λάρισας, που διαχωρίζονται πλέον λειτουργικά και διοικητικά, από τον κορμό του γυμνασίου και θα αποτελέσουν αυτόνομη σχολική μονάδα.

Ήδη η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, με την έγκριση του αιτήματος από το υπουργείο, προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η νέα σχολική μονάδα να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό. Μεταξύ αυτών, προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων εκπαιδευτικών, για την προσωρινή πλήρωση θέσης διευθυντή στο νεοϊδρυθέν 14ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, και η επιλογή αναμένεται να γίνει σήμερα.

Να σημειωθεί ότι οι λυκειακές τάξεις του 15ου Γυμνασίου Λάρισας, έχουν σήμερα 212 μαθητές και πλήρη κάλυψη σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για την ιστορία, το 15ο Γυμνάσιο ιδρύθηκε το 1992 και λειτούργησε έως το 2012 στο ίδιο κτίριο με το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας. Τον Ιούλιο του 2012 το σχολείο μεταφέρθηκε σε καινούργιο κτίριο στην περιοχή της Νέας Πολιτείας Λάρισας.

Εγκαινιάστηκε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2012-1013. Οι λυκειακές τάξεις του ιδρύθηκαν το 2009 και λειτούργησαν για ένα μόνο χρόνο. Άρχισαν να επαναλειτουργούν το σχολικό έτος 2013-2014.

Το σχολείο διαθέτει είκοσι τρεις αίθουσες διδασκαλίας, δύο εργαστήρια φυσικών επιστημών, δύο εργαστήρια πληροφορικής, μία βιβλιοθήκη, σύγχρονο κλειστό Γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητικούς χώρους και γραφεία για τους καθηγητές.

Μέχρι και πρότινος ήταν το μεγαλύτερο σχολείο του νομού Λάρισας στο οποίο συνυπήρχαν μαθητές δύο βαθμίδων-Γυμνασίου και Λυκείου, με διευθύντριά του, την κ. Ασπασία Κασσίδα, η οποία θα έχει στο εξής την ευθύνη πλέον και μόνο του 15ου Γυμνασίου Λάρισας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass