ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τον διαγωνισμό Euroscola

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2017 11:10

Κύριε διευθυντά, σε απάντηση του σχολίου, του συντάκτη σας Γ.Ρ., με τίτλο "Οπως στα Μαθηματικά" στη στήλη Ψιθυριστά της Κυριακής 1/1/17 επισημαίνουμε τα εξής:

1.Η καθ' υπόδειξη προτροπή, "Οπως..." , για ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εκλαμβάνεται το λιγότερο ως ατυχής. Η Περιφερειακή Δ/νση Εκ/σης για λόγους σεβασμού της αρχής των προσωπικών δεδομένων των μαθητών της, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της στοιχεία όπως βαθμολογίες και σχολικές μονάδες, όχι όμως τα ονόματα των διαγωνιζομένων. Ωστόσο, όπως κάθε δημόσιο έγγραφο, είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων μετά από σχετική αίτηση στην υπηρεσία

2. Στο ερώτημα «πότε θα ενημερωθούν τα σχολεία…», σας πληροφορούμε ότι τα αποτελέσματα στάλθηκαν στα συμμετέχοντα σχολεία στις 16/12/16 την επομένη της βαθμολόγησης.

3. Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά συμπεράσματα του Γ.Ρ. περί "αναγκαιότητας ...του φροντιστηρίου" και των άλλων ρητορικών ερωτημάτων που αφορούν την υπηρεσία μας, σας ενημερώνουμε ότι οι όροι του διαγωνισμού καθορίζονται από το Eυρωπαϊκό Kοινοβούλιο. Η Περιφερειακή Δ/νση, το ελάχιστο και απαραίτητο που δύναται να κάνει είναι να διασφαλίζει απολύτως αδιάβλητες και διαφανείς διαδικασίες εξετάσεων, τύπου πανελλαδικών. Επιπλέον τούτου του ελαχίστου και απαραίτητου όμως, σας πληροφορούμε ότι η υπηρεσία μας από πέρσι κιόλας έχει εκφράσει την διαφωνία της για το εκ των προτέρων γνωστό θέμα της έκθεσης στα αρμόδια όργανα. Γι’ αυτό έχει προτείνει η εξέταση να γίνεται σε άγνωστο θέμα ή ως εναλλακτική πρόταση να γίνεται επί ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής.

4.Σε ό,τι αφορά τον τρόπο προετοιμασίας της έκθεσης, σας ενημερώνουμε ότι εφόσον η συμμετοχή δεν είναι καθολική και υποχρεωτική αλλά απολύτως προαιρετική, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς, το κάθε σχολείο και ο κάθε μαθητής αποφασίζει αυτόνομα για τον τρόπο προετοιμασίας και ανάπτυξης του θέματος. Παρά ταύτα η εκπεφρασμένη άποψη της Περιφερειακής Δ/νσης Εκ/σης υποστηρίζει ότι, άξιες ιδιαίτερης εκτίμησης και βαρύτητας είναι οι πρωτότυπες και προσωπικές απόψεις των διαγωνιζομένων και όχι τα αντίγραφα αναλύσεων, ξένων προς το νεανικό πνεύμα των μαθητών.

5. Επειδή υπάρχει η εντύπωση ότι η επιτυχία εξαρτάται μόνο από την έκθεση, σας ενημερώνουμε ότι η τελική βαθμολογία και επιλογή των επιτυχόντων προκύπτει από την συνεκτίμηση της βαθμολογίας στο σχολείο τους καθώς και από το επίπεδο της γλωσσομάθειας.

6. Τέλος, ως οφείλουμε, δηλώνουμε στη διάθεση των πολιτών για απάντηση των ερωτημάτων τους, προς αποφυγήν αυθαίρετων συμπερασμάτων και δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων.

Ελένη Αναστασοπούλου

Περιφερειακή Δ/ντρια Εκ/σης Θεσσαλίας

* Σημείωση του Συντάκτη: Με ικανοποίηση διαβάζουμε την ταύτιση των απόψεών μας με την Περιφερειακή Εκπαίδευση Θεσσαλίας ως προς την αναγκαιότητα αλλαγής της διαδικασίας για το εκ των προτέρων γνωστό θέμα της έκθεσης και την πρότασή της η εξέταση να γίνεται σε άγνωστο θέμα, Άλλωστε αυτό αποτελούσε και το μείζον θέμα της επισήμανσης.

Ως προς «τα αποτελέσματα, τα οποία στάλθηκαν στα συμμετέχοντα σχολεία στις 16/12/16 την επομένη της βαθμολόγησης», ας γνωρίζει η ΠΕΔ Θεσσαλίας ότι «τουλάχιστον ένα Λύκειο δεν γνώριζε γι΄αυτά, ούτε στις 23 Δεκεμβρίου, οπότε έκλεισαν τα σχολεία για τις γιορτές».

Με την ευκαιρία να δώσουμε συγχαρητήρια στους καθηγητές κεντρικού σχολείου στη Λάρισα, από το οποίο προέρχεται το 40% των επιτυχόντων του νομού στον διαγωνισμό (αν και δεν γνωρίζουμε συνολικά τις συμμετοχές των μαθητών απ’ αυτό), ελπίζοντας αυτή η καλή δουλειά –τουλάχιστον στο μάθημα της έκθεσης- να επεκταθεί και στα υπόλοιπα σχολεία του νομού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass