ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩΜΟΠΟΛΗΣ

Τα απρόσμενα Χριστούγεννα της… Φαλάνης

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2016 13:23

Με σεβασμό στην παράδοση χιλιάδων χρόνων της αρχαίας Φάλαννας οι σημερινοί απόγονοι εκείνων των Ελλήνων συνεχίζουν να δημιουργούν και να προσφέρουν πολιτισμό.

Έτσι από κοινού οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Φαλάνης και του Γυμνασίου της κωμόπολης με τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων τους διοργάνωσαν και παρουσίασαν μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη γιορτή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, θέλοντας να περάσουν το μήνυμα της αγάπης προς τον συνάνθρωπο,της καλοσύνης ,της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Η μεγάλη αυτή κοινή γιορτή των δύο σχολείων της Φαλάνης περιελάμβανε αρχικά θεατρική παράσταση με τίτλο «Απρόσμενα Χριστούγεννα» ,η οποία βασίστηκε σε κείμενα και σκηνοθεσία των μαθητριών Καρυώτη Ευαγγελίας της Γ’ τάξης του Λυκείου και Δανάης Χρηστίδη της Γ’ τάξης του Γυμνασίου.

Θέμα του έργου είναι η μεταστροφή της κυρίας Σκρουτζ, η οποία μετά την παρέμβαση τριών πνευμάτων, του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος , από σκληρόκαρδη και τσιγκούνα γίνεται φιλεύσπλαχνη και συμπονετική, έτοιμη να αγαπήσει και να βοηθήσει άπορα παιδιά και πρόσφυγες.

Ακολούθησαν παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, από τη χορωδία του Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής κ.Θεοφανίας Φλώρου.

Η εκδήλωση έκλεισε με ποικιλία χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων ,δημιουργία των μαθητών και των καθηγητών του σχολείου.

Στη θεατρική παράσταση πήραν μέρος οι μαθητές Λυκείου :Κορώνα Φρειδερίκη, Δανίκα Ευανθία, Σχισμένος Γιώργος, Ζερδαλή Φιλλιώ, Γκαλμπογκίνης Γιάννης, Δημολιού Κων/να, Καρυώτη Ζωή, Μπουλούση Ειρήνη, Πάνου Θωμάς,Τσιάκαλος Κων/νος, Ζέρβας Χρήστος.Και οι μαθητές Γυμνασίου Φαλάνης : Ντανίκας Ρίζος, Λάπι Χρήστος, Κυριακοπούλου Ευαγγελία, Μανάφα Μαρία, Ανυσιάδη Ισιδώρα, Μυλωνίδης Κων/νος, Καραπατσακίδης Κων/νος.

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα κάλαντα εκτέλεσαν με μοναδικό τρόπο οι μαθητές του Γυμνασίου. Έπαιξαν οι: Δάσιου Κων/νος (βιολί), Μυλωνίδης Κων/νος (βιολί), Καρακίτσιου Ευαγγελία (κιθάρα) και Τέλιου Ελένη (αρμόνιο). Τραγούδησαν οι :Αράπη Α., Θεοδοσίου Ζ., Καρυώτη Ε., Κοτάρρι Α., Κοτάρρι Ε., Κυδώνα Μ., Κυρίτση Κ., Λυγούρα Κ., Λυγούρα Μ., Δώτα Ζ., Ιγγλέζου Ε., Κακανούλια Α., Κανάτα Ζ., Κολοβού Δ., Κουκουβίτη Α., Μάλτα Π., Μανάφα Μ., Παπακωνστντίνου Χ., Τσιακμάκη Ε., ΤσιλοφύτηΠ.,Χλωρού Ε. και Χρηστίδη Δ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου απέδειξαν και έμπρακτα την αγάπη τους προς τους συνανθρώπους τους και ιδιαίτερα προς τους συνομήλικούς τους προσφέροντας και φέτος τρόφιμα στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») / Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass